Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

212.000 υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο υποψήφιοι για αποχώρηση! (update)


- Τι σημαίνει η μετατροπή των δημοσίων υπαλληλων σε...κρατικούς


- Στόχος η μείωση του Δημοσίου κατά 50%
- Τι αποκαλύπτει o γ.γραμματέας της ΑΔΕΔΥ
Μακελειό ετοιμάζει η κυβέρνηση σε όλο το Δημόσιο τομέα. Στο στόχαστρο η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που σχεδόν στο σύνολό τους θα αντιμετωπίσουν την εργασιακή εφεδρεία. Στο μάτι του κυκλώνα και οι εργαζόμενοι του στενού δημόσιου τομέα.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος "με το πρόγραμμα που ήδη ανοίγει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις εντεταλμένες εντολές πλέον των δανειστών που στην ουσία είναι κερδοσκόποι και τοκογλύφοι και για να ιδιωτικοποιηθούν σχεδόν στο σύνολό τους οι δημόσιες υπηρεσίες αρχίζει η αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού".

200.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ, "δια της μεθόδου της εφεδρείας ιδιαίτερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 200.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπουν στην διαδικασία της αναμονής ενός χρόνου και μάλιστα με αμοιβές που θα είναι περίπου στο 35% των σημερινών αμοιβών τους αλλά η τελική κατάληξή τους όπως ήδη προδιαγράφεται είναι η ανεργία".

12.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ - ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
Σε ότι αφορά στον στενό δημόσιο τομέα, συνεχίζει ο κύριος Ηλιόπουλος " όπου και εκεί έχουμε εκκίνηση καταργήσεων υπηρεσιών, όπως το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, όπως ο ΟΔΔΥ και πολλές άλλες υπηρεσίες, αναμένονται αυτές τις ημέρες συρρικνώσεις υπηρεσιών σχολείων, νοσοκομείων και πολλών άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με την υγεία και την παιδεία. Αλλά και σε πολλές άλλες υπηρεσίες που είναι απρόβλεπτος ο αριθμός τους. Πάντως και εκεί ήδη εμφανίζεται η αναγκαιότητα, περίπου 12.000 εργαζόμενοι στον στενό δημόσιο τομέα να μπουν στην διαδικασία της εφεδρείας που οι περισσότεροι εξ αυτών θα καταλήξουν στην ανεργία".

4 ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ "αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δρομολογεί 4 στρατηγικές αλλαγές για την εκκαθάριση του Δημοσίου".
1. Καταργήσεις υπηρεσιών
2. Ενοποιήσεις υπηρεσιών
3. Συγχωνεύσεις υπηρεσιών
4. Μετατροπή των δημοσίων υπαλλήλων σε ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ.

Αυτό όπως αποσαφηνίζει ο κύριος Ηλιόπουλος "σημαίνει πως το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να οδηγεί σε παραιτήσεις εργαζόμενους. Αυτό θα γίνει κατα χιλιάδες σε λίγο με τη μετατροπή του εργαζόμενου από δημόσιο υπάλληλο σε κρατικό. Θα έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε υπουργός, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να πει στον εργαζόμενο που εργάζεται παράδειγμα στην Αθήνα, ότι δε σε χρειάζομαι άλλο εδώ και μου είσαι απαραίτητος να πας στη Φλώρινα. Όπως καταλαβαίνετε, εάν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, έχει οικογένεια, έχει παιδιά που πάνε σχολείο, έχει σύζυγο εργαζόμενο-η, είναι υποχρεωμένος οχι μόνο να μην πάει αλλά να υποβάλλει την παραίτησή του".

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΑ 50%
Τελικά δηλαδή, όπως αποκαλύπτει στο Newsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ "στόχος ειναι η δραματική μείωση του συνόλου των εργαζόμενων στον στενό δημόσιο τομέα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις επιχειρήσεις του δημοσίου που σημειωτέον οι περισσότερες από αυτές είναι κερδοφόρες και συμβάλλουν στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είναι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΠΑΠ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πολλές άλλες υπηρεσίες. Θέλουν λοιπόν να αποδυναμώσουν τη λειτουργία του κράτους μειώνοντας το προσωπικό κατά 50%. 
Δηλαδή από 650.000 που είναι στο σύνολό τους τώρα να τους πάνε γύρω στους 300.000 με 320.000 χιλιάδες εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου