Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ....ΑΛ ΧΑΛΙΛΙ !!!

Η ολλανδική εφημερίδα Τelegraaf επισημαίνει ότι «τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση στην ευρωζώνη». Πριν από μερικά χρόνια τα ελληνικά ομόλογα διασύρθηκαν αλλά τώρα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση που υπάρχει στην ευρωζώνη.
Στις 26 Ιουλίου 2012, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι θα σώσει το ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου είχαν ενισχυθεί και τώρα έχουν μία απόδοση 439%, όπως υπολογίζεται από την Bank of America Μέριλ Λιντς. Η μερίδα του λέοντος αυτής της απόδοσης οφείλεται στην αύξηση των τιμών, αλλά και στο υψηλότερο επιτόκιο. Στο αποκορύφωμα της κρίσης στην Ελλάδα, η απόδοση ήταν 40%.
Τα ελληνικά ομόλογα εξακολουθούν να δίνουν μια πολύ καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα γερμανικά ή τα ολλανδική κρατικά ομόλογα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες θέλουν να προσελκύσουν πολλά κεφάλαια. Τον Ιούνιο, η Ελλάδα θέλει να συγκεντρώσει € 2.000.000.000 με ένα νέο ομόλογο διάρκειας τριών έως πέντε ετών, και αργότερα εντός του έτους άλλο ένα ποσό € 2.000.000.000–3.000.000.000. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η Ελλάδα θα είναι και πάλι...ενεργή στην αγορά κεφαλαίων.
Τα δάνεια στις νότιες χώρες της κρίσης της Ευρωζώνης έχουν γίνει περιζήτητα.
Τα νέα δάνεια θα προϋποθέτουν και νέα ακόμη σκληρότερα μέτρα και νέα ψέματα και ενίσχυση της τρομοκρατίας,  φυσικά υποθήκευση και των  τελευταίων εναπομεινάντων κομματιών της τεμαχισμένης από τους κυβερνώντες πατρίδας μας. 
Στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιδιώκουν να προστρέξουν και σε άλλους οικονομικούς δολοφόνους!
Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι τα θέματα της πρόσφατης επικαιρότητας δίνουν αφορμή για συζητήσεις επί συζητήσεων,  ώστε μονίμως το οπτικό μας πεδίο να φτάνει μέχρι το δέντρο. Το δάσος, ''με κάθε κόστος έξοδος στις αγορές'' , είναι αυτό που  θέλουν να κρύψουν! Και,  προκειμένου να το πετύχουν, είναι ικανοί για όλα! Γι αυτό είναι και άκρως επικίνδυνοι.
Και για να γίνει πιο απλό.  Ποιος τοκογλύφος δεν θα «δάνειζε», όταν θα είχε εξασφαλισμένα όχι μόνο τα δικά του χρήματα πίσω, αλλά και την ίδια την  περιουσία του δανειζόμενου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου