Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !...


Τυφλοί που οδηγούν, ''ανάπηροι'' σε οικοδομές, περιοχές με ανάπη-ρους-μαϊμούδες. Το μεγάλο φαγοπότι. Χωρίς τέλος είναι οι αποκαλύψεις για τα «κυκλώματα» που λυμαίνονταν όλα αυτά τα χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα. Σχεδόν καθημερινά έρχεται στη δημοσιότητα και ενα σκάνδαλο σε βάρος των ασφαλιστικών ταμειων και κυρίως του ΙΚΑ που ειναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας. Παράνομες συντάξεις σε πεθαμένους, ανάπηροι-"μαϊμού", επιδόματα ασθενείας σε υγιείς, διπλό ΕΚΑΣ, εικονική ασφάλιση σε επιχειρήσεις -σφραγίδα είναι κάποιες από τις συνήθεις παρανομίες που προκαλούσαν για χρόνια (και εξακολουθούν να προκαλούν)οικονομική αιμορραγία στo ΙΚΑ. Εκτιμάται ότι οι απώλειες για το ίδρυμα από πλαστές συντάξεις και επιδόματα φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ το χρόνο όταν η εισφοροδιαφυγή ''κοστίζει'' 6 δισ. ευρω ετησίως.

Ορισμένα απο τα σκάνδαλα που εχουν ανακαλυφθεί(εκτός απο τις περιπτώσεις εισφοροδιαφυγής) ειναι και τα εξής:

--Μέχρι τώρα εχουν εντοπιστεί 10.000 περιπτώσεις οπου ενω οι συνταξιούχοι ειχαν αποβιώσει οι συντάξεις καταβάλλονται κανονικά!!. Ηδη εχουν ταυτοποιηθεί 2.500 τέτοιες περιπτώσεις στις οποίες οι συνδικαιουχοι των τραπεζικών λογαριασμών ειχαν εισπράξει τα χρήματα της σύνταξης, το ΙΚΑ υποβάλλει μηνύσεις. Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση με γιο συνταξιούχων που ενω είχαν αποβιώσει οι γονείς του αυτός εισέπραττε για χρόνια τις δυο συντάξεις τους με πληρεξούσιο των νεκρών γονέων του!

-Έλεγχος διατάχθηκε για 4.000 συντάξεις που φαίνεται να χορηγήθηκαν μετά το 2002 με πλαστά δικαιολογητικά εργοδοτών που αφορούσαν σε αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας.

--- Τα στοιχεία του ΙΚΑ για τις αιτήσεις των αναπηρικών συντάξεων δείχνουν ότι από τον Απρίλιο του 2011 μεχρι σήμερα περίπου 4 στις 10 αιτήσεις απορρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν 123.900 αιτήσεις για αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, από τις οποίες ελέγχθηκαν οι 45.254 και απορρίφθηκαν 17.000, δηλαδή το 37,5%, επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, είτε για αναπηρικές συντάξεις, είτε για τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα. Στο στόχαστρο του ΙΚΑ θα βρεθούν εντός του καλοκαιριού οι νομοί Ηρακλείου και Χανίων, όπου το ποσοστό αναπηρικών συντάξεων φτάνει το 20%. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 8.9%. Υψηλά ποσοστά αναπηρικών συντάξεων- με βάση τα στοιχεία του ΙΚΑ- έχουν τα Γρεβενά (19.2%), η Πρέβεζα (19.1%) και ο Έβρος (18.8%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου