Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις

Τρία άτομα από τους Γαργαλιάνους συνελήφθησαν για κλοπές και διαρρήξεις στην Ηλεία

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 25-09-2010 τρεις (3) ημεδαποί άνδρες ηλικίας 43, 32 και 21 ετών για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές του νομού Ηλείας.
Ειδικότερα, την 02:10 ώρα της 25-09-2010 στο Δ.Δ Βούναργο – Δ. Ιάρδανου Ηλείας, οι ανωτέρω συλληφθέντες διέρρηξαν τον ομφαλό θύρας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και αφού εισήλθαν σε αυτόν, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν τίποτε. Ακολούθως επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας του τρίτου εκ των δραστών και διερχόμενοι από.... την περιοχή Δ.Δ Κατσαρού Δ.Ιάρδανου-Ηλείας οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό τη διαφυγή τους, πλην όμως στην περιοχή Δ.Δ Λασταιϊκων Δ. Πυργου, αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Κατά την ακινητοποίηση, οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μία(1) αρμάθα με (24) κλειδιά, και μία(1) τσάντα που περιείχε χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις νυχτερινές ώρες της 24/25-09-2010 , οι δράστες είχαν προβεί ενεργώντας από κοινού στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

· διέρρηξαν τον ομφαλό κεντρικής θύρας Ιερού Ναού Δ.Δ Αγίου Ηλία-Ηλείας αφαιρώντας εξ ολοκλήρου το συρτάρι του παγκαριού που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου,

· αφαίρεσαν από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε αυτ/το στο Κατσαρού Ηλείας μία κάρτα της Α.Τ.Ε.,

· στην ίδια περιοχή, διέρρηξαν την τάπα ασφάλισης ρεζερβουάρ καυσίμου Ι.Χ.Ε οχήματος, αφαιρώντας άγνωστη ποσότητα καυσίμου-βενζίνης.

Στην συνέχεια της προανάκρισης, ο τρίτος εκ των δραστών, ομολόγησε αβίαστα την πρόθεσή τους κατά την αναχώρησή τους από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας για την διάπραξη διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς της περιοχής με σκοπό τον προσπορισμό χρηματικών ποσών και τιμαλφών, ενώ εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα (9) διαρρήξεις ιερών ναών που βρίσκονται σε περιοχές πλησίον του οδικού άξονα Καλαμάτας-Πύργου και τελέστηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πύργου, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ερευνάται η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου