Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Και να που επιβεβαιώνεται ποιος κρύβεται πίσω από τους δεινούς εκβιαστές ταξιτζήδες!


«Ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης
Τι λέει το ΚΚΕ για την απελευθέρωση στα ταξί

«Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς. Το αποτέλεσμα θα είναι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, «να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι», ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά. «Η μονοπώληση κλάδων της οικονομίας δεν είναι σίγουρο ότι ρίχνει τις τιμές, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι χειροτερεύει τους όρους εργασίας και μειώνει τη συνολική απασχόληση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο ταξί και τους μικρούς ιδιοκτήτες «να εμποδίσουν την καταστροφική γι’ αυτούς πολιτική της κυβέρνησης, να μην εγκλωβιστούν στα προπαγανδιστικά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων στη μεταφορά, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ταυτίζεται με τις λαϊκές ανάγκες για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα συγκοινωνιών, όπου θα εντάσσεται και το ταξί ως συμπληρωματικό μέσο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα μετατραπούν σε κοινωνική λαϊκή ιδιοκτησία και ο συνεταιρισμός των μικροϊδιοκτητών ενταγμένα σε αυτόν τον φορέα μπορούν να εξασφαλίσουν σίγουρη εργασία, αξιοπρεπή μισθό και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους».

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου