Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Το Barbaros χρηματοδοτήθηκε με το περιβόητο swap του …ακρέμαστου Σημίτη .



Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Μέχρι και η παραμικρή κίνηση που λαμβάνει χώρα στα έντονα γεωπολιτικά παιχνίδια των ημερών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένη και περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιo, με τελικό στόχο το κέρδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο ως σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόις». Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως πίσω από το Μπαρμπαρός που αυτές τις ημέρες πυροδοτεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, βρίσκεται ένας τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, που έχει βάλει το χέρι στην καταστροφή οικονομιών χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας;

Ναι καλά ακούσατε! Το Μπαρμπαρός δεν είναι απλά ένα πλοίο που το έβγαλε ο Ερντογάν στο σεργιάνι για να πιέσει Κύπριους και Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω αποδεικνύουν ένα «χοντρό» και ύποπτο παιχνίδι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ερευνητικό πλοίο μετονομάστηκε από τον τ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν Πρόεδρο σε Barbaros Hayreddin Paşa και έχει ναυπηγηθεί στο Dubai.

Αντί να είναι στον Κορυδαλλό, κάνει …ακρόαση στην βουλή.



Οι καταγγελίες για τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία του ελλείμματος του 2009 αναβίωσαν σήμερα το απόγευμα στη Βουλή με αφορμή την ακρόαση του Τοκογλυφοπροστατευόμενου  κακούργου δήθεν Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στην Επιτροπή της Βουλής, που εάν υπήρχε ένα κατ΄ ευφημισμό κράτος θα έπρεπε να είναι με ..αλυσίδες στα κάτεργα ως …ένοχος εσχάτης προδοσίας .
. Με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσαν επίθεση στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για τον ρόλο του στον καθορισμό του ελλείμματος του 2009 με τον Σάββα Αναστασιάδη να λέει χαρακτηριστικά: "Υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα στον τύπο περί φουσκώματος του ελλείμματος του 2009 βάσει του οποίου η χώρα μπήκε σε μια μέγγενη και συκοφαντήθηκε μια ολόκληρη παράταξη. Πρέπει να μιλήσετε".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Νικολόπουλος Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος σε έντονο ύφος διερωτήθηκε «πόσο αξιόπιστη ήταν η υπολογισμοί του Οκτωβρίου του 2010, όταν μόνο ένα ‘’συστατικό’’ είχε υποεκτιμηθεί κατά 1700%».

Πηγαινοέρχονταν οι βαλίτσες στις Βρυξέλλες από τα ευρωλαμόγια.



Κακουργηματικές διώξεις για απάτη ύψους 25 δισ. ευρώ στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εμπλεκόμενους έλληνες υπαλλήλους της Κομισιόν άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Η υπόθεση φέρεται ότι «στήθηκε» πάνω στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα.
Στη χώρα μας ελέγχονται ποινικά εκπρόσωποι τεσσάρων εταιριών για τους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα, με ποσό ζημίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Η δικογραφία (που μεταφέρθηκε με φορτηγό, όπως σημείωνε αρμόδια πηγή) περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε εδώ και πολλά χρόνια (πέντε τουλάχιστον) η Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ, με αντικείμενο, όπως αναφέρεται, «τη συστηματική απάτη σε βάρος κοινοτικών πόρων από ομάδα εταιρειών».

Οι ωραίοι έχουν χρέη



Κατατέθηκε στη Βουλή η τελική πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία.  Σε αυτή, μεταξύ άλλων προβλέπεται και μείωση 30% στην έκτακτη εισφορά για το 2015 και παράταση του ΦΠΑ εστίασης (που είναι ήδη στο 13%) για ακόμη ένα χρόνο.
 Όσον αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πλην ΝΑΤ, η ρύθμιση προβλέπει τα ακόλουθα:

Δηλαδή τι περιμένουν τώρα; Να καταθέσει ο Κόκκαλης ότι τα....έσπρωξε;



Νέα διάσταση λαμβάνει η έρευνα της υπόθεσης των καταγγελιών για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς τους προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφευχθεί η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, με την κλήση για πρώτη φορά οικονομικών παραγόντων.
Ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνο, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου και τον Σωκράτη Κόκκαλη πρώην ιδιοκτήτη της Intracom και νυ ιδιοκτήτη της Intracom Defence Electronics να καταθέσουν,καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «ανάγκης δημιουργίας κουμπαρά που θα εξαγοράσει τους βουλευτές».

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

"Χαζό παιδί… χαρά γεμάτο". Κατά λάθος.. πούστης.




Χθες το βράδυ, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να δώσει τη χαριστική βολή στην ήδη παραπαίουσα Διαύγεια με μια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που ουσιαστικά την περιόριζε σε διακοσμητικό ρόλο.

Σήμερα, η αρμόδια υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας δηλώνοντας τα εξής:

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τα χαμένα εκατομμύρια του ΟΚΑΝΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου, για υπόθεση του ΟΚΑΝΑ.

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο θα είναι ισχυρά ενώ θα χιονίσει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Χιόνισε στα ορεινά της Ηπείρου - νέα πτώση της θερμοκρασίας

Τα πρώτα χιόνια στο Μιτσικέλι
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν την Πέμπτη στην Ηπειρο, σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα.Ειδικότερα, άρχισε να χιονίζει από το βράδυ της Τετάρτης στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.

Άγιο είχε ο οδηγός περιπολικού

Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Ναυπλίου - Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, στο ύψος του χωριού Πυργιώτικα....

Το περιπολικό που κατευθυνόταν από το Λυγουριό προς στο Ναύπλιο, εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, ανατράπηκε και προσέκρουσε κόβοντας μια μεγάλη ελιά.


Τραγικό δυστύχημα στο Φλοίσβο - Τραμ διαμέλισε γυναίκα

Κανείς ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε το τραγικό δυστύχημα

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που παρασύρθηκε από το τραμ στη Μαρίνα Φλοίσβου...

Φαίνεται ότι η άτυχη ηλικιωμένη δεν πρόσεξε ούτε και άκουσε ότι πλησίαζε το τραμ και βρέθηκε στις ράγες την ώρα που το βαρύ όχημα περνούσε.

Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός να μην προλάβει να σταματήσει και να την παρασύρει.



Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους - Δείτε πώς θα γίνουν

Στο υπουργείο Υποδομών εξετάζουν την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών αλλά και το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς σηματοδότες της χώρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας...

Ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης»... αλλάζουν

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, η μονάδα αντίστροφης μέτρησης για πεζούς είναι μια ηλεκτρονική συσκευή οπτικού σήματος η οποία συνδέεται με τον φωτεινό σηματοδότη πεζών και απεικονίζει με φωτεινά αριθμητικά ψηφία το εκάστοτε υπολειπόμενο χρονικό διάστημα πριν από την εκπνοή της διάρκειας κάθε χρωματικής ένδειξης του σηματοδότη.