Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

“Νυχτοκάματο του τρόμου” – επιστολή κόλαφος ενός αστυνομικού


police
Την παρακάτω επιστολή ενός αστυνομικού δημοσιεύει το bloko.gr η οποία μιλά από μόνη της:
“Είμαι Έλληνας Αστυνομικός, πατέρας 2 παιδιών και ως τον ερχόμενο Νοέμβριο θα έχω υποβάλλει την παραίτηση μου από το Σώμα.
Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από μια θητεία σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλέιας.
Γράφω αυτό το μήνυμα γιατί θέλω να εκφράσω την άποψη μου και το παράπονο μου σχετικά με το πως “χρησιμοποιείται” ο Έλληνας Αστυνομικός.
Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα, χωρις περιττούς σχολιασμούς και τα συμπεράσματα δικά σας.
Εδώ κι ενάμιση χρόνο Αποφάσισε η ηγεσία να χρησιμοποιήσει τον κάθε χαμηλόβαθμο  αστυνομικό (εως το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου) που υπηρετεί στα επιτελεία (αυτό το χρονικό διάστημα) σαν Ενίσχυση για την καταπολέμηση του εγκλήματος.
Δημιουργεί λοιπόν την υπηρεσια, Εποχούμενη Περιπολία ενισχυτική στην Άμεση Δράση Αττικής κατά τις ώρες 22:00-06:00 και απασχολεί καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών του Αρχηγείου.
Κατά τη γνώμη μου ένα καταπληκτικό μέτρο, γιατί ο εν ενεργεία Αστυνομικός άσχετα με το που υπηρετει πρέπει πάντα να κάνει αυτό που έχει ορκιστεί, να συμβάλλει στη καταπολέμηση του εγκλήματος.

ΑΛΛΑ……. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ…..
1) Διατέθηκαν συμβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων αρκετά σε όχι καλή κατάσταση και χωρίς ηχητικά (σειρήνα – μεγαφωνική) και ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ! ( αλήθεια τι έγιναν οι πομποδεκτες που είχαν τοποθετηθεί το 2004 σε όλα τ’ αυτοκίνητα; )
Η έλλειψη σταθερού πομποδέκτη είναι πολύ σοβαρή γιατί στο κάθε περιπολικό δίνεται ένας φορητός παλαιός και χιλιοχρησιμοποιημένος που μια “πιάνει” και εκατό δε “πιάνει”…
2) Η επιλογή του προσωπικού για την υπηρεσία αυτή γίνεται καθαρά στη τύχη, χωρίς καμμία επιλογή και προπάντων χωρίς καμμία εκπαιδευση πλην μιας ολιγόωρης στην χρήση του υποπολυβόλου με τη ρίψη μόνο 50 φυσιγγίων (λόγω οικονομικής κρίσης).
Eκπαίδευση σε θέματα αυτοπροστασίας και σε θέματα αστυνόμευσης έχει να γίνει πολλά! χρόνια. Εκτός αυτού, ο αστυνομικός κάθε φορά κάνει υπηρεσία με συνάδελφο που μπορεί να μην τον έχει ξαναδεί και σε τομέα περιοχή που ίσως να μην έχει ξαναπάει ποτέ. Όλα βγαινουν  με τη “μέθοδο του λόττο” … ότι σου κάτσει…
3) Βγήκε Διαταγή ότι οι αστυνομικοί αυτοί θα λαμβάνουν μόνο έως 16 ώρες νυχτερινή αποζημίωση και όχι όσες πράγματικά εργαστούν και δικαούνται (εως 48), με το σκεπτικό ότι είναι αστυνομικοί των γραφείων … (;;;;)
Μόνο που και αυτοί οι αστυνομικοί καθημερινα χρησιμοποιούνται, ΜΑΖΙΚΑ, για τη λήψη κάθε είδους άλλου μέτρου τάξης συμπεριλαμβανομένων κι αυτών των ΠΑΕ.
4) Στο κάθε πλήρωμα δεν διατίθεται ούτε gps ούτε χάρτης, ούτε μπλοκ για κλήσεις! …Οπότε το πλήρωμα αρκετές φορές δεν ξέρει που βρίσκεται αφού έχει ορισθει να δουλέψει σε άγνωστη περιοχή … και για τις τροχονομικές παραβάσεις που πολλές φορές γίνονται προκλητικά μπροστά του απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε…
4) Τέλος Διατέθηκαν ΛΗΓΜΕΝΑ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ !!! Η ζωή μας “κορώνα – γράμματα” δηλαδή…
Αυτά.. εγώ παίρνω σύνταξη… πιστεύω το μήνυμα μου αυτό να γίνει αιτία να αλλάξει κάτι.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου