Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

24ωρο κύμα... δροσιάς – Καύσωνας ξανά από το Σάββατο


Οι βοριάδες στο Αιγαίο ρίχνουν τη θερμοκρασία, αλλά το Σαββατοκύριακο η χώρα θα ξαναμπεί στο... καμίνι και όποιος θέλει δροσιά, θα τη βρει στις παραλίες!

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία θα μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου.


Από το Σαββατοκύριακο, όμως, ο υδράργυρος παίρνει ξανά την... ανηφόρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στην Κρήτη το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από 26 έως 32 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ οι άνεμοι, από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Ίσως βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια τοπικά 6, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου