Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θεοχάρης σαν άλλος Ιαβέρης διψά να πιει το αίμα των σύγχρονων Αγιάννηδων

theoxaris
Ο κος (αν και ο τίτλος αυτός κερδίζεται, δε χαρίζεται) Θεοχάρης ως διορισμένος ΓΓ δημοσίων εσόδων για πέντε χρόνια και απολαμβάνοντας έναν παχυλό -υποθέτω- μισθό που του επιλύει όλα τα προβλήματα, προσέρχεται όπως βλέπετε στη φωτογραφία χαρούμενος για δουλειά.
του Στρατή Μαζίδη
stratisΜα τι όμορφη δουλειά μπορεί να είναι αυτή και να πηγαίνει κανείς με το χαμόγελο; Πολύ όμορφη διότι υπάρχουν και άνθρωποι που ηδονίζονται με το θάνατο των άλλων.
Ο Θεοχάρης (όχι ο Στάθης που έλεγε “σκουλήκιααααα”) μας πετούσε καταμεσής του Αυγούστου τα εκκαθαριστικά και τα ΦΑΠ όπως τους πυραύλους που ήθελε να ρίξει ο Ομπάμα στη Συρία.
3-4 φάκελοι αξίας μερικών χιλιάδων που ο ελληνικός λαός δεν έχει να πληρώσει.
Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε τις νέες εξοντωτικές ποινές για όσους δεν κόβουν αποδείξεις ή υπάρχουν λάθη στα στοιχεία που κοβόνται. Και λέω εξοντωτικές διότι αναγραφόταν πως το πρόστιμο θα είναι ίσο με την αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας υπήρξε μια παρένθεση που έλεγε ελάχιστη αξία € 2.500,00 αν θυμάμαι καλά. Λοιπόν ή αυτοί είναι τρελοί ή εγώ είμαι ηλίθιος ή το ρεπορτάζ ήταν ασαφές. Δηλαδή αν ένας χριστιανός πουλήσει πχ 10 τετράδια και κάνει ένα λάθος -άνθρωπος είναι να πάρει η ευχή- θα τιμωρηθεί με € 2.500,00;
Χώρια φυσικά το χοντρό παιχνίδι που θα παίζεται με τον ελεγκτή ώστε να αποφευχθεί το πρόστιμο. Τόσο μυαλό διαθέτουν ορισμένοι.

Επίσης ο Ιαβέρης, με συγχωρείτε, ο Θεοχάρης συστήνει και τηλεφωνικό κέντρο παρενόχλησης και απειλής των φορολογουμένων. Το κράτος που μέσω της δικαιοσύνης αποφασίζει τη μη νομιμότητα όλων αυτών των εισπρακτικών εταιρείων, έρχεται να πράξει το ίδιο! Θα τηλεφωνεί λοιπόν η υφισταμένη του Θεοχάρη στους άνεργους γονείς και θα τους λέει ότι θα σας πάρουμε το σπίτι αν δεν πληρώσετε και θα σας πετάξουμε στο δρόμο.
Ποιους κοροϊδεύετε κύριοι; Όλοι ξέρετε ποιοι φοροδιαφεύγουν, ποιοι χρωστούν, ΕΧΟΥΝ και δεν πληρώνουν ενώ σε πολλές περιπτώσεις εσείς τους προστατεύετε με νόμους και διατάξεις, γιατί δεν καταδιώκετε αυτούς; Το φουκαρά της γειτονιάς πάτε να πιάσετε;
Αναρωτιέμαι, ο Θεοχάρης έχει οικογένεια; Επιστρέφει σε ένα σπίτι κι αγκαλιάζει ή πνίγει τα παιδιά του;
Σε κάθε περίπτωση ως άλλος Ιαβέρης αφιερώνει τη ζωή του να κυνηγά σύγχρονους Αγιάννηδες που ζητούν το αυτονόητο, να επιζήσουν.
Το τέλος του Ιαβέρη είναι γνωστό σε όλους μας. Εκτός ίσως από το Θεοχάρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου