Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Ρόδος: Ελεγχόμενα τα μέτωπα της φωτιάς - Tα ξημερώματα ενισχύσεις από Αθήνα


Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τα μέτωπα της φωτιάς στη Νότια Ρόδο, καθώς όπως φαίνεται οι προσπάθειες επίγειων και εναέριων μέσων έχουν αρχίσει να φέρνουν αποτέλεσμα.

Τα μέτωπα τόσο προς την Ίστριο, όσο και προς την Μονόλιθο και τα Σιάννα είναι πλέον ελεγχόμενα σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στην «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασίας, Αγαπητός Πάλλας. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα συνεχίσουν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας να επιχειρούν από αέρος, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι εθελοντικές ομάδες, απλοί πολίτες και βαρέα οχήματα θα συνεχίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας να δίνουν μάχη με τις «πύρινες γλώσσες» μέχρι να υπάρξει πλήρης έλεγχος της πυρκαγιάς.

Τα ξημερώματα αναμένεται να φτάσουν και ενισχύσεις (28 πυροσβέστες) από την Αθήνα στο νησί.

Σε ό,τι αφορά την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας εξήγησε μιλώντας στην «Ροδιακή» ότι "πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Περιοχές από την Απολακκιά, έως το Σκιάδι και την Ίστριο βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου