Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Παπαγεωργοπούλου: «Ο άντρας μου έκανε τον Μπουτάρη δήμαρχο»

papageorgopouloy-o-antras-moy-ekane-ton-mpoytari-dimarxoΗ σύζυγος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, δηλώνει σοκαρισμένη από την απόφαση για ισόβια κάθειρξη και κάνει ευθεία επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη για τα όσα είπε στο Δικαστήριο...
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, τόνισε: «Δε βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που μας συνέβη. Ήταν σα να παγώσαμε, σα να μας χτύπησε κεραυνός. Πλησίασα το Βασίλη τον αγκάλιασα και του είπα "Κάνε κουράγιο. Θα το αντιμετωπίσουμε μαζί». Με αυτά τα λόγια περιγράφει το σοκ που ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε απόφαση που ήθελε να «το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών», ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην υπόθεση:

«Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος». Παράλληλα, σχολιάζει και τη στάση του νυν δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας: «Μόνο όσοι γνωρίζουν από κοντά τον Βασίλη ξέρουν πόσο σοβαρός και κλειστός άνθρωπος είναι. Ήταν πάντα θεσμικός. Σεβόταν τη θέση του και το αξίωμα του και γι' αυτό εμφανιζόταν πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος. Δε θα δεχόταν ποτέ πρέσβεις ή αρχηγούς κρατών με μπλου τζιν, σκουλαρίκι ή σαύρα τατουάζ.

Η κατάθεση του Μπουτάρη ήταν τραγική. Γιατί ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος ελέω Βασίλη. Χάρη στην καλή του την καρδιά ο Παπαγεωργόπουλος τον συγχώρεσε όταν δέχτηκε να αποσύρει τη μήνυση που του είχε υποβάλει για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει σε βάρος του. Ήρθε ο ίδιος και τον παρακάλεσε προσωπικά. Ο Βασίλης του είπε «Τα λόγια είναι εύκολα. Θέλω γραπτή δήλωση» και εκείνος του έδωσε ένα κείμενο με την υπογραφή του στο οποίο αναφέρει πόσο τον σέβεται και τον υπολήπτεται. Και τώρα ήρθε στο δικαστήριο και μίλησε για συμμορία και ομερτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου