Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πολικός ψύχος παντού – Στους -29 βαθμούς ο υδράργυρος στη Βουλγαρία


Σε κατάσταση «πορτοκαλί» συναγερμού έχει τεθεί η χώρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως έρχονται αρνητικές θερμοκρασίες-ρεκόρ.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες κάνει λόγο για συνέχιση του πολικού ψύχους, με ένταση των ανέμων, αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.



Η χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρατηρήθηκε στην πόλη Κνέζα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου στις 5 τα ξημερώματα, το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου.


Θερμοκρασίες κάτω του -20 έδειχνε την ίδια ώρα το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμη και στην πρωτεύουσα, Σόφια (-21).


Από χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων "Sofia News Agency", σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας έχει κηρυχθεί "πορτοκαλί συναγερμός" εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, ενώ έχει εκδοθεί και ξεχωριστή προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε τρεις περιοχές της χώρας: τη Βάρνα, το Μπουργκάς και το Ντόμπριτς.


Τη Δευτέρα, το θερμόμετρο στην πόλη Τσιπράν έδειξε -24 βαθμούς Κελσίου και στο Βιντίν -20, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές, όπως οι Μοντάνα, Οριάχοβο, Σβίστοφ, Λόβετς και Βέλικο Τίρνοβο καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες από το 1961.


Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες- ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους- να μένουν στο σπίτι και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου