Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές...
Μικρή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή θα είναι η βελτίωση από τα δυτικά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Iονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές θα είναι οι νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.
Αίθριος ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με τους ανέμους να είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου