Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: "Το Χρονικό του Σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ"

H «μαγειρική» Παπακωνσταντίνου που φούσκωσε το έλλειμμα από 9% σε 15,4%.

Φάκελος ΕΛΣΤΑΤ: Το χρονικό της χρεοκοπίας της χώρας
Εφημερίδα « η Ελλάδα αύριο» , Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου 2013 (σελ 27-32)
Του Στεφ. Β. Αναγνώστου
Από την ημέρα της άσκησης ποινικής διώξεως σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑ Α. Γεωργίου και δύο ανωτάτων υπαλλήλων της Στατιστικής Αρχής, για παράνομες πράξεις κατά τον προσδιορισμό του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώσουν οικονομικά τη χώρα, να την οδηγήσουν στο χείλος της χρεοκοπίας αλλά και στην πτώχευση για πολλά ακόμη χρόνια τα ελληνικά νοικοκυριά, μοιραία επανέρχεται στην επικαιρότητα το περίφημο θέμα του «φουσκώματος» του ελλείμματος του 2009.  Δηλαδή η τεχνητή διόγκωσή του ελλείμματος η οποία είχε ως ... αποτέλεσμα, αντί η χώρα μας να υπαχθεί σε «αυστηρή επιτήρηση»,όπως αρχικά επιχειρήθηκε από την Ε.Ε. με το έλλειμμα να εκτιμάται από 9,9% σε 12,5% αρχικά και σε 12,7%, εν συνεχεία και αφού στη συνέχεια «διαμορφώθηκε» σε 13,6%, να τεθεί εκτός αγορών και να υπαχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και του Δ.Ν.Τ. , ενώ λίγους μήνες αργότερα το έλλειμμα του 2009 διαμορφώθηκε στο 15,7% του ΑΕΠ. 

Παπανδρέου: "Τα λάθη που έκανα"! Αυτοκριτική μέσω Τουρκίας


Τις  ''μεταμέλειές'' και μια ''επιτυχία'' του κατά την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα   εκμυστηρεύεται στην τουρκική εφημερίδα  Milliyet  

ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνάντηση 40 λεπτών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ Τ.  Ερντογάν 

Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου - που πήγε στην Πόλη  ως προσκεκλημένος του Global Relations Forum - παρουσιάζεται στην α΄ πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Οι μεταμέλειες του Γιώργου»
Στην πρώτη σελίδα η...
συνεργάτιδα της εφημερίδας κ. Γκιουλσίν Χαρμάν επισημαίνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διάρκεια της πρωθυπουργία του που πέρασε με τον αγώνα για την οικονομική κρίση, είπε « Η μεγαλύτερη επιτυχία μας ήταν η παρεμπόδιση του να περιέλθουμε σε κατάσταση που δεν θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε τα χρέη μας. Οι μεγαλύτερες μεταμέλειές μου δε, είναι το γεγονός ότι οι εργάτες, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι κατέβαλαν βαρύ αντίτιμο». Αίσθησ δε προκαλεί και η επισήμανσή του 'οτι ''όταν ήμουν πρωθυπουργός, επέμενα στην ΕΕ να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όμως πολλοί λίγοι άνθρωποι με άκουσαν. Η μοναδική απάντηση που έπαιρνα ήταν ¨Περικοπές, περικοπές, περικοπές¨.Τώρα πλέον ακόμα και το ΔΝΤ υπολογίζει την ανάπτυξη''.

Τί συνέβει και φθάσαμε στο μνημόνιο ?


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Οι «καθεστωτικές πονηριές» συνεχίζονται…όλο και πιο θρασύτατα…όλο και πιο αδίστακτα….κι ανερυθρίαστα…
«Ας τελειώσουμε πρώτα με τα επείγοντα και μετά στήνουμε εξεταστικές επιτροπές για να βρούμε τι λάθος έγινε στο παρελθόν»…
Αυτή είναι η προκλητική απάντηση των κυβερνητικών πολιτικών στο λαϊκό αίτημα για διαλεύκανση του «τι συνέβη» και φτάσαμε στο μνημόνιο.
Πάει ακόμη πιο «βαθιά» το πράγμα όμως.
Κάποιοι – απ’ αυτούς τους ίδιους – μίλαγαν προεκλογικά για την ανάγκη να στηθεί

Πάνος Καμμένος: H κίνηση του κ. Σημίτη να εμφανιστεί αρθρογραφώντας ως κήνσορας της διαφάνειας και της ηθικής, συνιστά πρόκληση!

«H κίνηση του κ. Σημίτη να εμφανιστεί αρθρογραφώντας ως κήνσορας της διαφάνειας και της ηθικής, συνιστά πρόκληση.
Η πρωθυπουργική του πορεία έχει σημαδευτεί από πράξεις εθνικής μειοδοσίας όπως τα Ίμια, η μαύρη επέτειος των οποίων απέχει λίγες μόλις μέρες, από τεράστια οικονομικά σκάνδαλα για τα οποία στελέχη του βρίσκονται φυλακή και από μεθοδεύσεις σε βάρος της Οικονομίας με κερδοσκόπους τύπου Goldman Sachs. Ακόμη και ο Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε τα μνημόνια και που σήμερα παραπέμπεται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι άνθρωπος που ο τέως πρωθυπουργός «φύτεψε» μέσα στο... πολιτικό σύστημα.

Ο Ηλίθιος που θησαυρίζει με την δυστυχία του λαού μας !!!

Ως «μηχανή που κόβει χρήμα» χαρακτηρίζουν στις ΗΠΑ τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Μετά το Χάρβαρντ έρχεται η σειρά του Κολούμπια να συνάψει συμφωνία...
με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας προκειμένου να διδάξει στο φημισμένο πανεπιστήμιο μια συμφωνία που θα του αποφέρει 30.000 $

Άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της Λ. Κανέλλη

Με ανακοίνωσή του το κάνει λόγο για «προειδοποιητική εισβολή» στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη και καλεί τις αρχές «να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς». Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Η προειδοποιητική εισβολή σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη έχει πέραν της ληστείας και άλλους στόχους που διερευνώνται από το Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς.
Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες».

Δωράκι 1,5 εκατ. ευρώ στον Κοντομηνά δια χειρός ΕΡΤ

Οσμή σκανδάλου πίσω από την απόφαση που έλαβε προχθές το Δ.Σ. της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα, για την εκταμίευση ποσού 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ..
εταιρείας συμφερόντων Κοντομηνά για διανομή και εκμετάλλευση του σήματός της ενώ επίκειται διαγωνιστική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα το κονκλάβιο της ΕΡΤ αποφάσισε να εγκρίνει την πληρωμή της εταιρείας KB Impulse το μεταβατικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για τη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως, άρα να πληρώσει στην εταιρεία του Δ.Κοντομηνά με την οποία ήδη συνεργάζεται προκαταβολή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ως αμοιβή για την είσπραξη των δικαιωμάτων της.

Το "καρφί" της συζύγου...



Στο Κολωνάκι περπατούσε τις προάλλες η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, Λία.
Από ό,τι έπιασε το αφτί μου, έλεγε στα πρόσωπα που τη συνόδευαν ότι... δεν είναι αποσπασμένη και επέστρεψε στην εργασία της. Για όσους δεν το γνωρίζουν, εργάζεται στον ΟΤΕ.
Ωστόσο, δεν έκρυβε την ενόχληση της επειδή πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-που επίσης είναι υπάλληλος του ΟΤΕ- δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι της στην υπηρεσία μετά τις εκλογές.

Πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ...

Μια πρωτοφανής τραγωδία συνέβη στη Βραζιλία, όταν ξέσπασε φωτιά σε νυχτερινό κέντρο της νότιας Βραζιλίας.
Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,...
μέχρι τώρα έχουν ήδη ανασυρθεί 159 πτώματα, ενώ οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 200.
Η αστυνομία της Βραζιλίας, διεξάγει παράλληλα έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς, την ώρα που τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι προκλήθηκε από μία επίδειξη με πυροτεχνήματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Estado de S.Paulo, μέσα στο νυχτερινό κέντρο βρίσκονταν μέχρι και 2.000 άτομα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά και η αστυνομία δεν έχει ακόμη μετρήσει τον αριθμό των θυμάτων.

Πόσο απέχει ο Κορυδαλλός από το… Καστελλόριζο;


Είκοσι ένα χρόνια υπάλληλος του ΔΝΤ, από το οποίο δεν παραιτήθηκε ακόμη κι όταν ορίστηκε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός «τεχνοκράτης» για
να μας σπρώξει στα νύχια των δανειστών.

Γι’ αυτό και καθόλου δεν συγκινήθηκα από τις διαδοχικές δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπό του εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το αντίθετο μάλιστα. Προβληματίζομαι ιδιαίτερα, όταν όλοι αυτοί που μας κατηγορούσαν διαχρονικά ότι μαγειρεύαμε τα στοιχεία διατείνονται τώρα ότι ο μόνος που έκανε σωστά τη δουλειά του ήταν ο Γεωργίου.

Όργιο σπατάλης στα ταμεία της ΔΕΗ

Σωρεία ατασθαλιών στο ταμείο τεχνικών εργαζομένων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, απίστευτα είναι τα ευρήματα που έβγαλε ο διαχειριστικός έλεγχος στο ταμείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο έλεγχος που έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, διαπιστώνει ότι μέσα από το Ταμείο δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία...
, αγορές τσιγάρων, ακόμα και για εκδόσεις περιοδικών που ποτέ δεν τυπώθηκαν.

Tο ύψος αυτών των αποδείξεων για το 2010 φτάνει στο ποσό των 45.552 ευρώ και για το 2011 στο ποσό των 60.464 ευρώ.

Θέλω και εγώ ένα .. να με φυλαει. Είμαι ..άστεγος και κινδυνεύω



Μετά το μπαράζ των τρομοκρατικών επιθέσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για αστυνομική προστασία από επωνύμους που φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των τρομοκρατών...
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, με στρατιές αστυνομικών θωρακίζονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφοι και εκδότες.
Ήδη, 600 αστυνομικοί επιστρέφουν και πάλι στις φρουρές των VIP, μετά το "διάλειμμα" των λίγων μηνών καθώς είχαν αποδεσμευτεί το τετράμηνο Αύγουστος-Νοέμβριος από τη φύλαξη "ειδικών στόχων" με σκοπό να βγουν στους δρόμους στη μάχη κατά του εγκλήματος.

Θα μας κάνει ο σκατοκαριόλης ο Κωλλάς να ….νοσταλγήσουμε τον….. Μητσοτάκη



Την αμέριστη υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου το εγκώμιο πλέκει, ζητώντας από τον ελληνικό λαό να του εμπιστευτεί τη θέση του πρωθυπουργού, δημοσιοποιεί ο γνωστός τραμπούκος - συνδικαλιστής  Ανδρέας Κολλάς, με...
δηλώσεις του που δημοσιεύονται στο σημερινό  “Πρώτο Θέμα”.
Είχε πρωταγωνιστήσει μαζί με τον άλλο ανεκδίκητο τραμπούκο τον Σταμούλο την περίοδο του 1993 στις ακραίες κινητοποιήσεις εργαζομένων στα λεωφορεία, που αντιδρούσαν στην πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίησή τους, και εκείνος ο συνδικαλιστικός αγώνας θεωρείται μέχρι και σήμερα ως το δεδομένο που άνοιξε το δρόμο για την πτώση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και την πανηγυρική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.

Μπέεεε.



Για να δούμε αντέχουν άλλους τα …ζώα:
Παράδειγμα πρώτο:
Φορολογούμενος που είχε εισόδημα 18.000 ευρώ και η σύζυγός του 12.000 ευρώ, κατοικούσαν, με το παιδί τους, σε σπίτι 90 τετραγωνικών μέτρων στην Καλλιθέα, πλήρωνε φόρο 930 ευρώ.
Το ίδιο ακριβώς ζευγάρι, με τα ίδια ακριβώς εισοδήματα, βάσει των νέων ρυθμίσεων θα πληρώσει:...
1) Ο σύζυγος φόρο εισοδήματος 1.860 ευρώ.
2) Η σύζυγος φόρο εισοδήματος 540 ευρώ
3) Για το χαράτσι της ...«εισφοράς αλληλεγγύης», ο σύζυγος θα πληρώσει 180 ευρώ.

Μάθημα πρώτο …lécher le pénis… Tuyau… και λοιπά..γαλλικά .

Άγνωστο είναι πότε θα ολοκληρωθούν οι τέσσερις παράλληλες έρευνες του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λίχτενστάϊν, τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο εξωτερικό και τους 54.000 Έλληνες με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες.

Όπως αποκαλύπτει η Real News, απόρρητο έγγραφο του Σώματος προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Εισαγγελέα περιγράφει πλήρη αποδυνάμωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αδιαφορία για στήριξη του έργου των ελεγκτών. Την ίδια ώρα, πέρα από τις 4 έρευνες που προαναφέρουμε, "τρέχουν" άλλες 137!

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι ακόμα δεν έχουν μετατεθεί στο ΣΔΟΕ... γαλλομαθείς υπάλληλοι για να μπορέσουν να χειριστούν και να προωθήσουν την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ, που -δυστυχώς για εμάς- είναι γραμμένη στη γαλλική γλώσσα. Ναι καλά το διαβάσατε! Δεν προχωρά η έρευνα γιατί δεν βρίσκουν κόσμο που να ξέρει γαλλικά!

Κομμουνισμός και ...χολέρα!

Η χολέρα, ήταν μια φοβερή ασθένεια του μακρινού παρελθόντος, που εξολόθρευσε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον κόσμο. Μια «ξεχασμένη» ασθένεια στον σύγχρονο κόσμο.

Ξεχασμένη; Όχι, όπως φαίνεται. 

Επιδημία χολέρας, λοιπόν, έχει ξεσπάσει σ’ ένα απ’ τα τελευταία προπύργια του κομμουνισμού (αν και τελευταία τα θεμέλιά του τρίζουν επικίνδυνα), στην πολυαγαπημένη των Ελλήνων αριστερών Κούβα των Κάστρο και... μάλιστα στην πρωτεύουσα Αβάνα! Το γεγονός παραδέχτηκαν επισήμως και οι αρχές της Κούβας, που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε ύπαρξη νεκρών:

«Τα κρούσματα εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου και γίνονται ενέργειες για να περιοριστεί η λοιμώδης νόσος. Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα. Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει».

Προφυλακιστέα 52χρονη "εγκέφαλος" σε κύκλωμα λευκών γάμων

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε, μετά την απολογία της, η 52χρονη ιδιωτική υπάλληλος που κατηγορείται ότι ήταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του πολυμελούς κυκλώματος που τέλεσε δεκάδες «λευκούς» γάμους για την ελληνοποίηση αλλοδαπών κυρίως από τη Γεωργία.

Η κατηγορούμενη, ομογενής και υποψήφια στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές... στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε, κατά την απολογία της ενώπιον της β΄ ειδικής ανακρίτριας, τις βαρύτατες κατηγορίες που της καταλογίζουν.

Όπως έγινε γνωστό, η μεταφράστρια και μεσίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. «Το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους», φέρεται να απολογήθηκε.

Βρε βρε, καλώς τα τα παιδιά του ...κάμπου.! Σαμαρά, ώρα να σπάσεις άλλο ένα κοινωνικό απόστημα!

Κι ενώ ακόμη η κατάσταση στις συγκοινωνίες δεν έχει εξομαλυνθεί και ίσως υπάρξει και δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης, παρά την επίταξη, ανοίγει για την κυβέρνηση νέο μέτωπο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες συγκρούσεις. 

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, αυτά τα ..."καλά παιδιά" του κάμπου, αποφάσισαν το μεσημέρι του Σαββάτου να...
βγουν στους δρόμους από τη Δευτέρα και μάλιστα να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στη Νίκαια της Λάρισας όπου και θα αποφασίσουν αν θα στήσουν μπλόκα. Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και Ενωτικών Ομοσπονδιών Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Αυτά τα ..."καλά παιδιά" του κάμπου που μένουν αφορολόγητα εδώ και 200 χρόνια με τη συγκατάθεση του πολιτικού μας κόσμου, με τις "μαϊμού" επιδοτήσεις στη τσέπη, με επενδύσεις σε εμπορικά κέντρα (κατά Θεσσαλία & Κρήτη κυρίως μεριά) και με τις πολλές καταθεσούλες...

27 Ιανουαρίου Συναξαριστής


Ανακομιδή Λειψάνων Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μαρκιανής Βασιλίσσης, Κλαυδιανού Οσίου, Δημητριανού Θαυματουργού, Άσκιοτ Βασιλέως, Τίτου Οσίου, Δημητρίου νεομάρτυρα, Πέτρου Ζβέρεφ.


Ανακομιδή Λειψάνων Ιωάννου Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Ο ιερός Ιωάννης ο Χρυσόστομος, επειδή δεν έκανε διακρίσεις ανάμεσα στα πρόσωπα στην απόδοση του δικαίου και έλεγχε και την ίδια την βασίλισσα Ευδοξία για τις παρανομίες και τις αδικίες της, εξορίσθηκε δύο φορές, αλλά και πάλι ανακλήθηκε από την εξορία. Εξορίστηκε όμως και πάλι για τρίτη φορά.
Η έκπτωση του ιερού Χρυσοστόμου από τον Πατριαρχικό θρόνο προκάλεσε σχίσμα μέσα στην Εκκλησία. Οπαδοί του, που καλούνταν «Ιωαννίτες», δεν αναγνώριζαν τον διάδοχό του, παρά τις επίμονες συστάσεις να υπακούσουν στους νέους εκκλησιαστικούς άρχοντες και να διαφυλάξουν την ενότητα της Εκκλησίας.
Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος οδηγήθηκε στην Κουκουσό και από εκεί στην Αραβισσό και έπειτα, στιν 10 Ιουνίου του έτους 404 μ.Χ., στην Πιτιούντα του Πόντου.
Η πορεία του μέχρι εκεί, ήταν όχι μόνο περιπετειώδης, αλλά κυριολεκτικά μαρτυρική, γεμάτη από κακουχίες και δεινοπαθήματα.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Eλλαδισμός, το τέλος του Eλληνισμού;



Φίλος Bρετανός, με ενδιαφέρον επενδυμένο σε σοβαρή κατάρτιση για τον πολιτισμικό χώρο της Mέσης Aνατολής, μου έθεσε ένα ερώτημα σχετικό με την ελληνική διαχείριση της τύχης του Πατριαρχείου Iεροσολύμων. Mοιάζει ερώτημα περιθωρίου, ερώτημα πολυτελείας την ώρα που έχει επίσημα καταλυθεί η εθνική μας κυριαρχία και το ελλαδικό κράτος βρίσκεται...
υπό απηνή επιτρόπευση. Oμως, χτίζοντας την πληροφόρηση που απαιτούσε το ερώτημα ενός αλλοδαπού ενδιαφερόμενου, τόλμησα να προϋποθέσω τη χρησιμότητά της και για τον ελλειπτικά ίσως ενημερωμένο Eλλαδίτη σήμερα, κυρίως αυτόν που θα ήθελε να υπολογίσει το προσδόκιμο ιστορικής επιβίωσης του κρατιδίου μας.

Παραπομπή του Παπανδρέου σε Εξεταστική ζητά ο Καμμένος.


Την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή...
πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι και η Βουλή είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, παραπέμποντας στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την πρόσφατη διαδικασία παραπομπών σε προανακριτική.

Αλλαγή του Συντάγματος η μόνη σωτηρία από τον εφιάλτη που ζούμε.


Μετά την πρόσφατη καταψήφιση από τη Βουλή της πρότασης για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των συνθηκών της υπαγωγής της χώρας μας στο πρώτο Μνημόνιo, όλο και περισσότερες γίνονται οι φωνές που ζητούν την αλλαγή του Συντάγματος ως μόνη σωτηρία από τον εφιάλτη που ζούμε.

Αρκετοί όμως δεν γνωρίζουν ότι για το σκοπό αυτό έχει ιδρυθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο....
η «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή», της οποίας σκοπός ειναι η θέσπιση ενός νέου Συντάγματος σύμφωνα με τους έξι (6) άξονες της Διακήρυξής της, το οποίο θα προκύψει κατόπιν Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.

Ένα χρόνο μετά τα μέλη της Πρωτοβουλίας αυτής  έχουν αυξηθεί σημαντικά ενισχύοντας έτσι το συλλογικό αίτημα για ένα νέο Σύνταγμα για την Ελλάδα, διαμορφωμένο μέσα από ανοιχτές, σύγχρονες, συμμετοχικές διαδικασίες. 

Ο Πέτρος Χασάπης , ο οποίος μιλά σήμερα στο CretaBlog.gr ·είναι ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής

Πάγωσε όταν είδε τον άντρα της να πέφτει από το μπαλκόνι
















Ήταν χθες το πρωί σε πολυκατοικία της Λιβαδειάς. Ο άτυχος άντρας ηλικίας 45 περίπου ετών βγήκε στο μπαλκόνι για να πάρει αέρα... Μέσα σε δευτερόλεπτα, βούτηξε στο κενό μπροστά στα μάτια της γυναίκας του που πάγωσε όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. Οι γείτονες μαζεύτηκαν στο σημείο και κάλεσαν ασθενοφόρο που μετέφερε τον άτυχο οικογενειάρχη στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ενώ τα αίτια της πτώσης διερευνώνται.

 Πηγή: evianews.com

ΠΑΤΡΑ: Κλητήρας παρίστανε τον γυναικολόγο και τραυματιοφορέας τον αναισθησιολόγο... για να πάρουν φακελάκι

Ε
νορκη Διοικητική Εξέταση για έναν τραυματιοφορέα και έναν κλητήρα που παρίσταναν τους γιατρούς για να πάρουν "φακελάκι" διενεργείται στο πρώην 409 Νοσοκομείο Πάτρας. Ο τραυματιοφορέας παρίστανε τον γυναικολόγο και διερευνάται αν είχε προχωρήσει ακόμη και σε εξέταση γυναικών και ο δεύτερος παρίστανε τον αναισθησιολόγο με σκοπό να εισπράξει φακελάκι από συγγενείς ασθενών.

ΔΩΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΩΝ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ...!!!

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ και....ΑΠΕΡΓΟΥΝ...!!!

Την ώρα που η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την απεργία στο Μετρό και που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διαρκείας, έντονες είναι οι αντεγκλήσεις αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των απεργιών.

22 Ιανουαρίου Συναξαριστής


Τιμοθέου Αποστόλου, Αναστασίου του Πέρσου, Βικεντίου Διακόνου, των Αγίων Μαρτύρων Μανουήλ Επισκόπου, Γεωργίου Επισκόπου, Πέτρου, Λέοντος Επισκόπου, Σιωνίου, Γαβριήλ, Ιωάννου, Λέοντος, Παρόδου πρεσβυτέρου και των λοιπών 377, Αναστασίου Διακόνου, Ιωσήφ Ηγιασμένου, Μακαρίου εκ Ρωσίας, Ιωάσαφ Φωτιστού, Ανάμνηση ευρέσεως εικόνος Παναγίας Ελεηστρίας.


Ο Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος (Εορτή Τιμόθεος)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου. Το όνομά του είναι ελληνικό και σημαίνει αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός.
Ο Άγιος Απόστολος Τιμόθεος γεννήθηκε μάλλον στα Λύστρα της Λυκαονίας ή πιθανών στη Δέρβη, από πατέρα Έλληνα Εθνικό και μητέρα πιστή Ιουδαία, προφανώς εκ γενετής και πιθανόν προσήλυτη, που ονομαζόταν Ευνίκη.
Κατά την μαρτυρία του Αποστόλου Παύλου, ήταν ευσεβής, όπως και η μαμή του, εκ μητρός, Λωίς.
Ο Τιμόθεος δέχθηκε από τις ευσεβείς αυτές γυναίκες την πρώτη θρησκευτική αγωγή και διδάχθηκε από βρέφος τα ιερά γράμματα. Με τον τρόπο αυτό προετοιμάσθηκε κατάλληλα να αποδεχθεί στη συνέχεια την Χριστιανική πίστη.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η λίστα Λαγκάρντ και η σκευωρία κατά της δημοκρατίας από τη σάπια ολιγαρχία της Ελλάδας




Η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» είναι οιωνός συγκάλυψης. Το massmedia-gr.blogspot.com προκειμένου να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, επιχειρεί να αναδείξει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τα περιστατικά, τη βαρύτητα και το είδος του εγκλήματος ή των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διαχείριση του οπτικού ψηφιακού δίσκου (compact disc – CD), γνωστού και ως «λίστα Λαγκάρντ». 

Το παρακάτω κείμενο μπορεί να διαβαστεί με οποιαδήποτε σειρά. Στο τέλος υπάρχει ένα μικρό λεξικό εννοιών για τις τεχνικές ορολογίες που χρησιμοποιούνται.

Προστασία προσωπικών δεδομένων
Επισημαίνουμε, καταρχάς, ότι η «λίστα Λαγκάρντ» δεν είναι ένα συμβατικό εμπιστευτικό έγγραφο που υπεξαιρέθηκε και πλαστογραφήθηκε μόνο. Η λίστα βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή, σε συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (data storage device) και περιλαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, τα οποία το δημοκρατικό πολίτευμα προστατεύει αυστηρά με το άρθρο 9Α του αναθεωρημένου το 2001 Συντάγματος της Ελλάδας: «Καθένας έχει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων, όπως νόμος ορίζει. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διασφαλίζεται από ανεξάρτητη αρχή, που συγκροτείται και λειτουργεί, όπως ο νόμος ορίζει». 

Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΙ "ΔΙΝΕΙ" ΣΤΕΓΝΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΛΟΒΕΡΔΟ!!! "ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΛΗΤΗ "




Στον ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η Λούκα Κατσέλη συμμετείχε στην απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» έκανε την εξής δήλωση:...

O ΓΑΠ και ο ΠΑΠ μας έβαλαν με το ζόρι στο ΔΝΤ


Σχόλιο attikanea: Κι εσύ, τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ είσαι, και ενώ το ήξερες, το ψήφισες; Τότε είσαι διπλά επικίνδυνος. Και έρχεσαι να μας το πεις, μετά από τρία χρόνια.  Τότε, είσαι τριπλά επικίνδυνος.
Κοινώς ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΠΟΛΙΤΙΚΈ ΤΣΌΓΛΑΝΕ!!!!

papandreoy-kai-papakonstantinoy-eixan-sxedio-kai-mas-pigan-me-to-zori-sto-dnt

Σε μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Η άλλη όψη» ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και... Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ.

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ


Διαβάστε το παρακάτω και ΦΡΙΞΤΕ. Νομίζω ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι και σε λίγο θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.
Όλα δεν είναι μαύρα ,η,άσπρα.Υπάρχουν και τα γκρίζα.Δεν γίνεται να πληρώνουν μόνο οι ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Διαβάστε....

Η χώρα των τρελών



Ας πάμε χωρίς πρόλογο κατευθείαν στο θέμα.
Λοιπόν ο δυσκολότερος δρόμος του ανθρώπου είναι ο δρόμος προς τα σωθικά του, ο δρόμος που είναι μοναδικός για τον καθένα, ο δρόμος που τελικά λίγοι τολμούν να πάρουν.
Το δύσκολο σ΄αυτόν τον δρόμο δεν είναι ότι ζεις την κόλαση ή ότι θα νιώσεις τόσο πόνο που δεν μπορείς να τον αντέξεις αλλά έχει στην βάση του την αλήθεια, την ειλικρίνεια με τον εαυτό σου και εκεί δεν μπορείς να κοροϊδέψεις κανέναν πλην του ιδίου σου του εαυτού.

ΟΧΙ μόνο Φόρος "πολυτελείας" και Αλλά και Φόρος ΒΛΑΚΕΙΑΣ να μπεί...

Αυτή είναι μία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ περίπτωση...

Ο Γιώργος από μικρός ήθελε να έχει ένα βαρκάκι για ψάρεμα...
Η οικονόμική όμως κατάσταση της οικογένειάς του  δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα 'ανετη για να αποκτήσει ένα...
Στο νησί του όμως όπου ζούσε  υπήρχαν αρκετοί ψαρότοποι και ονειρευόταν ότι κάποτε θα  μπορούσε πήγαινε για ψάρεμα...

Η δουλειά του δεν ήταν και πολύ αποδοτική αλλά  με τα χρόνια και την σκληρή δουλειά του μπορούσε να ζήσει την οικογένειά του και να κάνει και το χόμπι του...

Σιγά σιγά αρχές του 2009 με τις οικονομίες του απέκτησε ένα βαρκάκι και ένα Κορεάτικο  τζιπάκι για να το τραβάει    και μάλιστα το θεώρησε και ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία αφού τα πήρε μεταχειρισμένα ΠΑΚΕΤΟ από έναν που πήρε και  Porsche Cayenne και ένα σκάφος "Καμπινάτο" με τέσσερα κρεβάτια...

Παλιά κάποιοι έλεγαν ότι "Οι αριθμοί ευημερούν"...

Ενώ οι άνθρωποι...

Όπως βλέπετε ξεκάθαρα από τα στοιχεία που αναφέρει η Ελευθεροτυπία , στην Ελλάδα ΟΥΤΕ οι αριθμοί ευημερούν...

Σε μία χώρα που βασικό της πρόβλημα ήταν ανέκαθεν η υπογεννητικότητα με συνέπεια την γήρανση του πληθυσμού , οι "εγκέφαλοι"  κατέστησαν ΤΕΚΜΗΡΙΟ τα πολλά παιδιά...

Κανένα δεν πρέπει λοιπόν να παραξενεύει ότι οι θάνατοι πλέον ξεπερνούν τις γεννήσεις...

Θα πρέπει όμως να ντρέπονται και να μήν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια από τις ενοχές , όσοι εκτίναξαν την βρεφική θνησιμότητα σε επίπεδα χωρών της υποσαχάριας ΑΦΡΙΚΗΣ...
Θα πρέπει και οι δανειστές να αισθανθούν (δεν ξέρω με ποιον τρόπο...) τις ΕΥΘΥΝΕΣ τους για την ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η αλόγιστη τεχνητή υποχώρηση του ΑΕΠ...

"Οταν οι Βοσκοί τα βρήκαν με τους Λύκους για το δήθεν καλό των προβάτων".


Το ζήσαμε και αυτό, τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων όχι μόνο να πραγματοποιούνται με τον ψεύτη βοσκό που διαλαλούσε το δήθεν κίνδυνο αλλά και να γίνονται  οι χειρότεροι εφιάλτες μας.

Η άγραφη πολιτική ιστορία των ημερών μας θα καταγράψει τέτοια γεγονότα που η λέξη ΕΞΟΥΣΙΑ θα ταυτίζεται με την λέξη δυστυχία γιατί εδώ κατά συρροή και εξακολούθηση βιώνεται το δράμα αυτό. Άλλωστε με τι λόγια θα μπορούσαμε να περιγράψουμε μία κοινωνική οικονομική γενοκτονία απόρροιας μιας προηγούμενης κρατικής λεηλασίας ? Όταν  μάλιστα οι εικόνες και τα γεγονότα που έχουμε μπροστά μας την ζωγραφίζουν με έντονα χρώματα σε όλο το

Παραπέμπεται για κακουργήματα ο Τσοχατζόπουλος και οι συν αυτώ

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των είκοσι από τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών
 
Παραπέμπεται για κακουργήματα ο Τσοχατζόπουλος και οι συν αυτώ
του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, ζητά με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Παν. Καραγιάννης.
Στην ογκώδη πρότασή του, που αριθμεί 350 σελίδες, ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από το σύνολο των κατηγορουμένων στην υπόθεση που έχει ως κεντρικό κατηγορούμενο τον Τσοχατζόπουλο μόνο για τον Ευτύχιο Ατσοπάρδη, εκπρόσωπο της εξωχώριας εταιρίας Bluebell δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη και εισηγείται να μην διατυπωθεί σε βάρος του κατηγορία

Ωμός εκβιασμός του ΔΝΤ για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.


Παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας που αγγίζει τα όρια του ωμού εκβιασμού κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του για τη χώρα, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή. Το Ταμείο προειδοποιεί ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μπορεί να προκαλέσει πολιτική κρίση, χρεοκοπία της...
χώρας και έξοδο από την ευρωζώνη.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική κρίση, σε χρεοκοπία της χώρας και σε έξοδο από το ευρώ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην σελίδα 39 της έκθεσης του ΔΝΤ όπου αναφέρονται οι πιθανοί κίνδυνοι αποτυχίας του προγράμματος.

Η επιδείνωση είναι ραγδαία σε πολλούς τομείς.


Του Γιώργου Δελαστίκ
Χειροτερεύει διαρκώς η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και της οικονομίας της χώρας μας σε πάμπολλους τομείς. Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για το 2012 που κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό που αποτυπώνει πάντως με πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προϊούσα επιδείνωση είναι...
η εκτίναξη των χρεών των πολιτών προς την εφορία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.
Μέσα στο 2013 λοιπόν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στο αστρονομικό ύψος των 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τους πρώτους επτά μήνες του 2012, συμπεριλαμβανομένου δηλαδή και του Ιουλίου, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονταν σε 3,88 δισ. ευρώ. Από τον Αύγουστο όμως αρχίζει η περίοδος κατά την οποία εκατομμύρια Ελληνες πρέπει να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος.

«Απογοητευτική η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων».


Η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα για την οποία έχει δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών της.
«Από την οπτική γωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τα αποτελέσματα των μέτρων...

Η αλήθεια για την αντιγραφή του USB.


Τα έγγραφα που οι εισαγγελείς διαβίβασαν στη Βουλή αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τις πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB της λίστας Λαγκάρντ. Υπάρχουν ημερομηνίες δημιουργίας αρχείων από τις 15 Απριλίου 2009, πολύ πριν φτάσει...
στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έκρηξη μηχανισμού σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα.


Πριν από λίγο εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το Mall, χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν ήταν μέσα στο εμπορικό κέντρο ή έξω. Άλλες πληροφορίες λένε ότι η έκρηξη έγινε...

Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας.


Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με εντολή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία...
Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων,

20 Ιανουαρίου Συναξαριστής


Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου, Ευθυμίου του Μεγάλου, των Αγίων Μαρτύρων Βάσσου, Ευσεβίου, Ευτυχίου και Βασιλείδου, των Αγίων Μαρτύρων Ιννά, Πιννά και Ριμμά, Πέτρου του Τελώνου, Θύρσου και Αγνής, Ευσεβίου Μάρτυρος, Άννης Μάρτυρος, Λέοντος του Μεγάλου, των Οσίων Ευθυμίου Ησυχαστού και Λαυρεντίου Εγκλείστου, Ευθυμίου Αρχιεπισκόπου, Ευθυμίου εκ Ρωσίας, Ζαχαρίου Νεομάρτυρος, Θεοδώρου Δικαίου, Ιωάννου Ιερομάρτυρος.


 Κυριακὴ Τελώνου καὶ Φαρισαίου Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στην διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την έπαρση.
Ο ευαγγελιστής Λουκάς, με τρόπο λιτό, αλλά σαφέστατο, διέσωσε την παραβολή αυτή ως εξής:
«Εἶπε δὲ καὶ πρός τινας τοὺς πεποιθότας ἐφ᾿ ἑαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενοῦντας τοὺς λοιπούς, τὴν παραβολὴν ταύτην· ἄνθρωποι δύο ἀνέβησαν εἰς τὸ ἱερὸν προσεύξασθαι, ὁ εἷς Φαρισαῖος καὶ ὁ ἕτερος τελώνης. ὁ Φαρισαῖος σταθεὶς πρὸς ἑαυτὸν ταῦτα προσηύχετο· ὁ Θεός, εὐχαριστῶ σοι ὅτι οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης· νηστεύω δὶς τοῦ σαββάτου, ἀποδεκατῶ πάντα ὅσα κτῶμαι. Καὶ ὁ τελώνης μακρόθεν ἑστὼς οὐκ ἤθελεν οὐδὲ τοὺς ὀφθαλμοὺς εἰς τὸν οὐρανὸν ἐπᾶραι, ἀλλ᾿ ἔτυπτεν εἰς τὸ στῆθος αὐτοῦ λέγων· ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Χ. Χωμενίδης: Κόβω τον αριστερό μου όρχι, εάν ο Τσίπρας...

Τι είπε ο κηπουρός-"διανοούμενος" των κκ Σημίτη & γΑΠ...
Το αρχίδια "διανόησης" κυκλοφορούν στον τόπο...

Τελικώς κατάληψη της χώρας έχουμε από τη βίλλα της Ανωμαλίας!

Κέντρο της Αθήνας, Σάββατο απόγευμα: Φτώχια, άστεγοι, και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια

Πανεπιστημίου, Εδουάρδου Λώ, Σταδίου, Αμερικής. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο (για την ακρίβεια, δύο οικοδομικά τετράγωνα) στην καρδιά της Αθήνας, το Σάββατο το απογευματάκι. Ο γύρος δεν κράτησε πάνω από μερικά λεπτά. Αυτή είναι η εικόνα του κέντρου της Αθήνας σήμερα, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της: Φτώχια, άστεγοι, και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια. Και βέβαια, εδώ δεν συναντάται η χειρότερη εικόνα της πρωτεύουσας. Είναι γνωστό σε όλους, ότι λίγο παρακάτω, προς την Ομόνοια και τις γύρω περιοχές, είναι η επί γής κόλαση.
Οι τρείς φωτογραφίες
Στην Εδουάρδου Λω
Το οικοδομικό τετράγωνο που γύρισα όμως, παρουσιάζει και αυτό ενδιαφέρον. Είναι δίπλα στη Βουλή και στην πλατεία Συντάγματος, που είναι «τίγκα» στα υπουργεία, της Τράπεζες, και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πλατείας, αλλά και της Πανεπιστημίου, καθώς και στα πολυάριθμα καταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Είναι ουσιαστικά, το πολιτικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, όπου, εκτός των άλλων, είναι γεμάτο με μπαράκια. Απέναντι λοιπόν, από τη διασταύρωση της Σταδίου με τη Χρήστου Λαδά, όπου ακόμα χάσκει ο σκελετός του νεοκλασσικού κτηρίου που κάηκε κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, και λίγο παρακάτω το κουφάρι του

Αλέξης όπως … ΓΑΠ!



Πολλοί λένε ότι ο Αλέξης αντιγράφει τον Ανδρέα! Μύθος! Ο Αλέξης ακολουθεί πιστά τη τακτική του ΓΑΠ!
Θυμάστε που τον Μάρτη του 2009, ο Καραμανλής κάλεσε τον ΓΑΠ να συμφωνήσει στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος και του χρέους;
Ο ΓΑΠ, όχι μόνον αρνήθηκε, αλλά μας έλεγε τότε ό,τι είχε δική του πολιτική και δεν χρειαζόταν μέτρα! Ζητούσε μάλιστα επιμόνως και εκλογές!
Δηλαδή, ότι κάνει και ο …Αλέξης!
Θυμάστε, όταν διαβεβαίωνε ότι θα ….επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και τον ΟΛΠ;
Σήμερα, το δεξί χέρι του Αλέξη, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας,  δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ….προσπαθήσει να ξαναπάρει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου τον …ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ! Όπως, ακριβώς θα έκανε και ο ΓΑΠ! Μόνο που δε μας λέει πόσο θα κοστίσει αυτό και που θα βρεί τα χρήματα, αλλά ούτε ο ΓΑΠ έλεγε!
Δηλαδή, ό,τι κάνει και ο Αλέξης!

Οι εκσυγχρονιστές… αλληλοβραβεύονται


Σε εκδήλωση… εκσυγχρονιστών που αλληλοεκτιμώνται και αλληλοβραβεύονται, εξελίχθηκε η χθεσινή εκδήλωση του ΙΟΒΕ στο «άνδρο» της οικογένειας Λάτση, στην Κηφισιά.
Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζαμε ότι το ΙΟΒΕ, κατ’ ουσίαν οι βιομήχανοι, θα βράβευαν τον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με το Αριστείο ΙΟΒΕ» για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία και όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ο ίδιο μάλιστα τόνισε ότι «αν σήμερα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία αυτό το οφείλουμε στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου που επανέφερε τη χώρα και την οικονομία σε τροχιά».
Εγκώμια για τον πρώην πρωθυπουργό και από τον Γ. Στουρνάρα αλλά και από τον Β. Ράπανο, τον παρ’ ολίγον τσάρο. Φυσικά, κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να μιλά με θερμά λόγια για τον άλλο, αλλά και να τον βραβεύει για την προσφορά του.

Η παράταξη της ΝΔ πλήρωσε, με βαρύ φόρο αίματος, την τρομοκρατία κ. Γλέζο



Άκουσα σήμερα τον Μανώλη Γλέζο να λέει ότι την επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ την έκαναν «φίλιες προς τη Ν.Δ. παρακρατκές οργανώσεις».
Όταν αυτά τα λέει ο Γλέζος, με τη γνωστή διαδρομή, τότε δεν υπάρχει ελπίδα να κερδίσεις τον πόλεμο εναντίον της βίας.
Να υποθέσω ό,τι…φίλιες προς τη Νέα Δημοκρατία παρακρατικές οργανώσεις εκτέλεσαν τον Τζώρτζη Αθανασιάδη, τον Μομφεράτο, τον Παύλο Μπακογιάννη, επιτέθηκαν στον Παλαιοκρασσά, πυροβόλησαν τον  Λευτέρη Παπαδημητρίου, έβαλαν βόμβες σε συγκεντρώσεις της ΝΔ, δολοφόνησαν εισαγγελείς κ.λ.π.