Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Λέμε για ελληνικά ζώα ότι τρώνε σανό. Τα αγγλικά να δεις τι βόσκουν . Σκέτο Κουτόχορτο.

Οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μετά τη “δολοφονία” της Βρετανίδας βουλευτού δίνουν προβάδισμα στους οπαδούς του «in» .
Προβάδισμα στο Bremain έναντι του Brexit δίνουν οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα αλλάξει το κλίμα υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα σφυγμομέτρηση της εταιρείας YouGov που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times έδειξε πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ επανέκτησε οριακό προβάδισμα (44% - 43%) έναντι όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ (Brexit).

«Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Πέμπτη 23 Ιουνίου) και παρατηρείται μια μεταστροφή της δυναμικής η οποία εμφανίζονταν να κυριαρχεί», δήλωσε ο Άντονι Γουέλς, διευθυντής της YouGov.

Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, με την εφημερίδα όμως να σχολιάζει ότι η μεταστροφή αυτή δεν αποτύπωσε τις αντιδράσεις από την δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανοδική τάση των ποσοστών υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ αποτελεί μια αντανάκλαση των αυξανόμενων ανησυχιών ανάμεσα στους ψηφοφόρους για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα επιφέρει ένα Brexit.

Μια άλλη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και διεξήχθη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατέγραφε μειωμένο προβάδισμα δύο μονάδων υπέρ του Brexit.

Σε μια τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Mail on Sunday μετά τη δολοφονία της Κοξ φέρνει το ποσοστό υπέρ της παραμονής στο 45% έναντι 42% που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης. Προηγούμενη δημοσκόπηση του Survation, που είχε δημοσιευθεί την Πέμπτη, λίγη ώρα πριν από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, έδινε στο 42% το «In» και στο 45% το «Out».

Παράλληλα, μια τέταρτη δημοσκόπηση της Opinium για τον Observer καταγράφει τα ποσοστά και των δύο εκστρατειών στο 44%.

Σημειώνεται ότι η Mail on Sunday τάχθηκε δημοσίως υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, ενώ οι Sunday Times κάλεσαν τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ του Brexit αντίθετα με το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας το οποίο τάχθηκε στο πλευρό όσων επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου