Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το χάλι των Δεσποτάδων μας


Τι λέει γι αυτό ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικης, κος Νικόλαος;



Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει με τους ταγούς στην Εκκλησία. 
Δεν κατηγορώ τα απλά παπαδάκια, αυτοί οι έρμοι εντολές  των Δεσποτάδων εκτελούν κατά γράμμα και ουαί και αλίμονο αν κάποιος παπάς τολμήσει να πράξει διαφορετικά, διότι τον περιμένει πρόστιμο, τον περιμένει αργία στην εκτέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων, τον περιμένει δυσμενής απόσπαση ή και μετάθεση ακόμα  αν πάει κόντρα στις επιθυμίες και ορέξεις του προϊσταμένου του Δεσπότη.
Πριν από 2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά ο Δεσπότης
Φθιώτιδος (Λαμία) εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει ένα ζευγάρι που επιθυμεί να παντρευθεί ορθόδοξα και να βαφτίσει την ίδια ώρα το τέκνο που απέκτησε προ του γάμου του.
 Πρέπει, όπως αναγράφει στην εγκύκλιό του, το ένα μυστήριο να γίνει το πρωί και το άλλο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και όχι και τα δύο μυστήρια την ίδια ώρα.
  Και όπως εξήγησε ο ίδιος ο Δεσπότης, σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφο, διότι δημιουργήθηκαν δυσμενή σχόλια εις βάρος του, το έκανε αυτό για να πληρώσουν οι νεόνυμφοι και οι κουμπάροι δύο φορές χρήματα υπέρ του Ναού, διότι όπως είπε έρχονται στην εκκλησία και κάνουν συγχρόνως δύο μυστήρια (γάμο και βάπτιση) και αφήνουν 30 με 50 ευρώ υπέρ του Ναού, ενώ για το γαμήλιο γλέντι δαπανούν αρκετές χιλιάδες ευρώ διότι οι καλεσμένοι φτάνουν και τους χίλιους σε κάποια τραπέζια γάμου. 
Ας μην καλέσουν χίλια άτομα, συμπλήρωσε, ας πάνε εκατό καλεσμένοι να φάνε και να γλεντήσουν ώστε να μπορούν να αφήνουν αρκετά χρήματα στους Ναούς.
Σήμερα με ρώτησε η κόρη μου αν έχω στο σπίτι ως πλεόνασμα κάποιο επίσημο,  αντίγραφο ληξιαρχικής πράξεως του γάμου της, διότι όπως μου εγνώρισε πρόκειται να βαπτίσει με τον σύζυγό της ένα παιδάκι στη περιοχή της Ραφήνας και ο εκεί ιερέας του Ναού της ζήτησε να προσκομήσει υποχρεωτικά αντίγραφο ληξιαρχικής πράξεως γάμου της για να διαπιστώσει ο εκεί εφημέριος αν η κόρη μου με τον σύζυγό της νυμφεύθηκαν με ορθόδοξο γάμο, διότι διαφορετικά αν έκαναν πολιτικό γάμο, δεν μπορούν να βαπτίσουν ένα παιδί και να θεωρηθούν ανάδοχοι. 
Εις το άκουσμα αυτής της εντολής του ιερέα, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του εκτελεί διαταγή του ποιμενάρχη του, έμεινα σαν στήλη άλατος. Ερωτώ λοιπόν τον εκεί Δεσπότη και τον κάθε Δεσπότη, τι σημασία έχει αν κάποιος παντρεύθηκε με πολιτικό γάμο για τη βάπτιση ενός παιδιού; 
Ο πολιτικός γάμος, ο οποίος εφαρμόσθηκε και στη χώρα μας επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι ισόκυρος με τον θρησκευτικό γάμο; 
Τι Δεσποτικές εξυπνάδες είναι αυτές; 
Τώρα θυμήθηκαν οι “Αγιοι” Αρχιερείς  ότι δεν πρέπει οι ΄Ελληνες Χριστιανοί να κάνουν πολιτικό γάμο; Ποια ήταν η αντίδραση της Ιεραρχίας της Ελλάδος και της Ιεράς Συνόδου τότε που ο Α.Παπανδρέου έκανε νόμο για να ισχύσει ο πολιτικός γάμος και στην Ελλάδα και να είναι μάλιστα ισόκυρος με τον Θρησκευτικό;
  Απολύτως καμία αντίδραση των Ταγών της εκκλησίας με θετικό αποτέλεσμα  και τούτο διότι ποτέ οι Δεσποτάδες δεν επιθυμούν κόντρες με την εκάστοτε κυβέρνηση για ευνόητους λόγους. Πολλά ζευγάρια τελούν πολιτικό γάμο για να αποφύγουν κάποια έξοδα περιττά κατά την άποψή τους και πολύ μάλιστα τώρα σε δύσκολες οικονομικές εποχές, αλλά αυτό οι Δεσποτάδες δεν τους ενδιαφέρει, λένε κόψτε το κεφάλι σας για το που θα βρήτε χρήματα.
Αν όντως  οι Επίσκοποι (έχουν τόσους τίτλους βλέπετε, τι να κάνουμε) ενδιαφέρονταν να μην μειωθούν τα μυστήρια των γάμων στους Ναούς και να κρατήσουν τον κόσμο στην εκκλησία, θα εξέδιδαν μία πάγια εγκύκλιο, βάσει της οποίας η τέλεση ενός γάμου θα ήταν εντελώς Δ Ω Ρ Ε Α Ν στον κάθε Ναό και θα έπρεπε να χαίρεται ο κλήρος όταν θα διαπίστωνε ότι οι ΄Ελληνες σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι περιφρονούν τον πολιτικό γάμο και παντρεύονται μέσα στους Ναούς ενώπιον Θεού και ανθρώπων.
Δεν μπορώ να φανταστώ τέτοιο σκεπτικό Μητροπολιτών και πολύ περισσότερο σήμερα μάλιστα που η Ορθοδοξία βάλλεται φανατικά και προσπαθούν να την εξαφανίσουν κάποιες άλλες θρησκείες και κάποιες αιρέσεις που καθημερινά χτυπάνε τις πόρτες των σπιτιών για να  εισέλθουν μέσα προκειμένου να διαδώσουν την αίρεση στην οποία ανήκουν, μοιράζοντας δωρεάν τα φυλλάδιά τους, κάνοντας έτσι έμμεσα προσηλυτισμό στο λαό και οι δικοί μας Δεσποτάδες αναπαύονται στις επαύλεις τους και χαίρονται τα μπάνια τους στις πισσίνες που διαθέτουν κάποιοι απ΄αυτούς.
Το μεγάλο ερώτημα για την αδιαφορία των Δεσποτάδων είναι μήπως φταίει ο μοναχισμός τους; Μήπως τη νοθρότητα που δείχνουν τη δημιουργεί η αγαμία τους; 
Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο και επειδή είναι άλλες οι εποχές που ζούμε και δεν βρισκόμαστε στην εποχή του Χριστού και των Αγίων που μόνασαν και ασκήτευσαν στην έρημο φορόντας ένα απλό και σχοισμένο χιτώνα και οι οποίοι περπατούσαν ξυπόλυτοι επισκεπτόμενοι πεζοί διάφορες πόλεις και χωριά, ενώ σήμερα οι καλοαναθρεμένοι Δεσποτάδες μας κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα και με το κινητό ανά χείρας για ενημέρωση εκεί που πάνε, για το  ποιοι τους περιμένουν, τι είδους υποδοχή θα τους γίνει, που θα φάνε, τι θα φάνε και που θα κοιμηθούν. 
Ε, τότε καλόν είναι να παρθεί μια απόφαση να έρχονται κι αυτοί οι ίδιοι εις γάμου κοινωνίαν μετά γυναικός, αποφεύγοντας έτσι μάλιστα και κάποια ερωτικά σκάνδαλα που ακούσθηκαν κατά το παρελθόν από κάποιους του συναφιού τους.
Παρά έγινε το κακό με δαύτους, δεν ενδιαφέρονται για το ξεπούλημα της Ελλάδας, δεν ενδιαφέρονται για τον οικονομικό αφανισμό των Ελλήνων, δεν ενδιαφέρονται που οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά παρέδωσαν την Εθνική μας Κυριαρχία στους ξένους τοκογλύφους, δεν ενδιαφέρονται για την τεράστια ανεργία που υπάρχει στην ΕΛΛΑΔΑ, δεν ενδιαφέρονται που καθημερινά εισέρχονται λαθρομετανάστες στη χώρα μας και σκοτώνουν, ληστεύουν, βιάζουν και κλέβουν τους ΄Ελληνες, δεν ενδιαφέρονται που οι Τράπεζες παίρνουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με εγγυητή δήθεν το Ελληνικό Κράτος και τελικά τα τραπεζικά δάνεια τα πληρώνει ο δυστυχισμένος Ελληνικός Λαός.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει ποια χρυσοϋφαντη πανάκριβη στολή θα φορέσουν προκειμένου να “ δοξολογήσουν τον Κύριο “. Αυτή είναι η κατάντια μας από Θρησκευτικής άποψης εδώ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου