Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή; Έρευνα του ΠΑΜΑΚ

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες να ψηφίσουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές της 6ης Μαΐου, πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η παρουσία τους βλάπτει την οικονομία και υποσκάπτει την πολιτισμική ζωή και ταυτότητα της χώρας.....

Στην ερώτηση ποια πιστεύουν ότι είναι η επίδραση των μεταναστών στην οικονομία της χώρας το 59% των κατοίκων στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα (περιλαμβάνονται οι συνοικίες Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Σεπόλια ως Πατήσια στο πρώτο, ενώ Πατήσια και Κυψέλη ανήκουν στο δεύτερο) και το 53% των κατοίκων των υπολοίπων διαμερισμάτων απαντούν ότι θεωρούν πως είναι αρνητική, ενώ το 33% στο 4ο και στο 6ο και το 36% στα υπόλοιπα απαντούν ότι είναι ουδέτερη και το 8% και το 11% αντιστοίχως θεωρούν ότι είναι θετική.
Από τα ερευνητικά δεδομένα προκύπτει ότι η επιρροή της Χρυσής Αυγής είναι ισχυρότερη:
ανάμεσα στους άνδρες,
στις ηλικίες 35-44,
στους αποφοίτους Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης και
στους ανέργους και στους εμπόρους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σύμφωνα με τα οποία ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ανεκτικός απέναντι στους μετανάστες, οι ψηφοφόροι του γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.

http://redalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου