Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αυτός είναι ο Τούρκογλου... Εργα και ημέρες του άθλιου βίου του

... 1996. Σαν υπουργός Δικαιοσύνης.
- Εισάγει και τροποποιεί τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, 242 (για ψευδή βεβαίωση ) και 216(για πλαστογραφία.). Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα μέχρι τότε, μετατρέπονται «δια χειρός Βενιζέλου» σε πλημμελήματα, αν η ζημία δεν υπερέβαινε τα 25.000 δρχ. ποσό ιδιαίτερα μεγάλο τότε με το Ν.2408. Η ρύθμιση γίνεται μέσα σε μια νύχτα, χωρίς καν τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, και ο νομικός κόσμος μιλά
για ασέλγεια πάνω στη δικαιοσύνη και τη νομική. Ενώ, ως και οι πέτρες γνωρίζουν ότι με την «ρυθμισούλα» αυτή τακτοποίησε ο κ. υπουργός μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις πλαστογραφίας στη Θεσσαλονίκη. 400 μεγαλο-θεσσαλονικείς, παραπεμπόμενοι για ισάριθμα κακουργήματα (κυρίως πλαστά δικαιολογητικά για απαλλαγή από την στρατιωτική θητεία), δεν δικάζονται ποτέ, μια και «εν μια νυκτί» τα κακουργήματα μετετράπησαν σε πλημμελήματα και ως τέτοια είχαν πλέον παραγραφεί.
- Μεταστρέφει (στο τελείως αντίθετό του) το άρθρο 113 του Ποινικού Κώδικα. Με βάση την μεταβολή αυτή εάν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος εξακολουθεί να τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής συνήθως δεν υπάρχει δίωξη για το αδίκημα. Νομοθετείται δηλ. εντελώς το αντίθετο απ’ ότι όριζε προηγουμένως το άρθρο 113 του Ποιν. Κώδικα, κατά το οποίο αν κάποιος βουλευτής διώκεται ποινικά, παύει να τρέχει ο χρόνος παραγραφής όσο αυτός είναι βουλευτής. Θα δικαζόταν δε οπωσδήποτε, όποτε θα έπαυε να είναι. Εν τω μεταξύ με παράλληλες Υπουργικές αποφάσεις «ρυθμίζονται» καταλλήλως και ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας.
1997. Ακόμα κουβεντιάζουν στην Συμπρωτεύουσα για τα αμαρτωλά σκάνδαλα, όταν επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου το 1997 έγινε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
2001. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και νομικά εκτρώματα και είναι εφεύρημα κι αυτό του κ. Βενιζέλου. Τον εισηγήθηκε στην συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και η πρότασή του – βεβαίως βεβαίως – έγινε αποδεκτή.
2003. Υπουργός Πολιτισμού.
Μαζί με τον «συνοδοιπόρο» κ. Γ. Παπανδρέου και λοιπούς, αρχίσανε το μεγάλο φαγοπότι : Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με «έργα», απ’ ευθείας αναθέσεις, μίζες δισεκατομμυρίων για την ανάθεση των Ολυμπιακών έργων, επενδύσεις, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών.
2003. Υπογράφει σωρεία υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες αποχαρακτηρίζονται από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο παλαιά βιομηχανικά κτήρια της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και τα δύο σε περιοχές με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους ήδη αποζημιωμένοι γίνονται σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι και τα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα γίνονται σε μια μέρα χρυσωρυχείο. Παρά ταύτα το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε δύο χρόνια αργότερα, πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι, επικαλούμενο μεταξύ άλλων, την πλήρη καταστρατήγηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.
2010. Με τον Ν.3904/2010 δικής του έμπνευσης και υπογραφής θεσμοθετεί το ακαταδίωκτο για όσους έχουν καταχραστεί χρήματα αλλά «έχουν τη δυνατότητα»!!!! να τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ακόμα μία νομική «εφεύρεση» με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Έτσι για την αποσυμφόρηση του «σωφρονιστικού συστήματος» αποφυλακίστηκαν στο παρελθόν ο Μάκης Ψωμιάδης, και λοιποί μεγαλοαπατεώνες.
2010. Υπουργός Άμυνας.
Την ώρα που η χώρα «διαπραγματεύεται» με τη Τρόικα υπογράφει με το Νόμο 3885/2010 συμφωνία παραίτησης με τους Γερμανούς, βάσει της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά και αμετάκλητα των αξιώσεών του, που απορρέουν από τις ζημιογόνες συμβάσεις που υπέγραψε για τα υποβρύχια. Μόνο από τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που δεν πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία HDW, θα επέστρεφαν στην Ελλάδα 500 εκατομμύρια ευρώ τα οποία χάθηκαν. Η προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και η επισκευή τεσσάρων ακόμα S-209, ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο με μίζες πολλών δισεκατομμυρίων στο οποίο ηγούνται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του Υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο σήμερα (προς το παρόν) προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος, ήδη κατέθεσε ότι η απόφαση για την αγορά των υποβρυχίων ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Κ.Υ.Σ.Ε.Α στο οποίο μετείχαν εκτός από τον ίδιο και οι Γ. Παπανδρέου, Χρυσοχοΐδης, Πάγκαλος και Βενιζέλος. Η γερμανική δικαστική έρευνα, αποκάλυψε στην δίκη Χριστοφοράκου ότι ομάδα Ελλήνων πολιτικών έπαιρνε μίζες προκειμένου να δοθεί αυτή η προμήθεια. Δηλ. σκυλεύανε ό,τι απέμεινε από το δύσμοιρο τόπο και τους απαλλοτριωμένους (σαν αναλώσιμα υλικά ) πολίτες της έρημης χώρας προκειμένου να προμηθευτούν υποβρύχια που υπήρχαν μόνο στα σχέδια σε τιμές πενταπλάσιες των πραγματικών. Χρηματοδοτήσαμε δηλ. το ερευνητικό πρόγραμμα της Γερμανικής ΗDW, προπληρώσαμε τα υποβρύχια και τελικώς δεν παραλάβαμε παρά ένα από αυτά το οποίο μάλιστα έγερνε: Το « ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», το οποίο αρνήθηκαν να παραλάβουν όλοι οι υπουργοί Άμυνας, εκτός από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος υπέγραψε και παρέλαβε.
2011. Προσθέτει στο Ν.4002/2011, άρθρο με το οποίο έχει το δικαίωμα ο Υπουργός Οικονομικών να πάρει «αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών οιουδήποτε είδους» αν προκύπτει θέμα «συστημικής ευστάθειας», από τα λεφτά των μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτό το κατασκεύασμα περί «συστημικής ευστάθειας» είναι μια νέα δική του εφεύρεση. Μάλιστα με τον ίδιο νόμο αμνηστεύονται όλοι οι Υπουργοί Οικονομίας από το 1997 και εντεύθεν.
2011. Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2011, έδωσε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στη Τράπεζα PROTON του κ. Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κ. Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για κακουργηματικές υπεξαιρέσεις. Ο Νόμος 2362/95 (νόμος που θεσπίστηκε για να προφυλάσσει από σκάνδαλα τύπου Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτήν χρηματοδότηση. Ομόφωνα τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με κοινοποιηθείσα επιστολή τους αρμοδίως, και όχι απλά σε εφημερίδα όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος γνωμοδότησαν ότι αυτό είναι παράνομο. Παρ’ όλο αυτά το έπραξε. Περαιτέρω αφού χορήγησε 100 εκατομμύρια στην PROTON, χρέωσε εκ νέου το Δημόσιο με 800 δισεκατομμύρια για την κρατικοποίηση της τράπεζας. Άραγε για ποιο λόγο;;;; Έτσι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θα πάει φυλακή, αν και καταχράστηκε 51 εκατομμύρια, μια και εν τω μεταξύ έχει ψηφισθεί και ο προαναφερόμενος Νόμος 3904/2010.
2011. Αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών, επιβάλλει το περίφημο χαράτσι, υπογράφει όλους τους νόμους (πολυνομοσχέδια, εφαρμοστικούς), επιβάλλει την καταστροφική 2η Δανειακή Σύμβαση, το PSI, το Μνημόνιο 2, και μετά από όλα αυτά αναλαμβάνει το πηδάλιο του ΠΑΣΟΚ για να μας οδηγήσει (μέσω «εκλογών») στον αφανισμό της Ελλάδας.
Καμμία αυταπάτη, δεν δικαιολογείται μετά την εμπειρία των τριών τελευταίων ετών. Τα παραπάνω αντέχουν σε οποιαδήποτε επαλήθευση.
Όποιος επιζητεί ειλικρινά να κρίνει με εργαλεία την γνώση και να την αλήθεια, μπορεί να ανατρέξει στα παραπάνω νομοθετήματα και πηγές (πηγή: άρθρα Κ. Βαξεβάνης δημοσιογράφος).
Όσοι πάλι θεωρούν ότι θα εξακολουθήσουν να μετέχουν στην ευημερούσα μειοψηφία, πλανώνται οικτρά. Βρισκόμαστε σε τροχιά θανάτου. Κανείς, όσο κοντά και αν βρίσκεται στο «καθεστώς», δεν θα μπορεί να ευημερεί με ασφάλεια σε μια χώρα όπου ο μισός και πλέον του πληθυσμού της εξωθείται σε απόγνωση – καταστροφή.
Αν τα κόμματα – εντολοδόχοι της Τρόικας, των Δανειακών Συμβάσεων και των Μνημονίων, έκαναν και κάνουν αυτά που κάνουν τώρα, που φοβούνται ακόμα την εκλογική τους απομείωση, ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τι θα κάνουν με νωπή λαϊκή εντολή!! 
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ.

Υ.Γ.Και όσο θυμάμαι πόσο πολύ τον θυμώσαμε που αντιδρούσαμε στο χαράτσι του της ΔΕΗ και μας κουνούσε απειλητικά το δάχτυλο από το βήμα της ΒΟΥΛΗΣ:
Θα πληρώσετε το χαράτσι ,θέλετε δε θέλετε…

 Το παραπάνω κείμενο,βασισμένο στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,μοιράστηκε από τις ΣΠΙΘΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως δώρο, την προηγουμένη της επίσκεψής του προεκλογικά στο Ηράκλειο
filologos10.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου