Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ληστής στην Πάρο: Κλέβουμε τα χρήματα των τραπεζών και όχι των πολιτών

Ποια ήταν οι φράση των ληστών που χτύπησε το καμπανάκι στην Αντιτρομοκρατική. Στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες των υπολοίπων δραστών. Ανησυχία ΕΛ.ΑΣ. για σύνδεση του δράστη με τους "Πυρήνες της Φωτιάς"
Η σύλληψη του 29χρονου Αναστάσιου Θεοφίλου για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, πυροδότησε στην ΕΛ.ΑΣ. σενάρια για προσπάθεια ανασύστασης τρομοκρατικής ομάδας.
Ο νεαρός που συνελήφθη και οδηγείται για απολογία στον ειδικό εφέτη ανακριτή, φέρεται να είναι ο εκτελεστής του οδηγού ταξί και είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις Αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της ''Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς''.
Σύμφωνα με "Τα Νέα" μία φράση που χρησιμοποίησαν οι τρεις ληστές ''ενεργοποίησε'' τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και τελικά οδήγησε και στη σύλληψή του.
Όπως κατέθεσε ένας από τους πελάτες της τράπεζας που βρισκόταν στο υποκατάστημα την ώρα της ληστείας, όταν μπήκαν οι ληστές εκείνος κατέθετε ένα ποσό στον ταμία.
Ένας από τους ληστές τον πλησίασε και ο επιχειρηματίας φοβήθηκε πως θα έπαιρναν και τα δικά του χρήματα. ''Εμείς κλέβουμε τα χρήματα των τραπεζών και όχι των πολιτών'' του είπε.
Τα λάθη που έκανε ο 29χρονος οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του, καθώς δεν υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη διάρκεια της ληστείας, αφού άφησε πίσω του το καπέλο του, το οποίο και τον ''πρόδωσε''.
Αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει τον Ιούλιο να αγοράζει από κατάστημα με είδη μεταμφίεσης στη Θεσσαλονίκη διάφορα αξεσουάρ.
Την ημέρα της ληστείας φορούσε ένα πράσινο καπέλο, που έμοιαζε αρκετά με καουμπόικο. Ηταν ο πρώτος από τους τρεις ληστές που μπήκαν στην τράπεζα. Οι δύο που ήταν μαζί του φορούσαν γάντια αλλά ο Θεοφίλου όχι, ενώ για κάλυψη είχε φορέσει μόνο ένα ψεύτικο μουστάκι και γένι. Όταν υπάλληλοι του υποκαταστήματος φώναξαν, "βοήθεια ληστεία", και οι τρεις κακοποιοί άρχισαν να τρέχουν έπεσε το καπέλο του,  το οποίο δεν προσπάθησε να πιάσει.
Το βιολογικό υλικό από το καπέλο ταυτοποιήθηκε με ορφανό δείγμα DNA από τη γιάφκα του Αγρινίου και η φωτογραφία από την κάμερα αποκάλυπτε τον δράστη.
Στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες των συναυτουργών του
Μαζί με τις φωτογραφίες του συλληφθέντα, η ΕΛΑΣ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες των αγνώστων συναυτουργών του, όπως καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της ληστείας, από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας της τράπεζας.
Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί, όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ''στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της υπό έρευνας υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων''.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου