Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύριος Καραμούζης εκτός από τα μυστικά δείπνα με τον κ. Παπανδρέου, προωθούσε και σεμινάρια με τον κύριο Μιωνή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ

Το Ολυμπία θυμίζει τον “χρυσό” Φλεβάρη του 2009, όπου άλλοι έστηναν ενέδρες σε πρωθυπουργούς και άλλοι “μυστικά δείπνα”. Χωρίς Ιούδα μέχρι στιγμής.

Ο καθηγητής κύριος Νικόλαος Καραμούζης, είναι (ήταν, θα σας γελάσω μετά τις ραγδαίες εξελίξεις) αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην EFG του κυρίου Λάτση. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που διοργάνωσε το περιβόητο μυστικό δείπνο στην Εκάλη, όπου παρουσία του τότε αρχηγού της αντιπολιτεύσεως κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου και του τ. υπουργού κυρίου Ιωάννη Ραγκούση, συνέφαγαν εκλεκτοί επιχειρηματίες “του τόπου”. Δεν ξέρουμε εάν αυτό το “μαζί συνέφαγαν” σχετίζεται με το “μαζί τα φάγαμε” του κυρίου Παγκάλου, αλλά ο τελευταίος σίγουρα δεν ήταν παρόν.

«Τα σχολεία δεν είναι απλώς τόποι προσκτήσεως γνώσεων, αλλά κυρίως φροντιστήρια ηθικής, χριστιανικής και εθνικής αγωγής»

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος - Κιλκίς

«Κάλλιο γνώση παρά γρόσι». Από τα χρόνια της δουλείας μας έρχεται η σοφή παροιμία του λαού μας, που εξεικονίζει τον ζήλο των προγόνων μας για τα γράμματα. Αλλά για ποια γράμματα; Εκείνο το φαινομενικώς απλοϊκό τραγουδάκι του «Κρυφού Σχολειού», το «φεγγαράκι μου λαμπρό», μας λέει ότι τα σκλαβόπουλα, «μέσα στη θολόκτιστη εκκλησιά», άκουγαν από το στόμα τού παπά για γράμματα και σπουδάματα, αλλά, κυρίως, θέριευαν την αποσταμένη ελπίδα με «του Θεού τα πράματα».

Όπως γράφει ο ακαδημαϊκός Σίμος Μενάρδος, στα χρόνια της φρικτής Οθωμανοκρατίας «…η ψυχή του Έθνους αγρυπνούσε. Φτωχοί παπάδες και δάσκαλοι, που ετρέφοντο με λίγο ψωμί, είχαν το σθένος εις το βάθος της ψυχής των, σθένος ποιητών. Καταλάβαιναν την ευθύνην που τους εβάρυνε να συνεχίσουν την ελληνικήν παράδοσιν, διηγούντο εις τα Ελληνόπουλα ποια ήταν άλλοτε η πατρίδα τους και τους εδίδασκαν δύο ονόματα: Ελλάς και ελευθερία». (αρχ. Ιω. Αλεξίου, «Η Παιδεία στην Τουρκοκρατία», εκδ. «Ζωής», σελ. 181). Από εκείνα τα σχολεία και με τέτοιους δασκάλους «αποφοίτησαν» τα λιοντάρια του ’21. Μα και ο άγιος των σκλάβων, ο Πατροκοσμάς, τα ίδια δεν κανοναρχούσε στο Γένος; «Το σχολείον ποτίζει την ψυχή και ανοίγει τες εκκλησιές» κήρυττε, γιατί γνώριζε ο άγιος ότι τα προσανάμματα της εθνικής ελευθερίας τα προσφέρει του Χριστού η πίστη η αγία.

Την Κυριακή Αρχίζει το Τριώδιο

Αναρωτιέμαι...

Οι περισσότεροι γονείς θα πουν στα παιδιά τους ότι αυτή την περίοδο ντυνόμαστε με μάσκες για να στολίσουμε την ματαιοδοξία μας, και την πνευματική μας υποκρισία και ανυπαρξία. Ότι έχει γέλιο και χαβαλέ να γίνω μασκαράς και να πάω σε παρτυ που όλοι θα είναι ντυμένοι...

Πόσοι γονείς θα ποuν ότι "Παιδί μου αυτή η περίοδος είναι δρόμος πνευματικής άσκησης όχι για να λερώσουμε το πρόσωπο και την εικόνα μας με ψεύτικα είδωλα και μάσκες του κόσμου τουτου, αλλά να βγάλουμε την μάσκα της υποκρισίας και να ενδυθούμε με τα στολίδια των αρετών. Είναι η περίοδος που ξεκινά με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαϊου, να κατέβουμε στον εαυτό μας και να ανυψωθούμε για να συναντήσουμε το Χριστό. Ο Φαρισαίος παιδί μου προσευχήθηκε σε μασκαρεμένο είδωλου του εαυτού του, ενώ εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αυτη την μάσκα του εγώ και μέσα απο τον πνευματικό αγώνα η προσευχή μας με ταπείνωση να γίνει αγκαλιά για να βάλουμε στο εμείς, τον συνάνθρωπο, τον εχθρό και τον Χριστό."

Και εσείς εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας…

Γιατί άλλαξαν τίτλο σε πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα ... σε σχέση με ΓΑΠ !

Τα πρωτοσέλιδα που βλέπετε, είναι από την ίδια εφημερίδα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία.
Υπάρχει όμως μία βασική διαφορά.
Από την δεύτερη εικόνα που αντιστοιχεί και στην έκδοση που βγήκε στα περίπτερα, λείπει η αποκάλυψη – βόμβα ότι ο Παπακωνσταντίνου με το που πήρε στα χέρια του το CD της λίστας, άρχισε να ψάχνει...
όποιον λογαριασμό μπορούσε να σχετίζεται με την οικογένεια Παπανδρέου.
Όσοι λοιπόν αγόρασαν την εφημερίδα, είχαν στα χέρια τους το δεύτερο πρωτοσέλιδο. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα πιο εξωφρενικό.
ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΈΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ, που περιγράφει ακριβώς ποιά αρχεία είχε ανοίξει ο Παπακωνσταντίνου καθώς και όλο το παρασκήνιο!
Αυτό όμως που δεν πρόλαβαν να “εξαφανίσουν”, είναι η ψηφιακή έκδοση που ανέβηκε προς πώληση στο διαδίκτυο στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου. Εκεί με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το άρθρο με τις αποκαλύψεις υπάρχει κανονικά στις σελίδες 14-15, ενώ στην έντυπη έκδοση έχει αντικατασταθεί από ένα “χλιαρό” και νερόβραστο αρθράκι όπου κάθε αναφορά στο όνομα “Παπανδρέου” απουσιάζει επιδεικτικά.
Το Ολυμπία κρίνει ότι το συγκεκριμένο “εξαφανισμένο” άρθρο είναι κόσμημα και θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά, να το δημοσιεύσει εντός της ημέρας.

Mπαίνω στα MAT!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ...

Και συνεργάτης του Στουρνάρα εξαφανίστηκε από την λίστα Λαγκάρντ



Αυτό που αποκαλύπτουν τα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιεί το newsbomb.gr είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους «εξαφανισθέντες» από τη λίστα Λαγκαρντ δεν ήταν καθόλου άγνωστος ούτε στο σημερινό υπουργό Οικονομικών, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. Ο κ. Συμεών Σικιαρίδης σύζυγος της εξαδέλφης του καταγγελλόμενου για την αλλοίωση της λίστας ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ελένης, έχει συνεργαστεί στενά με τον κ. Στουρνάρα στο παρελθόν.
Συγκεκριμένα, ο ΣΙΚΙΑΡΙΔΗΣ χρημάτισε εκτελεστικός διευθυντής επενδύσεων της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών (Emporiki Venture Capital), την περίοδο που ο κ. Στουρνάρας ήταν πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας της τράπεζας (η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη μητρική). Όμως, οι... συμπτώσεις δε σταματούν εδώ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;

Αλλιώς, Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και εμείς μιλάμε περί ανέμων και υδάτων … (2)




Τώρα τελευταία ακούγονται πολλές προτάσεις για την αντικατάσταση του ισχύοντος Συντάγματος με έναν καινούργιο από την μια και για ριζική αναθεώρηση του από την άλλη.  Η εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» μάλιστα  έχει ξεκινήσει και δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Συντάγματος. 
Η πρώτη ομάδα λέει ότι αυτή είναι η απαίτηση του λαού και η δεύτερη ότι ωρίμασε η κατάσταση για τη ριζική αναθεώρηση του συντάγματος ή ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση ή κάτι παρόμοιο. 
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, ας διευκρινίσουμε ότι αλλαγή του Συντάγματος σημαίνει αλλαγή του πολιτεύματος και ότι το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα πολίτευμα της χώρας είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Με το όρο πολίτευμα ή πολιτικό σύστημα, νοείται συνήθως το σύστημα διακυβέρνησης μιας χώρας και με τον όρο δημοκρατία νοείται η συμμέτοχη όλων των μελών μιας ομάδας στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά. 
Στο δικό μας σύστημα, προβλέπει το Σύνταγμα ότι στην λήψη αυτών των αποφάσεων οι πολίτες συμμετέχουν διά αντιπροσώπου που εκλέγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα με ψηφοφορία και όταν πρόκειται για σημαντικά ζητήματα, οι αποφάσεις λαμβάνονται άμεσα από τους ίδιους τους πολίτες , μέσω  δημοψηφισμάτων (ψηφοφορία).  Πέραν τουτού, πάλι ρητά προβλέπει και ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα όπου : όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, στην κοινωνική,

Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε την ιστορία ή θα καθίσουμε στ’ «αυγά» μας;

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε δύο ευρήματα από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση το πολιτικό σύστημα, το οποίο ουσιαστικά έχει καταρρεύσει μέσα τους.

Στο ερώτημα για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα ή να μείνει όπως είναι, οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό 75% απαντούν ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Το πιο αξιόλογο σε αυτήν την απάντηση είναι ότι περίπου με το ίδιο ποσοστό απαντούν οι ψηφοφόροι όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Αυτό είναι εκπληκτικό και δείχνει ότι το αίτημα για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας διαπερνά όλους τους κομματικούς χώρους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και τοποθετήσεων απέναντι στο μνημόνιο και το δίπολο «ευρώ – δραχμή».

19 Φεβρουαρίου Συναξαριστής


Τῶν Ἁγίων Ἀρχίππου, Φιλήμονος καὶ Ἀπφίας Ἀποστόλων, τῶν Ἁγίων Μαξίμου, Θεοδότου, Ἠσυχίου καὶ Ἀσκληπιοδότης Μαρτύρων, Εὐγενίου καὶ Μακαρίου Ὁσίων, Ραβουλᾶ Ὁσίου, Κόνωνος Ὁσίου, Σωφρονίου Ὁσίου, Ἰαροσλάβου τοῦ Σοφοῦ, Νικήτα Ἱερομάρτυρα, Φιλοθέης τῆς Ἀθηναίας, Μαρίας τοῦ Ὅλονετς.


Ἡ Ἁγία Φιλοθέη ἡ Ὁσιομάρτυρας ἡ Ἀθηναία

Ἡ Ὁσία Φιλοθέη γεννήθηκε τὸ ἔτος 1522 μ.Χ. στὴν τουρκοκρατούμενη τότε Ἀθῆνα. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς της ὀνομάζονταν Ἄγγελος καὶ Συρίγα Μπενιζέλου. Ἡ μητέρα της ἦταν στείρα καὶ ἀπέκτησε τὴν Ἁγία μετὰ ἀπὸ θερμὴ καὶ συνεχῆ προσευχή.
Ὁ Κύριος ποὺ ἱκανοποιεῖ τὸ θέλημα ἐκείνων ποὺ Τὸν σέβονται καὶ Τὸν ἀγαποῦν, ἄκουσε τὴν δέησή της. Καὶ πράγματι, μία ἡμέρα ἡ Συρίγα μπῆκε κατὰ τὴν συνήθειά της στὸ ναὸ τῆς Θεοτόκου γιὰ νὰ προσευχηθεῖ καὶ ἀπὸ τὸν κόπο τῆς ἔντονης καὶ ἐπίμονης προσευχῆς τὴν πῆρα γιὰ λίγο ὁ ὕπνος. Τότε ἀκριβῶς εἶδε ἕνα θαυμαστὸ ὅραμα. Ἕνα φῶς ἰσχυρὸ καὶ λαμπρὸ βγῆκε ἀπὸ τὴν εἰκόνα τῆς Θεομήτορος
καὶ εἰσῆλθε στὴν κοιλιά της. Ἔτσι ξύπνησε ἀμέσως καὶ ἔκρινε ὅτι τὸ ὅραμα αὐτὸ σήμαινε στὴν ἱκανοποίηση τοῦ αἰτήματός της. Ἔτσι κι ἔγινε. Ὕστερα ἀπὸ λίγο καιρὸ ἡ Συρίγα ἔμεινε ἔγκυος καὶ ἔφερε στὸν κόσμο τὴ μονάκριβη θυγατέρα της.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ Μ-ΑΛΑΚΕΡΚΕΛ-ΙΖΟΜΕΝΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ





ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΕ ΡΑΓΙΑ



ΠΟΥ ΣΤΗ-ΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΔΟΥΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ


ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ!
ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ (ΚΑΙ -ΜΑΣ- ΑΞΙΖΕΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΗΚΕΣ)
ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΑ!

Πρόστιμο 25.000 ευρώ στη Μαργαρίτα Παπανδρέου από τον δήμο Κορινθίων


Τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο παραθαλάσσιο, γνωστό και ως “Κτήμα Μαργαρίτας” έξω από την Κόρινθο, έχουν ήδη ξεκινήσει από πλευράς του δήμου.
Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας έκανε ελέγχους και διαπίστωσε παραβάσεις επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ.
Ενώ παραβάσεις διαπιστώθηκαν, στην ανέγερση πέργκολας στο χαγιάτι αλλά και στην περιτοίχιση του οικοπέδου με πέτρα και συρματόπλεγμα, στο εξοχικό το ποίο ζει η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
Τέλος το Τμήμα Αυθαιρέτων τονίζει πως οφείλει να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίσματα.(laimitomos.com)

Πως πέρασαν τις πρώτες ημέρες στον Κορυδαλλό οι 4 φλούφληδες ληστές του κ@λου

Απολαμβάνουν τη χαλαρότητα και την μεγαλοσύνη της δημοκρατίας

Χωρίς να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους αλλά και απολύτως ήρεμοι και συνεργάσιμοι με τους δεσμοφύλακες πέρασαν τις πρώτες τους ημέρες στον Κορυδαλλό αλλά και στις φυλακές του Αυλώνα οι τέσσερις που συνελήφθησαν μετά τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Από τους τέσσερις, όπως καταγράφει ο «Τύπος της Κυριακής» ο Νίκος Ρωμανός, γιος της Πωλίνας Νάσιουτζικ και φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οδηγήθηκε στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα και οι άλλοι τρεις, οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Ανδρέας - Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Αιματηρό τροχαίο στην Εύβοια: Nεκρός 19χρονος, δύο τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, δύο περίπου ώρες μετά τα μεσάνυχτα, στο δρόμο Αμαρύνθου-Γυμνού, του Δήμου Ερετρίας. Δύο αδέλφια, 19 και 17 χρόνων και ένας 22χρονος φίλος τους επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 19χρονο...

Ούτε σε ...κηδείες δεν μπορούν να παρευρεθούν οι εθνοκηφήνες! Αχαιός βουλευτής έφαγε …πόρτα από ανιψιό του εκλιπόντος!

"Πόρτα" από συγγενείς εκλιπόντος έφαγε Αχαιός βουλευτής ο οποίος το τελευταίο διάστημα όπου βρεθεί κι΄ όπου σταθεί δεν γίνεται δεκτός με τα καλύτερα των αισθημάτων.

Αυτή τη φορά η σκηνή της αποπομπής του εκτυλίχθηκε σε κηδεία, όπου εμφανίστηκε προκειμένου να υποβάλλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Μάλιστα για να φτάσει πιο άνετα στους συγγενείς επιστρατεύτηκε ο νεωκόρος του... ναού ο οποίος με περίσσιες …τιμές τον οδήγησε ενώπιον των συγγενών.

Εκεί όμως για τον Αχαιό βουλευτή και πρώην αξιωματούχο άρχισαν τα δύσκολα, καθώς στη θέα του, ένας από τους ανιψιούς του εκλιπόντος σηκώθηκε και του ζήτησε να φύγει αμέσως για να μην γίνουν τα χειρότερα.

Σοκ στο Ψυχιατρείο Τρίπολης - Έδεσαν ασθενή στο κρεβάτι και κάηκε ζωντανός!

Η φωτιά που ξέσπασε στο Ψυχιατρείο Τρίπολης στοίχισε τη ζωή σε έναν νεαρό άντρα, τρόφιμο του Νοσοκομείου!
Σύμφωνα με την αστυνομία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε για άγνωστο λόγο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο θάλαμο του ασθενούς. 
Η φωτιά σβήστηκε από την πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς. 
Ωστόσο ο 34χρονος άνδρας εντοπίστηκε δεμένος (!) και...
απανθρακωμένος πάνω στο κρεβάτι του...
Η Πυροσβεστική διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Συνελήφθη για χρηματισμό ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας - Βρέθηκαν στο σπίτι του 47.000 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest.gr o Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, κατηγορούμενος για χρηματισμό. 
Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ και σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδας.

Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του προϊσταμένου της... υπηρεσίας, στην Πάτρα και σύντομα θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν πήγαν για έλεγχο σε επιχείρηση στη Λευκάδα. Φέρονται να ζήτησαν χρήματα και μάλιστα το ποσό των 15.000 ευρώ, από τον επιχειρηματία αγροτικών προϊόντων, 57 ετών, προφανώς για να την βγάλει "καθαρή".

ΜΥΛΩΝΑΣ Δημήτριος του Αναστασίου! Αυτά είναι τα στοιχεία ταυτότητος του 42χρονου παιδεραστή που συνελήφθη στην Πάτρα.


O 42χρόνος "άνδρας" έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στις 12 Φεβρουαρίου, στην Πάτρα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων.

Μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του. 

Πρόκειται για τον ΜΥΛΩΝΑ Δημήτριο του Αναστασίου και... της Ιουλίας, που γεννήθηκε το 1971 και κατοικεί στην Πάτρα.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατά συνήθεια...

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: "Αν δεν με είχαν ανατρέψει, η Ελλάδα θα ήταν διαφορετική"


Ένα νέο βιβλίο με το οποίο επιχειρείται η αποτίμηση της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, την τριετία 1990-1993, αναμένεται να δώσει τροφή στις συζητήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου, υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, περιέχει πρόλογο του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη και έχει τον τίτλο: "Μπροστά από την εποχή της".

Το βιβλίο υπεραμύνεται των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, της...

πρώτης και μόνης έως σήμερα κυβέρνησης του ελληνικού κράτους που εξελέγη με σαφή και διακηρυγμένο στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονταν και πολλές ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών του Δημοσίου.

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ

Γκρίνιες & δυσαρέσκεια στους κόλπους της χλιδάτης ...Σοσιαλιστικής Διεθνούς (του κώλου) απ' την παρουσία του G. Papandreou (βίντεο)

Το ξέσπασμα της νεαρής Ισπανίδας Μπεατρίθ Ταλεγόν εναντίον της ηγεσίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ήταν κάτι περισσότερο από έκφραση νεανικού πάθους. 
Οι καταγγελίες της για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τις λιμουζίνες και τα δείπνα χλιδής που καθορίζουν την πολιτεία του οργανισμού μάλλον ικανοποίησαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα, που εδώ και καιρό θεωρούν ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο συγκεκριμένο βασίλειο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς G. Papandreou βρίσκεται σε...
δύσκολη θέση. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, του έχει ζητηθεί από τους ..."ευρωσοσιαλιστές" να προχωρήσει σε δομικές μεταρρυθμίσεις με κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια. Και μέχρι τώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα των αδελφών κομμάτων του ΠΑΣΟΚ στην Ε.Ε. Η απειλή που αιωρείται ξεκινά από τη διακοπή χρηματοδότησης έως και την αποχώρηση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος παγκόσμιος οργανισμός με νέους όρους και έντονη την ευρωπαϊκή σφραγίδα.

Υποβαθμίζονται οι θεσμοί...

Αφ΄ ότου η Ελλάς έχει κυβερνήσεις, εντολοδόχους του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν περιέλθει σε καθεστώς πλήρους ανασφαλείας και εξαθλιώσεως. Περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, χωρίς να υπολογίζεται καν ότι όσοι δεν έχουν άλλους πόρους, είναι αδύνατον να επιζήσουν επί μακρόν, με τα ποσά που εισπράττουν από το κράτος.

Οι τελευταίες περικοπές μισθών και συντάξεων έχουν συγκλονίσει τους θιγομένους, για... τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση αγνοεί ή περιφρονεί το Σύνταγμα της χώρας. Αν πρέπει να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, λόγω οικονομικής αδυναμίας της χώρας και της ανικανότητος των κυβερνώντων να ανακαλύψουν τους φοροφυγάδες, δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται τούτων οι Υπουργοί και οι Βουλευτές. 

ΔΝΤ και φαμίλια Παπανδρέου: Από τον παππού στον εγγονό!

Όλοι στην Ελλάδα σήμερα γνωρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ο νεώτερος παρέδωσε την πατρίδα και τον λαό μας βορά στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ. Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι σχέσεις του ΔΝΤ και της πολιτικάντικης φαμίλιας των Παπανδρέου δεν περιορίζονται σ’ αυτήν την επαίσχυντη πράξη του νεωτέρου, αλλά συμπεριλαμβάνουν και τους τρεις Παπανδρέου που έχουν περάσει από την πολιτική μας ζωή!

Τον Ιούλιο του 1944, λοιπόν, διαρκούντος του Β΄Π.Π., εις το ξενοδοχείο "Mount... Washington" του Νιου Χαµσάιρ της Αμερικής, έλαβε χώρα διεθνής διάσκεψη 700 αντιπροσώπων από 44 συμμαχικές χώρες, που σκοπόν είχε την διαμόρφωση των

"Μπαλάκι" στα χέρια βρωμοπασόκων και κομμουνιστών η Προεδρία της Δημοκρατίας!

Στην αποκάλυψη ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προχωρεί το "Πρώτο Θέμα", επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ομόλογός του της ..."Δημοκρατικής" Αριστεράς είναι ο "καταλληλότερος" για να διαδεχθεί τον επίσης "κατάλληλο" Κάρολο Παπούλια, το 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος", η πρόταση Βενιζέλου για την... υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει θετική αποδοχή και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας (αλίμονο!), καθώς ο Αντώνης Σαμαράς και η Συγγρού αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση και στη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον σημερινό Πρωθυπουργό, σε πείσμα των φωνών λαϊκισμού, καθώς και της έντονης πίεσης που άσκησε και εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Κεντροαριστεράς.

17 Φεβρουαρίου Συναξαριστής


Θεοδώρου Τήρωνος, Μαριάμνης, Αὐξιβίου Ἐπισκόπου, τῶν Ἁγίων Ρωμύλου, Σεκουνδιανοῦ, Δονάτου καὶ τῶν σὺν αὐτοὶς μαρτυρησάντων, Θεοδούλου Μάρτυρος, Θεοστηρίκτου Ὁσίου, Εὕρεση Λειψάνων Ἁγίου Μηνᾷ Καλλικελάδου, Μαρκιανοῦ καὶ Πουλχερίας βασιλέων, Θεοδώρου ἐκ Ρωσίας, Θεοδώρου Βυζαντινοῦ, Μιχαὴλ Νεομάρτυρα, Ρωμανοῦ ἐκ Τυρνόβου, Ἐρμογένους Πατριάρχου, Βαρνάβα Ὁσίου


Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Τήρων (Ἑορτὴ Θεόδωρος)


Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Τήρων καταγόταν ἀπὸ τὸ χωριὸ Ἀμάσεια στὴ Μαύρη Θάλασσα, ποὺ ὀνομαζόταν Χουμιαλὰ καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τῶν αὐτοκρατόρων Μαξιμιανοῦ (286-305 μ.Χ.), Γαλερίου (305-311 μ.Χ.) καὶ Μαξιμίνου (305-312 μ.Χ.).
Ὀνομάζεται Τήρων, διότι κατετάγη στὸ στράτευμα τῶν Τηρώνων, δηλαδὴ τῶν νεοσυλλέκτων, διοικούμενο ὑπὸ τοῦ πραιπόσιτου Βρίγκα.
Διαβλήθηκε στὸν πραιπόσιτο ὡς Χριστιανὸς καὶ κλήθηκε σὲ ἐξέταση. Ἐκεῖ ὁμολόγησε τὴν πίστη του στὸν Χριστὸ χωρὶς δισταγμό. Ὁ διοικητὴς Βρίγκας δὲν θέλησε νὰ προχωρήσει στὴν σύλληψη καὶ τιμωρία τοῦ Ἁγίου Θεοδώρου, ἀλλὰ τὸν ἄφησε νὰ σκεφθεῖ καὶ νὰ τοῦ ἀπαντήσει λίγο ἀργότερα. Πίστευε ὅτι ὁ Θεόδωρος θὰ ἄλλαζε καὶ θὰ θυσίαζε στὰ εἴδωλα.
Ὁ Μεγαλομάρτυς, ὄχι μόνο παρέμεινε ἀδιάσειστος στὴν πίστη του, ἀλλὰ ἔκαψε καὶ τὸ ναὸ τῆς μητέρας τῶν θεῶν Ρέας, μετὰ τοῦ εἰδώλου αὐτῆς. Ἀμέσως τότε συνελήφθη καὶ
ρίχθηκε ἀπὸ τοὺς εἰδωλολάτρες σὲ πυρακτωμένη κάμινο, ὅπου καὶ τελειώθηκε μαρτυρικά.