Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η χλιδή τους σε έγγραφα


Νέα έγγραφα-ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτουν τη χλιδάτη ζωή του πρώην υπουργού και τη συζύγου του: Ψώνια χιλιάδων ευρώ της Βίκυς Σταμάτη, τριήμερα σε υπερπολυτερλή ξενοδοχεία και εργασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το νεοκλασικό της Διον. Αρεοπαγίτου. Tην ίδια στιγμή, μέσα από τις σημειώσεις του, διαφαίνεται η σύνδεση του Ακη Τσοχατζόπουλου με τις...
"αμαρτωλές" off shore, μέσω των οποίων διακινήθηκαν οι μίζες για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τα ψώνια στη Ρώμη

Ανεξέλεγκτα φαίνεται ότι πραγματοποιούσε αγορές η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, καθώς οι λογαριασμοί των πιστωτικών καρτών της, που βρέθηκαν στο αρχείο του πρώην υπουργού της, δείχνουν αγορές χιλιάδων ευρώ από πανάκριβες μπουτίκ.

Το παρακάτω έγγραφο είναι ενδεικτικό καθώς δείχνει τα υπέρογκα ποσά που ξόδευε, πληρώνοντας με τις πιστωτικές της κάρτες της τράπεζας UBS.

Σε μία μόνο ημέρα, τον Ιούλιο του 2003 ξόδεψε 14.500 ευρώ σε μπουτίκ με ρούχα στην Κηφισιά και ακόμη 6.000 ευρώ σε κατάστημα του Κολωνακίου, που διαθέτει πανάκριβα ρούχα και τσάντες.

Την επόμενη ημέρα, φαίνονται αγορές ύψους 5.648 ευρώ σε ακόμη ένα κατάστημα του Κολωνακίου που διαθέτει ρούχα των πιο γνωστών οίκων μόδας. Φαίνεται όμως ότι μετά τα ψώνια της στο Κολωνάκι, η Βίκυ Σταμάτη πετάχτηκε για ψώνια και στη...Ρώμη. Εκεί, όπως προκύπτει από τις κινήσεις της πιστωτικής της κάρτα η πραγματοποιεί αγορές 4.278 σε μπουτικ της πόλης, επισκεπτόμενη τους οίκους Βαλεντίνο και Μπριόνι, αλλά και το γνωστό κοσμηματοπωλείο Τiffany &Co.

Μάλιστα, τo ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε στη Ρώμη, το Eden Hotel κόστισε 1.160 ευρώ!
Την ίδια στιγμή, από το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας, προκύπτει ότι η Βίκυ Σταμάτη με τις αγορές της ξεπέρασε το πιστωτικό όριο των 50.000 ελβετικών φράγκών (41.620 ευρώ περίπου), φτάνοντας τα 52.795 (43.913 ευρώ περίπου)!

Στην... τρίχα και ο Άκης

Η Βίκυ δεν ψώνιζε μόνο για τον ευατό της, αλλά και για τον σύζυγό της. Όπως φαίνεται και από το παρακάτω σημείωμα της Ιταλικής μπουτίκ που διαθέτει πανάκριβα ανδρικά ρούχα, ένα τζάκετ και ένα παντελόνι κόστισαν μόλις...2.520 ευρώ!

"Κουτί" με 140.000 $ στη Γενεύη

Στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε ένας ακόμη λογαριασμός της Βίκυ Σταμάτη στην Ελβετική UBS. Όπως φαίνεται από αντίγραφο των κινήσεων του λογαριασμού "άνοιξε" με καταθέσεις 102.593 ελβετικών φράγκων (περίπου 85.399 ευρώ) και τον Ιούνιο του 2001 είχε 81.491 ελβετικά φράγκά (περίπου 67.833 ευρώ).

Δίπλα σε αυτά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σημειώνει διάφορα ποσά από 50-120.000 χωρίς να διευκρινίζει το νόμισμα. Ενώ, στο κάτω μέρος της σελίδας γράφει "140.000 υπάρχουν το Κουτί της Γενεύης" και στην παρένθεση αναφέρει δολλάρια.

Room service 1.350 ευρώ!

Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου επέλεγε όμως να κάνει και πολυτελείς διακοπές. Έτσι, μόνο για ένα τριήμερο στο Ναύπλιο τον Απρίλιο του 2009 ξόδεψαν 2.447 ευρώ, διαμένοντας φυσικά σε λουξ ξενοδοχείο της πόλης. Μόνο για το room service μάλιστα σπατάλησαν σχεδόν 1.350 ευρώ!

Οι μίζες μέσα στο αρχείο του Άκη

Η άμεση σύνδεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με την off shore Torcaso αλλά και την Morelia Trading , η οποία είχε λάβει μίζες για την υπόθεση των υποβρυχίων αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφο-ντοκουμέντο που βρέθηκε στις σημειώσεις του πρώην υπουργού.

Ένα χειρόγραφο σημείωμα του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρει την "εισροή χρημάτων από την Morelia Trading SA σε λογαριασμό της Torcaso Investments LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα". Και παρακάτω τονίζει...:"πληρωμή της Ferrostall για δωροδοκία" !

Σημειώνεται ότι η Real News είχε αποκαλύψει ότι για την υπόθεση των υποβρυχίων η Morelia Trading S.A., με έδρα τον Παναμά, η οποία ανήκει στον Οράτιο Μελά, κουμπάρο του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου (Νίκο Ζήγρα), είχε λάβει ωφέλιμες πληρωμές από την γερμανική Ferrostaal. Χρήματα είχε λάβει και ο γιος του Οράτιου Μελά, Κύρος.

Στη συνέχεια, αποκαλύφθηκαν εμβάσματα της Morelia Trading σε λογαριασμούς της Torcaso, η οποία ανήκει στον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού και η οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Διον. Αρεοπαγίτου. Κι αυτό γιατί η Torcaso αγόρασε το ακίνητο το 1999, το μεταβίβασε στην έτερη off shore Νοbilis, η οποία το πούλησε τελικά στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη το 2010.

Το "χρυσό" παλάτι κάτω από την Ακρόπολη

Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ κόστισαν οι πληρωμές των συνεργείων για τις εργασίες ανακαίνισης του παλατιού της Διον. Αρεοπαγίτου. Όπως αποκαλύπτεται από τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, νέο έγγραφο δείχνει ότι μέσα σε τρία χρόνια από το 2006 έως το 2008 έγιναν εργασίες ύψους 449.219 ευρώ!

Ιδιαιτέρως ακριβό ήταν και το ενοίκιο που πλήρωνε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου για το διαμέρισμα που νοίκιαζε στο Κολωνάκι στη Νεοφύτου Δούκα. Όπως φαίνεται και από συμφωνητικό, το 2004 πλήραναν για 135 τμ 1.825 ευρώ το μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου