Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύριος Καραμούζης εκτός από τα μυστικά δείπνα με τον κ. Παπανδρέου, προωθούσε και σεμινάρια με τον κύριο Μιωνή.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ

Το Ολυμπία θυμίζει τον “χρυσό” Φλεβάρη του 2009, όπου άλλοι έστηναν ενέδρες σε πρωθυπουργούς και άλλοι “μυστικά δείπνα”. Χωρίς Ιούδα μέχρι στιγμής.

Ο καθηγητής κύριος Νικόλαος Καραμούζης, είναι (ήταν, θα σας γελάσω μετά τις ραγδαίες εξελίξεις) αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην EFG του κυρίου Λάτση. Ήταν επίσης ο άνθρωπος που διοργάνωσε το περιβόητο μυστικό δείπνο στην Εκάλη, όπου παρουσία του τότε αρχηγού της αντιπολιτεύσεως κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου και του τ. υπουργού κυρίου Ιωάννη Ραγκούση, συνέφαγαν εκλεκτοί επιχειρηματίες “του τόπου”. Δεν ξέρουμε εάν αυτό το “μαζί συνέφαγαν” σχετίζεται με το “μαζί τα φάγαμε” του κυρίου Παγκάλου, αλλά ο τελευταίος σίγουρα δεν ήταν παρόν.

Στο σπίτι του κυρίου Καραμούζη λοιπόν, τον Φλεβάρη του 2009, μαζεύτηκαν 12 επιχειρηματίες, ως άλλοι απόστολοι, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έδινε την λυσσαλέα μάχη κατά του Κώστα Καραμανλή. Μαζί με κάτι ταλιμπαν στους δρόμους, κάτι “Πυθίες”, τελείως συμπτωματικά.

Τα ρεπορτάζ της εποχής δεν αναφέρουν κάτι για “λίστες” στις τότε συνομιλίες. Και είναι λογικό. Εάν είχε έλθει το θέμα στην κουβέντα, θα το γνώριζε και ο κύριος Ραγκούσης, τις προάλλες όταν έλεγε ότι “δεν γνωρίζει τίποτα”.

Το μενού όμως, εκτός από Καραμανλή, είχε σίγουρα και “Πράσινη Ανάπτυξη”. Ήταν η εποχή που ο κύριος Παπανδρέου συνέτασσε στο μυαλό του αυτόν τον κορυφαίο στοχασμό που όσοι τον ασπάστηκαν, πλούτισαν (δεν μιλάμε για τα κορόιδα τους αγρότες με τα Φ/Β). Ήταν η εποχή που απολύτως συμπτωματικά, ο αδελφός του, Α. Παπανδρέου, ξεκινούσε το περιβόητο Fund “πράσινης ανάπτυξης” με την Unigestion. Α, για να μην το ξεχάσω, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο αδελφικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο κύριος Μαργέλλος, απολύτως συμπτωματικά, άνοιγε και την περιβόητη επενδυτική εταιρεία IJ Partners. Μιλάμε για οργασμό “επενδύσεων”.

Μια και μιλάμε για επενδύσεις, έναν χρόνο πριν, ο κύριος Καραμούζης διαφήμιζε σεμινάριο στο οποίο κεντρικός ομιλητής θα ήταν ο κύριος Σάμπυ Μιωνής! Ο άνθρωπος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον όγκο επενδύσεων που διαχειριζόταν.

Ένα είναι βέβαιον. Ο κύριος Καραμούζης πάντα έβλεπε γήπεδο. Ξεχώριζε τα ταλέντα. Εάν συνυπολογίσουμε τις τελευταίες εξελίξεις με την Eurobank όπου οι βασικοί μέτοχοι βγαίνουν αλώβητοι λόγω της “Εθνικής” επέμβασης, ο κύριος Καραμούζης είναι σταθερή, διαχρονική αξία. Άξιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου