Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κάνουμε το σταυρό μας:

Πότε κάνουμε το σταυρό μας στις ακολουθίες, αλλά και γενικά όταν βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία;


1. Μόλις ανάψουμε το κερί μας.
2. Όταν μπαίνουμε στους Ιερούς Ναούς και όταν βγαίνουμε από αυτούς.
3. Στην αρχή κάθε ακολουθίας.
4. Σε κάθε Τριαδική εκφώνηση.
Δηλαδή κάθε φορά πού θα λέγεται ή θα ψάλλεται το: «Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι»,ή όταν ακούγεται το «... του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος...».
5. Σε κάθε εκφώνηση της Παναγίας:
«Της Παναγίας, αχράντου, υπερευλογημένης, ενδόξου, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας...» που υπάρχει στα Ειρηνικά, Πληρωτικά και Μικρές Συναπτές.
6. Στα Απολυτίκια ή Τροπάρια όταν και όπου ακούγεται το όνομα του Αγίου ή της Αγίας της ημέρας, του Ναού κλπ.
7. Στον Όρθρο, όταν ψάλλεται, επαναλαμβανόμενο, το Μεγαλυνάριο της Παναγίας: «Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ…». Το σταυρό μας είναι προτιμότερο να τον κάνουμε , όταν φθάνει η ψαλμωδία στο: «...την όντως Θεοτόκον ...», για να τονίζεται η πίστη ότι εγέννησε Θεόν.
8. Στη Μικρή και Μεγάλη Είσοδο, όταν περνούν από μπροστά μας το Ευαγγέλιο και τα Τίμια Δώρα.
9. Στον Τρισάγιο ύμνο: «Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος, ελέησον ημάς».
10. Στο «Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν...» το όποιο επαναλαμβάνεται τρις. Μαζί με το σταυρό μας σ' αυτήν την περίπτωση κάνουμε κάθε φορά και μία μικρή μετάνοια.
11. Πριν από το τέλος του Εσπερινού, όταν ο Ιερέας λέγει το «Νυν απολύεις τον δούλον σου, Δέσποτα, κατά τό ρήμα σου έν ειρήνη ότι είδον οί οφθαλμοί μου τό σωτήριόν σου…».
12. Στις απολύσεις των ακολουθιών (Εσπερινού, Όρθρου και λοιπών ακολουθιών),καθώς και στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας.
13. Κάθε άλλη φορά, κατά τις διάφορες αιτήσεις του Ιερέα , έφ' όσον αυτό αναπαύει ή ευχαριστεί τον πιστό.
14. Όταν προσκυνούμε τις άγιες Εικόνες ή άγια Λείψανα.
15. Πριν κοινωνήσουμε και μετά τη Θεία Κοινωνία.

Η πίστη δεν έρχεται με επιχειρήματα

Απλώνω τα χέρια μου στο λυτρωτή μου, που προφητέψανε πως θε να ‘ρτει επί τέσσερες χιλιάδες χρόνια, κι ήρτε για να βασανιστεί και για να πεθάνει απάνου στη γης για μένα, τον καιρό που προφητεύτηκε και με όλα τα καθέκαστα που είπανε οι προφήτες. Και με τη χάρη τη δική Του, ακαρτερώ με ειρήνη το θάνατο να με πάρει, με την ελπίδα πως θε να ‘μαι ενωμένος μαζί Του αιώνια. Κι ωστόσο περνώ τη ζωή μου με χαρά, είτε με τα καλά που μου δίνει κατά του θέλημά Του, είτε με τα κακά που μου στέλνει για το δικό μου το καλό, και που ο ίδιος μου δίδαξε να τα τραβάω δίχως παράπονο, όπως τα τράβηξε και Κείνος.

Γι’ αυτό δεν παραδέχουμαι καμμιάν άλλη θρησκεία. Για τούτο βρίσκω απόκριση σε κάθε αντιμίλημα. Ένας Θεός τόσο καθαρός, είναι...

Η Θεία Κοινωνία που βλάστησε στάχυα

Θεία Κοινωνία που βλάστησε στάχυα

Στην πόλη Σελεύκεια της Συρίας, όταν επίσκοπος ήταν ο Διονύσιος (6ος αι), ζούσε ένας πραματευτής πολύ πλούσιος και ευλαβής. Ήταν όμως αιρετικός και πίστευε στα δόγματα του Σεβήρου.
Αυτός είχε έναν υπάλληλο, που ήταν ορθόδοξος κι ακολουθούσε την αγία και αποστολική Εκκλησία.
Ο ορθόδοξος, σύμφωνα με τη συνήθεια της εποχής, πήρε τη Μεγάλη Πέμπτη τη θεία Κοινωνία, την τοποθέτησε σε μια μικρή θήκη και την ασφάλισε σ’ ένα ντουλάπι.
Μετά το Πάσχα έφυγε για εμπόριο στην Κωνσταντινούπολη, ξεχνώντας στο ντουλάπι τις άγιες μερίδες. Είχε όμως αφήσει το κλειδί στο αφεντικό του.
Κάποια μέρα ο αιρετικός άνοιξε το ντουλάπι και βρήκε μέσα...

ΜΗΝ ΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Το μυστήριο της Εξομολόγησης (για ηλικία 6-13)

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας πριν πάμε να εξομολογηθούμε (ηλικία 6-13)

1. Η ζωή μου μπροστά στο Θεό

• Προσευχήθηκα στο Θεό κάθε μέρα; Πριν και μετά το φαγητό;

• Τον ευχαρίστησα για τα δώρα που μου χαρίζει, τροφή, μόρφωση, υγεία κλπ ;

• Μήπως μίλησα χωρίς σεβασμό για το Θεό;

• Έδειξα αγάπη στο Θεό και προσπάθησα να ζήσω σύμφωνα...
... με τις εντολές του; Ποιες εντολές του ξέχασα;

• Πηγαίνω τακτικά στην Εκκλησία; Κοινωνώ τακτικά;

2. Η συμπεριφορά μου στην οικογένειά μου και στους φίλους μου

• Θυμήθηκα στις προσευχές μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την βοήθεια του Θεού;

• Ήμουν καλός κι έδειξα την αγάπη μου στους γονείς μου; Όταν με ρώτησαν για κάτι, τους είπα την αλήθεια; Μήπως τους είπα ψέματα; Μήπως ήμουν πεισματάρης κι έδειξα ασέβεια; Μήπως θύμωσα εναντίον τους; Μήπως δεν τους υπάκουσα; Μήπως φέρθηκα με αγένεια στον παππού και στη γιαγιά ή σε άλλα πρόσωπα της οικογένειας;

• Ήμουν καλός με τα αδέρφια μου; Τους έδινα ευχαρίστως τα πράγματά μου; Ή ήμουν εγωιστής και τα ήθελα όλα δικά μου; Τους βοήθησα; Έκανα, με τη σειρά μου, θελήματα και δουλειές του σπιτιού; Ενδιαφερόμουν γι’ αυτούς ή μήπως τους πείραζα και τους κορόιδευα; Μήπως τους ζηλεύω;

• Ήμουν καλός στους φίλους μου και τους δασκάλους μου; Μήπως θύμωσα και μάλωσα μαζί τους; Μήπως ήμουν εγωιστής και έδειξα ασέβεια; Μήπως πήρα κάτι που δεν ήταν δικό μου; Μήπως παραμέλησα τα μαθήματά μου ή ξεγέλασα τους δασκάλους μου; Προσπάθησα να βοηθήσω έστω και λίγο κάποιον συμμαθητή μου; Μήπως ειρωνεύτηκα ή μίσησα κάποιον;

• Προσπάθησα να κάνω φίλο κάποιον που ήταν «μόνος» του και δεν είχε άλλους φίλους;

• Μήπως μίλησα άσχημα για κάποιον άλλο ή τον χτύπησα; Είπα ψέματα για τον εαυτό μου ή για άλλους;

• Χρησιμοποίησα με καλό τρόπο τα πράγματα που ο Θεός , οι γονείς μου και οι φίλοι μου χάρισαν; Μήπως κακομεταχειρίστηκα σπίτια, δένδρα, μικρά ζώα ή πουλιά; Φέρθηκα καλά σ’ άλλους ανθρώπους; Έκανα ελεημοσύνες;

3. Η προσωπική μου ζωή

• Ήμουνα υπεύθυνος; έκανα δηλαδή ότι μου ζήτησαν να κάνω στο σπίτι, στο σχολείο ή σε κάποια άλλη συντροφιά;

• Υπερηφανεύτηκα για τον εαυτό μου, ότι είμαι τάχα καλύτερος από τους άλλους; Είμαι εγωιστής;

• Θυμώνω συχνά; Ζηλεύω τους άλλους; Τεμπελιάζω; Πεισμώνω; Λεω άσχημες λέξεις;

4. Γενικά

• Λυπάμαι ειλικρινά για τις αμαρτίες μου; Λυπάμαι ειλικρινά γιατί έβλαψα τους άλλους; Συγχωρώ τους άλλους που με έβλαψαν;

• Θέλω ν’ αλλάξω συμπεριφορά και συνήθειες και να ζήσω όπως θέλει ο Θεός;

• Γνωρίζω ότι ο Θεός μ’αγαπάει και ότι θα με βοηθήσει ν’ αλλάξω συμπεριφορά; Πιστεύω ότι ο Θεός είναι καλός και ότι θα με συγχωρέσει;

«Η αμαρτία αφήνει τέτοια κηλίδα στην ψυχή που κανένα απορρυπαντικό δεν μπορεί να την καθαρίσει, παρά μόνο τα δάκρυα και η εξομολόγηση»

Κάτι για το άγιον όρος - Γεώργιος Παύλος

....πιστεύω ότι το Άγιον Όρος είναι ένας χώρος όπου ακόμη υπάρχει η απάντηση για το όλον. Αυτό που έχω αντιληφθή μέσα από συγκεκριμένους ανθρώπους είτε μοναχούς, είτε λαϊκούς, μέσα από τους οποίους γνώρισα κάτι για το Όρος, είναι ότι ο αληθινός μοναχός δεν είναι αυτός που φορά απλώς ράσα ή κάνει κάποιες τυπικές διαδικασίες, αλλά είναι αυτός που έχει εξέλθη στην "οδό" και στο "ταξείδι". Όσο ωραίο κι αν είναι το αυτοκίνητό σου, εάν το κρατάς συνέχεια παρκαρισμένο δεν αξίζει τίποτα. Άρα, ο αληθινός μοναχός είναι αυτός ο οποίος έχει βγει πλέον έξω και ταξιδεύει και γι αυτό μας γοητεύει κι εμάς αυτό.. Όταν συναντάς έναν αληθινό μοναχό, τότε καταλαβαίνεις την αληθινή διάσταση του ταξειδιού. Αντιλαμβάνεσαι τότε την λάμψη των πραγμάτων, αντιλαμβάνεσαι τότε τον κόσμο στη δική του ομορφιά, στη δική του γοητεία. Ένας αληθινός μοναχός ομορφαίνει τα πράγματα γιατί αρνείται την κατοχή τους. Και γι αυτό βλέπεις πως όταν προσεγγίζεις έναν αληθινό μοναχό τότε αισθάνεσαι μια μυστική χαρά, τότε χαίρεσαι με τα πράγματα, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα και ο κόσμος είναι ωραία. Κι αυτός είναι ο λόγος που όταν κάποιος βρίσκεται στο άγ. Όρος και μετέχει λίγο αυτής της εμπειρίας, αισθάνεται ότι ξαναγεννιέται, ότι ο κόσμος είναι καινούργιος και αισθάνεται και αυτή την εκπληκτική εμπειρία του ανθρώπου που πρωτοερωτεύεται, και όλα γι αυτόν είναι καινούργια και όμορφα.

Αγιολόγιο 30-09-

Ο Άγιος Παφνούτιος έζησε και μαρτύρησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού, ο οποίος κήρυξε άγριο διωγμό εναντίον των χριστιανών. Όταν ξεκίνησε ο διωγμός ο Άγιος Παφνούτιος ησύχαζε στην έρημο της Αιγύπτου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον έπαρχο Αρριανό, ο οποίος ξεκίνησε να τον συλλάβει. Μετά τη σύλληψη του Αγίου ο έπαρχος διέταξε και βασάνισαν φριχτά τον Παφνούτιο. Του ξέσκισαν βαθιά τις σάρκες, αλλά ο Άγιος προσευχήθηκε και οι πληγές επουλώθηκαν. Το θαύμα αυτό είδαν με τα μάτια τους δυο στρατιώτες, που πίστεψαν στον Χριστό, γεγονός που εξόργισε τον Αρριανό, ο οποίος διέταξε τον αποκεφαλισμό τους. Αλλά και όταν είχαν ρίξει στη φυλακή τον Παφνούτιο, αυτός κατάφερε να οδηγήσει στο δρόμο της αλήθειας σαράντα προκρίτους, τους οποίους ο έπαρχος έριξε στη φωτιά μαζί με τον Άγιο, ο οποίος όμως εξαφανίσθηκε από μπροστά του με τρόπο θαυματουργικό. Ο Παφνούτιος με δική του θέληση παρουσιάσθηκε ξανά στον ειδωλολάτρη έπαρχο. Ο Αρριανός αυτή τη φορά διέταξε να κομματιάσουν τον Άγιο, αλλά τα κομμάτια του ενώθηκαν και ο Παφνούτιος ήταν ακόμη ζωντανός. Τότε ο έπαρχος έστειλε τον Άγιο στή Ρώμη, όπου και σταυρώθηκε.

Ἐπίθεση κατά τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας:

Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό! Κάποιοι «θεολόγοι» των καιρών μας, αφού εξάντλησαν κάθε μέθοδο εντυπωσιασμού των ανθρώπων, επιχειρούν τώρα ένα προκλητικό βήμα στη θεολογική τους σκέψη: Όμιλούν για νέο είδος θεολογίας, την όποια τοποθετούν πάνω και πέρα από την πατερική θεολογία και την ονομάζουν «συναφειακή θεολογία».
Τί σημαίνει ο όρος «συναφειακή θεολογία»; Σύμφωνα με την ερμηνεία πού δίνουν οι ίδιοι, σημαίνει το να βρίσκεται ή θεολογική σκέψη σε επαφή (συνάφεια) με το σύγχρονα προβλήματα. Τα σημερινά προβλήματα, λένε, διαφέρουν πολύ από αυτά πού αντιμετώπισαν οι Πατέρες στην εποχή τους- επομένως δενμπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με την πατερική θεολογία- χρειαζόμαστε μια σύγχρονη θεολογική σκέψη! Χρειαζόμαστε τη θεολογία της «συνάφειας»!’Ο προβληματισμός αυτός αναδείχθη κε κυρίως σε διεθνές συνέδριο πού δι οργανώθηκε από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στο Βόλο, συνεχίζεται όμως με σχετικές δημοσιεύσεις σε θεολογικά περιοδικά.

Μελετώντας τα σχετικά κείμενα διαπιστώνει κανείς και μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κορυφαίου Ρώσου θεολόγου π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ, ό όποίος προ αρκετών δεκαετιών είχε ρίξει το σύνθημα

«Πάντα καθαρά τοις καθαροίς»

«Να µή δηµιουργούµε εµείς σκάνδαλα»

Όσο µπορούµε, νά προσέχουµε νά µή δίνουµε εµείς αφορµές καί δηµιουργούνται άσχηµες καταστάσεις. Νά µήν ανοίγουµε χαραµάδες στον πονηρό, γιατί οί ψυχές πού έχουν βλαµµένο λογισµό βλάπτονται καί αφορµή ζητάνε νά δικαιολογήσουν τόν εαυτό τους.
Ετσι άπό τήν µιά χτίζουµε καί άπό τήν άλλη γκρεµίζουµε.
Είχαν έρθει µιά φορά στο Καλύβι µερικοί νέοι, µοντέρνα παιδιά, καί συζητήσαµε. Εκείνη τήν ήµερα θά έβγαινα άπό τό Αγιον Όρος. Όταν τό έµαθαν, βγήκαν καί εκείνα άπό τό Όρος καί στο καραβάκι ήρθαν καί κάθησαν κοντά µου. Μέ πολύ ενδιαφέρον µέ ρωτούσαν γιά διάφορα πνευµατικά θέµατα. Μερικοί όµως τό παρεξήγησαν καί µάς κοίταζαν πολύ ύποπτα.
Έάν µπορούσα νά προβλέψω ότι θά τό παρεξηγούσαν αυτό οί άλλοι, θά φρόντιζα νά λάβω τά µέτρα µου.
Ό κόσµος είναι πονηρός. Πρέπει νά φροντίζουµε νά µη δηµιουργούµε σκάνδαλα. ∆έν ευθυνόµαστε γιά όσα δέν µπορούµε νά πάρουµε τά µέτρα µας ή γιά όσα δέν έχουµε πείρα.
Νά µήν περιµένουµε µισθό από τον Θεό, όταν εµείς άπό απροσεξία δηµιουργούµε προβλήµατα. Μισθό έχουµε, όταν εµείς είµαστε προσεκτικοί, αλλά δηµιουργή ό εχθρός προβλήµατα.
Μού λέει λ.χ. κάποιος ότι είµαι πλανεµένος. Πρώτα θά δω αν είµαι πλανεµένος ή όχι. «Γιά νά το πή αυτός, κάτι θά είδε. ∆έν µπορεί νά το είπε στά καλά καθούµενα· κάτι θά παρεξήγησε»,

Η ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ!!

Σε δημόσια διαβούλευση η κάρτα του πολίτη. Ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος ευθύνης της Διοικούσης Εκκλησίας.


Σε δημόσια διαβούλευση θα θέσει η κυβέρνηση το ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη όπως αποφασίστηκε πριν λίγο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο λοιπόν της δημόσιας αυτής διαβούλευσης η Διοικούσα Εκκλησία οφείλει άμεσα και οργανωμένα να εκφράσει την αντίθεσή της στην "Κάρτα του Πολίτη".
Η σχετική είδηση (ΑΠΕ) αναφέρει:
Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την "κάρτα του πολίτη", θέμα το οποίο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάρτα θα χρησιμοποιείται για όλες τις συναλλαγές του πολίτη με το κράτος και ειδικότερα για τις κονωνικές υπηρεσίες. Σε αυτή θα περιέχονται, μεταξύ αλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ, καθώς επίσης και το δημοτολόγιο.....
Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση. Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν. 
Ακόμη, στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

30 Σεπτεμβρίου Συναξαριστής!!

Γρηγορίου Ιερομάρτυρα, των Αγίων Ριψιμίας, Γαϊανής και άλλων 32 Παρθενομαρτύρων, των Αγίων 70 Μαρτύρων, των δύο Οσιομαρτύρων γυναικών, Στρατονίκου, Μαρδονίου, των Αγίων χιλίων Μαρτύρων, Γρηγορίου Οσίου, Honorius.



Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος

Ἔζησε καὶ μαρτύρησε ἐπὶ αὐτοκρατορίας Διοκλητιανοῦ.
Ἦταν γιὸς τοῦ Ἀνάκ, ὁ ὁποῖος ἦταν συγγενὴς τοῦ βασιλιὰ τῆς Ἀρμενίας Κουσαρῶ. Ὁ πατέρας τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς ὑπεύθυνους γιὰ τὴ δολοφονία τοῦ βασιλιὰ τῆς Ἀρμενίας. Οἱ Ἀρμένιοι γιὰ νὰ ἐκδικηθοῦν σκότωσαν τὸν Ἀνὰκ καὶ τὴν οἰκογένειά του, ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Γρηγόριο καὶ ἕναν ἀδελφό του. Μετὰ ἀπὸ χρόνια ὁ γιὸς τοῦ Κουσαρῶ, ὁ Τηριδάτης, συνέλαβε τὸν Γρηγόριο ἐπειδὴ ἦταν χριστιανὸς καὶ τὸν βασάνισε σκληρά. Ὅταν δὲ ἔμαθε ὅτι πρόκειται γιὰ τὸ γιὸ τοῦ Ἀνάκ, ὁ ὁποῖος εὐθυνόταν γιὰ τὴ δολοφονία τοῦ πατέρα του, διέταξε νὰ τὸν ρίξουν σὲ λάκκο μὲ φίδια καὶ ἄλλα ἑρπετά. Ὁ Γρηγόριος ὄχι μόνο δὲν ἔπαθε τίποτα ἀλλὰ ἐπέζησε γιὰ 15 χρόνια τρεφόμενος μὲ τὸ ψωμὶ ποὺ τοῦ πήγαινε κρυφὰ μιὰ χήρα.
Κάποια στιγμὴ ὁ Τηριδάτης παραφρόνησε. Ἡ ἀδελφή τοῦ βασιλιὰ ἄκουσε μία μέρα φωνή, ἡ ὁποία τῆς ἔλεγε πὼς ἂν ἤθελε νὰ θεραπευτεῖ ὁ ἀδελφός της θὰ ἔπρεπε νὰ ἐλευθερώσουν τὸν Γρηγόριο. Πράγματι ὅταν βγῆκε ἀπὸ τὸν λάκκο ὁ Ἅγιος θεράπευσε τὸν βασιλιά.
Ἐξεδήμησε εἰς Κύριον ἐν εἰρήνῃ.

ΑΡΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολίτες της Ελλάδας ζητούν ισότητα ενώπιον του νόμου, ως εκ τούτου απαιτούν να αρθεί η βουλευτική ασυλία.
Εγώ, ως Ελληνας/Ελληνίδα πολίτης, γνωρίζοντας πως το πολίτευμα της χώρας μου είναι η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και επειδή θεμέλιο του πολιτεύματος... είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η ισότητα όλων των πολιτών έναντι των νόμων και του Συντάγματος, έχω την εύλογη και δίκαιη απαίτηση να αρθεί μέσω της συνταγματικής προβλεπόμενης διαδικασίας η βουλευτική ασυλία με αποκλειστικό σκοπό την ισόνομη εφαρμογή του νόμου και κατά Ελλήνων Βουλευτών που τυχόν αντισυνταγματικά και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων πολιτών.

Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν, απλά επιθυμώ να προστατεύσω το Ελληνικό Δημόσιο απο μελλοντικές ή υφιστάμενες παράνομες ενέργειες που μόνο στόχο έχουν τον παράνομο πλουτισμό των ολίγων με αποτέλεσμα τη σταδιακή πτώχευση του Ελληνικού Κράτους. Όποιος - ακόμα και βουλευτής - έχει αφαιρέσει παράνομα, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενος, από τη περιουσία του Ελληνικού Κράτους θα πρέπει να παραπέμπεται προς έλεγχο των πράξεών του ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμά μας, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη θέση του, ακόμα και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εκπρόσωπος του Λαού. Τετοια πράξη διαπιστούμενη από την Δικαιοσύνη συνιστά το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας.

Απαιτώ εύλογα και δίκαια αυτοί που ψηφίζω να είναι ίσοι απέναντί μου και να μη μπαινουν στο απυρόβλητο αμέσως μετά την είσοδό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ψηφιζω υπερ της νομικής δέσμευσης των περιουσιακων στοιχειων των βουλευτων, προς εξασφάλιση της εξόφλησης του χρέους που αποδεδειγμενα δημιούργησαν οι ίδιοι, εφευρισκοντες... τη βουλευτική ασυλία την οποία ουδέποτε εγω προσωπικα υποστήριξα.

Να ελεγxθούν δικαστικά όλοι οι διατελέσαντες από το έτος 1981 μέχρι και σήμερα βουλευτές, για ολα τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει κατά της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμα δε και για εκείνα που έχουν παραγραφεί, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ιστορίας μας.
Παρακαλώ δεχθείτε το αίτημά μου αυτό, περί άμεσης άρσης της βουλευτικής ασυλίας ως ενεργού πολίτη αυτής της ελεύθερης χώρας που γέννησε και δίδαξε τη Δημοκρατία.

Επίθεση αλλοδαπών(;) σε ιερέα

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφτασαν στο Θήβα press αναφέρουν ότι ομάδες αλλοδαπών επιτίθενται σε ιερείς έξω απο τις εκκλησίες! Τι συμβαίνει; Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πρώτο περιστατικό να συμβαίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και μάλιστα χθες το απόγευμα. Την στιγμή λοιπόν που ο ιερέας και ένας λαϊκός έβγαιναν απο τον ναό, ομάδα πιθανόν Πακιστανών τους περικύκλωσε απειλητικά και άρχισε να φτύνει αυτούς και την εκκλησία. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχουμε, την στιγμή που χτυπούσαν οι καμπάνες για τον Εσπερινό, μια ομάδα αλλοδαπών, συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως δηλαδή και στο προηγούμενο περιστατικό. "Νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχει μετατραπεί σε χώρος φιλοξενίας αλλοδαπών που ενοχλούν τους περαστικούς, πίνουν και ασεβούν σε έναν Ιερό χώρο" μας ανέφερε πριν απο λίγο τηλεφωνικά κάτοικος της πειοχής και διερώτηθηκε: "Δεν σας κάνει εντύπωση που τα παιδιά στο παρελθόν έπαιζαν στην ! πλατεία του Αϊ Γιώργη και σήμερα έχουν κλειστεί στα σπίτια τους;"

Πραγματικά είναι δυο περιστατικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά και να κάνουν όσους "κυβερνούν" αυτόν τον τόπο να πάρουν δραστικά μέτρα, εναντίον όσων διαταρράσουν την ησυχία μας και εκμεταλεύονται το γεγονός ότι "οι Έλληνες είναι καλός λαός". Ή κάποιος φίλος αναγνώστης μας έίπε ότι "κάποιοι αλλοδαποί θέλουν να φύγουμε εμείς απο την χώρα μας".

Η Ελλάδα είναι φιλόξενος τόπος αλλά δεν έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία να καταπατηθούν τα ιδανικά της! Αυτό ας το έχουν στο νου τους όσοι προκαλούν!

Την απήγαγε για να την παντρευτεί με το έτσι θέλω!

Η απίστευτη ιστορία συνέβη στην Αχαΐα με πρωταγωνιστή έναν 32χρονο που ήθελε να ντύσει νύφη με το ζόρι μια 25χρονη!
Ο δράστης, με τη βοήθεια ενός φίλου του, άρπαξε την...



 κοπέλα από περιοχή του Δήμου Μεσάτιδος! Την κρατούσε χωρίς τη θέλησή της σε μια δική του καλύβα, στην περιοχή του Διακοφτού, απαιτώντας... να τον παντρευτεί!
Η οικογένεια της 25χρονης δήλωσε την εξαφάνιση της κοπέλας στις 23 του μήνα, όμως χρειάστηκαν 5 μέρες μέχρι να εντοπιστεί ο δράστης από τους αστυνομικούς και να συλληφθεί.
Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, ο 32χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ OLYMPIC AIR

Η Olympic Air ενημερώνει το επιβατικό κοινό για μια νέα μεγάλη προσφορά με ναύλους 15 και 34 ευρώ για επιλεγμένα δρομολόγια στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αντίστοιχα.
Ειδικότερα για τα δρομολόγια Αθήνα-Ηράκλειο, Αθήνα- Μυτιλήνη και Αθήνα-Σάμος ο ναύλος ανέρχεται σε 15 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ’ επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 10 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ.

Για τα δρομολόγια Αθήνα-Βρυξέλλες, Αθήνα-Παρίσι και Αθήνα-Βιέννη o ναύλος ανέρχεται σε 34 ευρώ και διπλασιάζεται για ταξίδια μετ’ επιστροφής. Το τέλος εξυπηρέτησης μέσω του Call Center και των σημείων πώλησης της Olympic Air ανέρχεται σε 15 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη χρέωση για αγορά του εισιτηρίου από το website της Olympic Air, www.olympicair.com, ανέρχεται σε 4 ευρώ.

Η προσφορά ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν έως 6 Οκτωβρίου, ενώ αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από 15 Οκτωβρίου έως και 16 Δεκεμβρίου. Οι ναύλοι δεν περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίων.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο www.olympicair.com, στα τηλέφωνα 8018010101 begin_of_the_skype_highlighting              8018010101      end_of_the_skype_highlighting (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 begin_of_the_skype_highlighting              +302103550500      end_of_the_skype_highlighting (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι...

Είμαι Έλληνας και ντρέπομαι.
Ντρέπομαι πολύ.
Ντρέπομαι επειδή ένας πάρα πολύ χοντρός άνδρας, που έχει ένα πολύ υψηλός αξίωμα στην Ελλάδα, φέρεται με τον τρόπο που φέρεται.
Αισθάνομαι ταπεινωμένος όταν έχω έναν τέτοιο αξιωματούχο. Έναν αξιωματούχο του κράτους που μιλάει σαν κουτσαβάκης, έχει τρόπους τσαμπουκαλή και διάθεση νταή με το ζουνάρι πάντα απλωμένο για καυγά.
Έναν άνθρωπο που με ανάγωγο τρόπο και με πρωτοφανή αλαζονεία φέρεται σε ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια μοίρα μ' αυτόν -ούτε τα αναρίθμητα κτήματα, ούτε τη δύναμη που ασκεί από τη θέση του, ούτε την ασυλία του, αλλά ούτε και την αδιαντροπιά του. Οι τα απόβλητα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε.
Αυτός ο άνθρωπος για χρόνια εκπροσωπεί με διαφόρους τρόπους την εξουσία. Δεν ξέρουμε αν έχει δουλέψει ποτέ του. Αυτόν τον άνθρωπο τον έχει ψηφίσει όμως ο Ελληνικός λαός.
Αηδιάζω όταν τον βλέπω και μόνον - ντρέπομαι που υπάρχει και είναι Έλληνας.

Η θρεπτική αξία του χυμού πορτοκαλιού

Ο χυμός πορτοκάλι είναι ο πιο αγαπημένος χυμός μικρών και μεγάλων και καταναλώνεται συχνότερα από άλλα είδη. Η προτίμηση αυτή οφείλεται τόσο στην ευχάριστη γεύση του, όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C.


Ειδικά το φθινόπωρο, στην εποχή που παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ιώσεων και ασθενειών, η βιταμίνη C είναι γίνεται ακόμα πιο σημαντική, καθώς είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, σε πρόσφατες μελέτες, οι ευεργετικές ιδιότητες του πορτοκαλιού έχουν συσχετιστεί με μία μεγάλη ποικιλία φυτοσυστατικών, όπως οι φλαβανόνες (εσπεριδίνη και ναριρουτίνη) και διάφορες πολυφαινόλες.

Σκεφτείτε ότι ένα μόνο πορτοκάλι περιέχει περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοσυστατικά (φυτοχημικές ουσίες) και περισσότερα από 60 φλαβονοειδή! Συνδυάζοντας λοιπόν τα παραπάνω συστατικά με τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι και ο χυμός του αναδεικνύονται σε πολύ καλές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών.

http://www.markos.tv

Πρέπει να μπουν τα πράγματα σε τάξη...

Επιτέλους για να μπουν τα πράγματα σε τάξη !!!!Οι άντρες είναι το ισχυρό φύλο και ζει επτά χρόνια λιγότερο από το ασθενές.Πολύ καταπίεση...Μια ζωή ενοχές.
Από πιτσιρικάδες (Βαλε το φανελάκι σου μη κρυώσεις!!! Θες να με πεθάνεις;).Μέχρι τι στιγμή που πεθαίνεις (Γιατί με άφησες μόνη αντρα μου;).
Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε).Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε).
Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!).Όταν δεν την αφήνουμε (μα επιτέλους, άντρας είσαι εσύ;).
Όταν σας παντρευόμαστε (σου έδωσα τα καλύτερά μου χρόνια!)Όταν δεν σας παντρευόμαστε (το ίδιο με πριν, πιο δραματικά).
Όταν σας πηδάμε (με πλάνεψες, με ζάλισες, με παρέσυρες!)Όταν δεν σας πηδάμε (κατάλαβα - δεν μπορείς!).
Όταν είμαστε ευγενικοί (αδελφή είναι αυτός;)Όταν δεν είμαστε (τι αγροίκος!).Και όταν στο σεξ δεν έχουν οργασμό, ποιος φταίει;Καλά το καταλάβατε ο άντρας!!! Ένοχοι εμείς και για αυτό.Αποκλειστικά. (Δεν τα καταφέρνεις, χρυσέ μου!).
Λένε ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα υπάρχει μια γυναίκα. Ίσως.Οπωσδήποτε πίσω από κάθε νευρωτικό, μαμόθρεφτο, αναποφάσιστο,ευνουχισμένο, κακομοίρη άντρα υπάρχει ΣΙΓΟΥΡΑ μια γυναίκα.
Έρευνα έχει αποδείξει πως το 85% των αποφάσεων της οικογένειαςπαίρνονται άμεσα ή έμμεσα από τις γυναίκες (κυρίως έμμεσα).Πολύ καταπίεση όμως...
Και δε φτάνει που ζείτε επτά χρόνιαπερισσότερο από μας, είστε και προνομιούχες στον έρωτα. Οι γυναίκεςείναι ικανές για απεριόριστο αριθμό οργασμών την ημέρα.Εμείς;Και το γέλιο είναι ότι όλη την ευθύνη για την ικανοποίησή τους τηνέχουμε εμείς!!! Έτσι αν η κυρία είναι ανοργασμικιά, είσαιυποχρεωμένος να δουλεύεις δύο ώρες σαν χαμάλης βάζοντας όλη σου τηντέχνη και όταν στο τέλος δεν τελειώσει, βγαίνεις και ο μαλάκας τηςυπόθεσης που δεν μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα.
Και το τραγικότερο; Μια γυναίκα δεν είναι ποτέ ανίκανη.Ακόμα όμως και να νιώθει έτσι κανείς δεν πρόκειται να το καταλάβει.Ενώ εμάς αν δεν υπάρχει ...έπαρση σημαίας δεν μπορούμε να το κρύψουμε με τίποτα.
Λένε πως το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάνεις το κέφι σουκαι να σε πληρώνουν για αυτό.. Υπάρχει πιο μεγάλο κέφι από τον έρωτα; Αλλά ποιον πληρώνουν για αυτό;Όχι βέβαια τους άντρες...(ελάχιστες εξαιρέσεις).
Δύο πράγματα μισούσα στη ζωή μου. Το στρατιωτικό και την εργασία.Και μ' έπιανε ζάλη όταν σκεφτόμουν πως το "ασθενές" και ωραίο φύλοδεν έχει την υποχρέωση να κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Μια στατιστική αναφέρει πως οι γυναίκες απατούν τους άντρες σεμικρότερο ποσοστό (35% έναντι 48%).Μια άλλη στατιστική όμως λέει πως οι γυναίκες λένε ψέματα σεμεγαλύτερο ποσοστό (58% έναντι 22%).Άρα η πρώτη στατιστική είναι ψευδής κατά 58%

Απάντηση στους δικηγόρους των τραπεζών

ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΤE ΔΑΝΕΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤE ΠΟΣΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ? ΞΕΡΕΤE ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ 30.000 ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 90.000?
ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ? ΕΕΕ?? ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΙ Γ.Α.Π ?ΠΟΣΟ?  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? "ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ" ΣΤΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΑΡΠΑΖΕΣΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, (Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ) ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ Η ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ....Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"!

Βελτιωμένος καιρός την Πέμπτη!!

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θράκης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και σε Κρήτη Δωδεκάνησα θα είναι αυξημένες και θα δώσουν κάποιες τοπικές βροχές μικρή διάρκειας. Από το μεσημέρι και μετά τα ο καιρός και σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

http://www.meteo-news.gr/

Υψηλόβαθμοι αστυνομικοί εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο

Διακινούσαν τεράστιες ποσότητες τσιγάρων
Οι διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν πολυμελές κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που υπηρετούσαν στα τμήματα ασφαλείας Πολυγύρου και Κασσάνδρας.
Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το παράνομο φορτίο εξαγόταν στη Γερμανία. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι σε εξέλιξη. Ως μέλη του κυκλώματος φέρονται τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους τρεις υψηλόβαθμοι, που υπηρετούν στη Χαλκιδική και ένας αστυφύλακας στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται ότι παρείχαν κάλυψη στη δράση των λαθρεμπόρων. Οι έρευνες για τη δράση του κυκλώματος ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο παρασκευαστήριο της Κασσάνδρας. Είναι το δεύτερο εργοστάσιο που εντοπίζεται στην Ελλάδα σε διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ οι ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που έχουν κατασχεθεί στη χώρα μας τις τελευταίες 10 ημέρες ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια τεμάχια (Μενίδι, Πάτρα, Κασσάνδρα). http://www.newsbeast.gr/

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς

Αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες έβαζαν στο στόχαστρο ένας Αφγανός και ένας Ιρανός, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τα σταματούσαν για να κλέψουν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.

Οι δύο αλλοδαποί, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους και φορούσαν ρούχα με διακριτικά παρόμοια με αυτά της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση ανακάλυψαν ότι με τη μέθοδο αυτή οι δύο συλληφθέντες μαζί με τρεις συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν προχωρήσει σε συνολικά 18 κλοπές και ληστείες μέσα στο τελευταίο τετράμηνο με τη λεία να φτάνει τα 95.500 ευρώ.

Παρακαλούν να πουλήσουν τα όργανά τους για να ζήσουν

Είναι τραγικό το φαινόμενο, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα όργανά τους και το αίμα τους μόνο και μόνο για να έχουν τα απαραίτητα ώστε να ζήσουν.
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι οι κάτοικοι ενός δήμου στη νότια Σερβία θέλουν να ιδρύσουν μία επίσημη εταιρεία εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, καθώς θεωρούν πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλουν κάποια χρήματα και να βγουν έτσι από τη φτώχεια και την ανέχεια.
Η συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με την εφημερίδα Βέτσερνιε Νοβόστι αριθμεί περί τους 19.000 κατοίκους και σε αυτή την ενέργεια θέλουν να προχωρήσουν περίπου στους 1.000 κατοίκους. Οι κάτοικοι ναι μεν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία, αλλά ζητούν με αίτημά τους να τους επιτρέψει να πουλήσουν τα όργανά τους, αλλά και το αίμα τους.
Η ανεργία στην περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι οι νέοι έχουν εγκαταλείψει και πλέον για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, μία τέτοια λύση είναι η μόνη που μπορούν να σκεφτούν
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι οι κάτοικοι ενός δήμου στη νότια Σερβία θέλουν να ιδρύσουν μία επίσημη εταιρεία εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, καθώς θεωρούν πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγάλουν κάποια χρήματα και να βγουν έτσι από τη φτώχεια και την ανέχεια.
Η συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με την εφημερίδα Βέτσερνιε Νοβόστι αριθμεί περί τους 19.000 κατοίκους και σε αυτή την ενέργεια θέλουν να προχωρήσουν περίπου στους 1.000 κατοίκους. Οι κάτοικοι ναι μεν γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τη νομοθεσία, αλλά ζητούν με αίτημά τους να τους επιτρέψει να πουλήσουν τα όργανά τους, αλλά και το αίμα τους.
Η ανεργία στην περιοχή έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι οι νέοι έχουν εγκαταλείψει και πλέον για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, μία τέτοια λύση είναι η μόνη που μπορούν να σκεφτούν.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ

ΧΑΙΡΕΤΕ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟΡΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΡΟΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ... ΝΟΙΚΙΑΣΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ -ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΑ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ.

ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ .ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΓΗΣΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ .ΚΛΕΒΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΞΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΕΓΩ?

Τι είναι το Δημόσιο χρέος;

Διαβάζω στην wikipedia για το δημόσιο χρέος:
Δημόσιο Xρέος είναι το σύνολο της οφειλής σε χρηματικές μονάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Υπό την έννοια ευρύτερος δημόσιος τομέας συμπεριλαμβάνονται όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης: κυβέρνηση, νομαρχία , δήμος κλπ.. Το δημόσιο χρέος αυξάνεται από έτος σε έτος κατά το πόσο που ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα, ή αντιστρόφως μειώνεται κατά το ποσό που παρουσιάζει πλεόνασμα.

Καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση αντλεί τα έσοδά της από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών του κράτους, δηλαδή των φορολογούμενων, το δημόσιο χρέος έμμεσα είναι χρέος των φορολογούμενων. Το δημόσιο χρέος διακρίνεται σε εσωτερικό χρεός, δηλαδή από πιστωτές που βρίσκονται εντός της συγκεκριμένης χώρας, και σε εξωτερικό χρέος, δηλαδή από πιστωτές που εδρεύουν στο εξωτερικό.

Οι κυβερνήσεις δανείζονται κυρίως εκδίδοντας και πουλώντας ομόλογα ή άλλα αξιόγραφα.
έχει και πίνακα για διεθνή σύγκριση όπου κατέχουμε την 2η θέση.

Και αναρωτιέμαι... πληρώνουμε που πληρώνουμε τόσα δισεκατομμύρια σε χαράτσια για ένα δημόσιο που υπολειτουργεί και όπου στην τελική σε ελάχιστες περιπτώσεις εξυπηρετεί όπως θα έπρεπε τους πολίτες και είναι και μέσα και καλούμαστε πάλι εμείς να πληρώσουμε τα σπασμένα. Πόσο κορόιδα είμαστε τελικά;


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

Για ενα ευρω οφειλη προς το δημοσιο θελουν να σε στειλουν φυλακη τα κρατικα λαμογια...

Τι γινεται ομως με τις οφειλες του δημοσιου προς τους ιδιωτες που τους εχουν κοψει πιστωτικα τιμολογια κ εχουν πληρωσει απο την τσεπη τους τον Φορο Προστιθεμενης Αρπαχτης??? Μηπως θα αρχισουμε να βλεπουμε κρατικους φορεις και δημαρχους πισω απο τα σιδερα???  Χλωμο το βλεπω...παλι τα κοροιδα θα την πληρωσουν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Καθημερινά κάνω την διαδρομή από συνοικία του Πειραιά προς την εργασία μου (Μαρούσι), περνώντας από την Λεωφ. Κηφισού (Εθνική για πολλούς). Υπάρχουν αρκετές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών (ηλεκτρονικές). Μία από αυτές στο ύψος μεταξύ Π.Ράλλη & Ιερά Οδού, λέει...
καθημερινά τον χρόνο που θέλεις για κόμβο Αττικής οδού & Δαφνί. Έβλεπες εκείνο το 8 λεπτά για Αττική οδό και χαμογελούσε το χειλάκι σου, ή εκείνο το 29 λεπτά και βούρκωνες. Εδώ και μέρες το μήνυμα είναι ένα. Έχει φορτηγά στην δεξιά λωρίδα στο ύψος Τατοΐου και είναι κλειστή. Εντάξει παιδιά το εμπεδώσαμε. Βάλτε και άλλες πληροφορίες. Κάντε να βγάζουν την πληροφορία εναλλασσόμενη. Στην τελική βάλτο στην επόμενη πινακίδα. Τι μας νοιάζει να μάθω τι συμβαίνει στην Τατοΐου 10 χιλιόμετρα πριν, ενώ έχει πάλι πινακίδα στα 4 χιλιόμετρα πριν, κοντά την Αττική οδό.
Βέβαια αυτή η πινακίδα είναι αφιερωμένη στην Αττική Οδό και στο Bobola, να μας διαφημίζει (και στην αγγλική) ότι σε 600 μέτρα είναι η Αττική οδό.
Έχει πινακίδες μεταλλικές που γράφουν στα 300μ για Ελευσίνα ή Αεροδρόμιο - Μαρκόπουλο, και αυτό μας φτάνει.

Άλλα η τεμπελιά, δεν σας αφήνει. Ξύλο που πάει χαμένο σε αυτό τον τόπο.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ο πατριώτης αυτό που δεν έχει ακόμη νιώσει στο πετσί του είναι ότι αυτή τη στιγμή, το ελληνικό κράτος είναι το πιο διεφθαρμένο στον πλανήτη, ξεπερνώντας και το κάποτε πρώτο Μπαγκλαντές.Η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν καθαρά συναισθηματική (ήτοι ψέμματα ολκής) για να βάλουν χέρι σε εξτρά λεφτά για τους ίδιους και τους δικούς τους. Γι' αυτό μην περιμένετε να υπάρχει διαφάνεια, παρά κάποια στιγμή ίσως βγει κάποιος "επίσημος" να πει ότι τα λεφτά πήγαν σε... καλό σκοπό (ακίνητα πολιτικών κτλ).

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!


Ετοιμος ο "διάδοχος" της αστυνομικής ταυτότητας - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη για την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα μέχρι το τέλος του 2011 και θα χρησιμοποιείται για τις συναλλαγές με το Δημόσιο, θα γίνει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή των υπουργών Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Παπουτσή, Κ. Σκανδαλίδη, Ανδρ. Λοβέρδου και Λ. Κατσέλη.

Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.

Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.

Θα παραχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί, θα φέρει την ηλεκτρονική «υπογραφή» των πολιτών, τα στοιχεία θα είναι και με λατινικούς χαρακτήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταξιδιωτικό έγγραφο, στο τσιπ της κάρτας θα υπάρχει «αποθηκευτικός χώρος», για να μπορούν να γίνουν στο μέλλον τροποποιήσεις (π.χ. μια αλλαγή σε στοιχεία ιατρικού φακέλου) έτσι ώστε ο πολίτης να την έχει εφ' όρου ζωής και να μη χρειάζεται η αντικατάστασή της.

Την παραγωγή, πιθανότατα θα αναλάβει η Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Tο βράδυ, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του Γ' Θερινού Τμήματος της Βουλής σε εστιατόριο στο Ζάππειο.
newsit

Αποκάλυψη--Σύζυγος πολιτικού, στήνει ήδη πολυεθνική με φορτηγά!

http://elkosmos.gr/images/stories/fotos-2010/260910-fortiga.jpg

«Βόμβα» μεγατόνων φέρνει στη δημοσιότητα ο «ΕΚ»! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας, μεθοδεύεται η νομοθετική απαγόρευση των περισσότερων τύπων φορτηγών ΔΧ και η υιοθέτηση (με την επίκληση περιβαλλοντικών αιτίων στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης») νομοθεσίας, που θα επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία φορτηγών με προδιαγραφές euro-5, στο Λεκανοπέδιο αρχικά. Η δικαιολογία θα είναι η μείωση των ρύπων...
Σημειώνουμε εδώ ότι η κοινοτική οδηγία για τα φορτηγά που πληρούν την προαναφερόμενη προδιαγραφή, ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2009. Όπως μαθαίνουμε, επιχειρηματίας και γνώστης των εξελίξεων, σύζυγος γνωστής πολιτικού, έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία εταιρείας με εκατοντάδες (για 700 μάθαμε!) φορτηγά ΔΧ, έχοντας ήδη μιλήσει με την κινεζική COSCO, για συνεργασία εν όψει της κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων των Κινέζων στον Πειραιά!
«Έτοιμα» πράγματα, σε μια αγορά όπου κάποιοι έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, κάνουν ό,τι θέλουν, «αποτελειώνοντας» τους Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενους! Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, δέχονται την (δια της κυβέρνησης) επίθεση των πολυεθνικών, που θέλουν να εξαλείψουν τις επαγγελματικές συντεχνίες και να δημιουργήσουν μονοπώλια στις μεταφορές, ώστε να ελέγχουν όχι μόνο την παραγωγή αλλά και τη διάθεση των προϊόντων (κυρίως των τροφών και των καυσίμων).
Την ίδια ώρα, αν και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για «άνοιγμα του επαγγέλματος», στην ουσία μεθοδεύουν το κλείσιμό του για τους Έλληνες. Εταιρείες και οδηγοί από παρακείμενες βαλκανικές χώρες (κυρίως από τη Βουλγαρία που ανήκει στην ΕΕ...) αναμένεται να κατακλύσουν την αγορά, «σπάζοντας» τις τιμές προς τα κάτω...
Φυσικά, για τις πολυεθνικές το ζητούμενο είναι και η μείωση του κόστους στις μεταφορές, άσχετα αν αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα ασφαλείας στους ελληνικούς δρόμους. Εδώ, βλέπουμε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, σε λίγο δεν θα μπορούν να δουλέψουν ούτε ως οδηγοί-υπάλληλοι των μεγάλων εταιρειών που θα δημιουργηθούν, καθώς η αγορά «ανοίγει» και οι αλλοδαποί θα δουλέψουν, όπως είναι προφανές, περισσότερο και για λιγότερα! Τις επιπτώσεις για τους ελληνικούς δρόμους, τις αναφέραμε ήδη...
Πηγή

O ΕΝΣΤΟΛΟΣ!!!

ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΕΥΕΙ ΛΑΘΡΟΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Συνέβη στην Αθήνα‏...

Γράφει το ΦΑΝΤΑΣΜΑ της όπερας
Συνέβη σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας... Δυό Αλβανοί είχαν επιτεθεί σε κάποιον για να τον ληστέψουν, εκείνος αντιστάθηκε και περαστικοί έσπευσαν σε βοήθεια και έπιασαν τον ένα, ενώ ο άλλος το έσκασε...


Σε λίγο το θύμα βρέθηκε στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου υπέβαλε μήνυση στον συλληφθέντα, που οδηγήθηκε στο κρατητήριο κλαψουρίζοντας ότι το έκανε γιατί δεν είχε να φάει... Και τότε έγινε το καταπληκτικό...

Ένστολος πλησίασε τον κρατούμενο, κάτι του ψιθύρισε και εκείνος φώναξε "κάνω κι΄εγώ μήνυση στο κύριο"!..

Το αποτέλεσμα ήταν να αποσύρει το θύμα τη μήνυση (για να μη τρέχει στα δικαστήρια) προς ανακούφιση του μοναδικού αστυφύλακα που θα έμενε τη νύχτα στο τμήμα και θα ήταν υποχρεωμένος να φροντίσει όχι μόνο τη φύλαξη του κακοποιού αλλά και τη σίτισή του... 


http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

Η Ελένη Λουκά κάνει κήρυγμα στους φορτηγατζήδες

Έπειτα από μακρά περίοδο απουσίας από τα τηλεοπτικά και κοινωνικά δρώμενα, η Ελένη Λουκά αιφνιδίασε τους πάντες στην Ομόνοια, κάνοντας την εμφάνισή της έξω από τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Οδηγών Ελλάδας.

Μέσα στον πανικό των ανακοινώσεων με δεκάδες δημοσιογράφους να πολιορκούν τους μεταφορείς εμφανίστηκε και η γνωστή σε όλους Ελένη Λουκά, η οποία κρατώντας μία εικόνα Αγίου άρχισε να κάνει κήρυγμα στους μεταφορείς.

Με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η Ελένη Λουκά εισέβαλε ανάμεσα στους μεταφορείς και άρχισε να φωνάζει πως αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό, πως ταλαιπωρούν τους πολίτες, πως τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού κτλ.
«Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό, ταλαιπωρείτε άδικα τους πολίτες, οι κινητοποιήσεις σας είναι ενάντια στο θέλημα του Θεού», φώναζε η Ελένη Λουκά στους φορτηγατζήδες.

Κοσμάς ο Αιτωλός:

Κοσμάς ο Αιτωλός: "Θα έρθει καιρός που ο τόπος θα έχει κυβέρνηση αλλά θα είναι σαν να μην έχει…"

Θα πέσει πείνα μεγάλη και οι ρέμπελοι θα βγούνε στους δρόμους κατά των Ελλήνων..
Όποιος θα ζει σε πόλη θα πεινάσει και τυχεροί θα είναι όσοι θα μένουν σε χωριά...
Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες...
*Σας θυμίζει τίποτα;

<< Για όποιον δεν τον νοιάζει για τους αστυνομικούς >> / πραγματικό περιστατικό

 Πριν από λίγους μήνες , ήρθε μία κοπέλα στο Τμήμα που υπηρετούσα και με έψαχνε να με βρει γιατί λέει την είχα βοηθήσει πριν από ενάμιση χρόνο... Δεν ήμουν εκεί αλλά μου το μεταφέραν οι συνάδελφοι και ομολογώ ότι είπα από μέσα μου ποια θα'ναι τώρα αυτή που με ψάχνει μετά από ενάμιση χρόνο , τι τρέλα θα κουβαλάει ? Τελικά ένα βράδυ , με βρήκε , εγώ ούτε που τη θυμόμουν και μου περιέγραψε το περιστατικό το οποίο αμυδρά τελικά το θυμήθηκα... Δεν είχα κάνει κάτι το ιδιαίτερο , απλά την είχα ηρεμήσει και συμβουλέψει ενώ βρισκόταν σε μια δύσκολη ψυχολογικά στιγμή και ενώ πηγαίναμε σε ένα ατύχημα εκείνη την ώρα και δεν είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας..
Τέλος πάντων , με ευχαρίστησε (?!) και μου έκανε δώρο μια εικόνα , κάτι που παρόλο δε το δεχόμουν επέμενε και με συγκίνησε απίστευτα...
Αυτή η κοπέλα και ο παρακάτω ο κύριος , είναι ο λόγος που θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ακόμα και να μας φτάσουν το μισθό στα 100 Ε ...


<<  Δεν είμαι αστυνομικός. Δεν έχω κανένα συγγενή ή φίλο αστυνομικό. Όμως ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ να είναι ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ. Δε λέω να είναι πλούσιος. Αλλά τουλάχιστον αυτός που βγαίνει έξω στο δρόμο και κινδυνεύει να μη γυρίσει πίσω στο σπίτι του και στην οικογένειά του αρτιμελής ή και καθόλου, για να προστατεύσει όλους εμάς από τα καθάρματα της κοινωνίας, πρέπει να πληρώνεται γι' αυτό. Δεν πρέπει να σκέφτεται: σιγά μην πάω να βάλω το κεφάλι μου στη λαιμητόμο για 750 ευρώ. Πρέπει να ξέρει ότι και αν πάθει κάτι η Πολιτεία θα του παρασταθεί, σε αυτόν και στα παιδιά του. Αυτό που ακούμε είναι ότι αν τραυματιστούν τους κόβουν και το επίδομα, επειδή λέει δεν περιπολούν έξω.
Εγώ θέλω αυτοί που κυνηγούν τους εμπόρους ναρκωτικών, για να είναι το παιδί μου σε μια πιο καθαρή κοινωνία, αυτοί που κυνηγούν τους κλέφτες, που μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας και ρημάζουν ό,τι έχουμε φτιάξει με πολύ κόπο, αυτοί που κυνηγούν αυτούς που για 20 ευρώ μπορούν να σε ξεκοιλιάσουν, κλπ, να έχουν την υποστήριξή μας κι όχι να τους λέμε: καλά να πάθεις, μπάτσος είσαι, εσύ το διάλεξες. Αυτούς τους αστυνομικούς τους θέλω περήφανους. Γιατί αυτούς τους αστυνομικούς ίσως να τους χρειαστούμε (χτύπα ξύλο) όλοι. Και όταν θα έρθει η ώρα δεν τον θέλω "κότα" που θα ψάχνει μέρος να κρυφτεί. Τον θέλω αναδρανιστό να κηνηγά και να συλλαμβάνει το"πλην" της κοινωνίας.  >>
 
http://scepticusbatsicus.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html

Τέρμα τα μετρητά, όλες οι συναλλαγές με κάρτα με barcode

Ξεπερνώντας ακόμα και τις προφητείες το μέλλον των Ελλήνων από το 2011 θα κλειστεί σε μία μαγνητική κάρτα. Μέσω αυτής θα γίνονται όλες οι συναλλαγές, ώστε να μην εκδίδονται αποδείξεις, αλλά η αγοραπωλησία να καταχωρείται αμέσως στην ηλεκτρονική βάση του υπουργείου Οικονομικών. Εκτός από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε το Κράτος να γνωρίζει πλέον και την πιο παραμικρή συνήθεια – συναλλαγή του κάθε πολίτη, με άλλοθι τη φοροδιαφυγή βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο... εφεύρημα, το colpo grosso της χιλιετίας, ώστε ο «φάκελος» του κάθε πολίτη να είναι τόσο πλήρης, περιλαμβάνοντας ακόμα και τις απλές καθημερινές «διαδρομές» του…
newsblog
 

Το κουμπί της στάσης

Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα λεωφορείο. Τελικά μετά από λίγο αποφασίζει να κατέβει και φωνάζει:
- Oδηγέ! Στάση!
Ο οδηγός δεν ακούει...
και η....

ξανθιά ξαναφωνάζει:
- Oδηγέ! Στάση!
Ο οδηγός πάλι δεν ακούει και ένας κύριος της λέει:
- Πρέπει να πατήσετε εκείνο το κουμπί για τη στάση.
Τότε η ξανθιά πατάει το κουμπί και λέει:
- Ναι, μήπως τώρα ακούγομαι καλύτερα;

Δεν είναι χαζές όλες οι ξανθιές






Δύο κρουπιέρηδες κάθονται βαριεστημένα στη μπαρμπουτιέρα του καζίνο.

Ξαφνικά εισβάλλει μια ιδιαίτερα ελκυστική ξανθιά και ποντάρει 20.000 ευρώ σε μια ζαριά λέγοντας:

- Ελπίζω να μη σας πειράζει, αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερή όταν παίζω γυμνή.

Πριν προλάβουν να....
πουν το ο,τιδήποτε οι κρουπιέρηδες, η ξανθιά ξεκουμπώνει το φερμουάρ, βγάζει το φόρεμα, βγάζει τα εσώρουχα, ρίχνει το... ζάρι και φωνάζει:

- Έλα μωρό μου, η μαμά χρειάζεται καινούργια ρούχα!

Κοιτάει με αγωνία και μόλις το ζάρι σταματά, αρχίζει να χοροπηδάει πάνω κάτω ουρλιάζοντας:

- Ναι, ναι, ναι κέρδισα!!!

Αγκαλιάζει έναν έναν τους κρουπιέρηδες, παίρνει τα κέρδη και τα ρούχα της και εξαφανίζεται.

Οι τύποι κοιτάζονταν αποσβολωμένοι.

Τελικά ο ένας ρωτάει:

-Είδες τι ζαριά έφερε;

-Δεν ξέρω, νόμιζα ότι έβλεπες εσύ!

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Δεν είναι χαζές όλες οι ξανθιές. Όλοι οι άνδρες, όμως, είναι ίδιοι!

Πιο επιθετικές οι ξανθές!

Ήρθε η ώρα οι ξανθιές να πάρουν το αίμα τους πίσω! Μπορεί να έχουν γίνει "στόχος" πολλών ανεκδότων εναντίον τους, όμως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, είναι πιο επιθετικές, διεκδικητικές για τα δικαιώματά...
τους και αποφασισμένες να...
γίνει "το δικό τους", σε σχέση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες. Και δεν χρειάζεται καν να είναι…φυσική ξανθιά μια γυναίκα για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς ένα απλό βάψιμο των μαλλιών της μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που νιώθει και συμπεριφέρεται.


Η έρευνα από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σάντα Μπάρμπαρα), υπό τον Ααρόν Σελ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους "Τάιμς του Λονδίνου" και τη βρετανική "Τέλεγκραφ".

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν "πολεμική" συμπεριφορά, καθώς προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα. Αυτό ισχύει, όπως αναφέρουν, όχι μόνο για τις "φυσικές" ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, καθώς σταδιακά αποκτούν τα "επιθετικά" χαρακτηριστικά των ξανθιών.

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα και κατέληξε ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και "βαθμολογούνται" ψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους, ενώ, παράλληλα, είναι πιο πρόθυμες για "πόλεμο" προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους. Από την άλλη όμως, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη - ίσως γιατί νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση της εμφάνισής τους!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, οι ξανθιές, επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια "φούσκα", μη συνειδητοποιώντας ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. "Δεν συνειδητοποιούν καν ότι τις αντιμετωπίζουν σαν πριγκίπισσες", δήλωσε ο Α.Σελ.

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι όσο πιο "ξεχωριστοί" νιώθουν οι άνθρωποι, οι μεν άνδρες για την φυσική τους δύναμη, οι δε γυναίκες για την ομορφιά τους, τόσο πιθανότερο είναι να θυμώνουν, όταν εμποδίζονται να πετύχουν τους κοινωνικούς στόχους τους.

Πάνω από το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Στην Ευρώπη οι πρώτοι άνθρωποι με ξανθιά μαλλιά εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν πριν 11.000 χρόνια εξαιτίας μιας γενετικής μετάλλαξης.

Ούτε μια συγνώμη δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει!

Θα έπρεπε να διαθέτει κανείς ανεξάντλητα αποθέματα υπομονής για να παρακολουθήσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και να μην εξοργιστεί. Ακόμα και ο Ιώβ, αν τον έβλεπε, θα αγανακτούσε!

Ξεκίνησε τη συνέντευξή του με μια αναφορά στο έργο που …επετέλεσε «η κυβέρνησή του σε 11 μήνες». Και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό, που πέρυσι τέτοιο καιρό, τον κορόιδεψε ξεδιάντροπα προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του.

Ακόμα δεν το πιστεύουμε
Σ’ ένα έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου: πραγματικά μας είναι αδύνατον να πιστέψουμε αυτά που έκανε η «Κυβέρνηση των 11 μηνών»;

-Είχε δεσμευτεί ότι όχι μόνο δεν θα παγώσει τους μισθούς (όπως έλεγε εκείνος ο… ανάλγητος Καραμανλής), αλλά θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό! Αντί αυξήσεων είδαμε περικοπές μισθών και συντάξεων!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα προστατέψει το εισόδημα των νοικοκυριών. Ο πληθωρισμός από 0.5% έφτασε στο 5.5%, μέσα σε 8 μήνες!

-Είχε παραλάβει την τιμή της αμόλυβδης κάτω από ένα ευρώ το λίτρο και την έφτασε στο 1.5 ευρώ!

-Είχε δεσμευτεί ότι όχι μόνο δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ, αλλά πως στις προθέσεις του ήταν να τον μειώσει κιόλας! Αντί αυτού ο ΦΠΑ έφτασε στο 23% από το 21% που τον παρέλαβε!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα καταπολεμήσει την ανεργία! Όχι μόνο δεν την μείωσε, αλλά την αύξησε στο 13% και σύμφωνα με την αγορά στο 20%

( Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2010 θα απολυθούν 120.000 εργαζόμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν προστεθούν και οι 88.000 απολύσεις που σημειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010 στον κλάδο, τότε συνολικά το 2010 θα βρεθούν στο δρόμο τουλάχιστον 200.000 εργαζόμενοι! Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία και για τον επόμενο χρόνο, αφού μέχρι το τέλος του 2011 εκτιμάται ότι θα βάλουν «λουκέτο» 175.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μία στις πέντε) και θα χαθούν περίπου 305.000 θέσεις απασχόλησης!)

-Είχε δεσμευτεί ότι θα …επαναφέρει την οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης και μας οδήγησε σε στασιμοπληθωρισμό!!

-Είχε δεσμευτεί ότι θα …αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό! Παρέλαβε τα περίφημα spreads δανεισμού κάτω από τις 200 μονάδες βάσης και τα έφτασε στις 1000!

-Είχε δεσμευτεί ότι ΔΕΝ θα αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, ΔΕΝ θα μειώσει τις συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξήσει τις εισφορές. Έκανε το ακριβώς αντίθετο!

-Παρέλαβε μια κυρίαρχη χώρα και την υποδούλωσε, άγνωστο με ποιους όρους και για πόσο χρονικό διάστημα, στις επιταγές της γνωστής τρόικας

Μα η κατάσταση ήταν χειρότερη , απ’ ότι υπολόγιζε, μας είπε. Αν ενθυμούμαι καλώς, ο κ. Προβόπουλος μας διαβεβαίωσε (και ουδέποτε διαψεύστηκε) ό,τι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε ήδη από το Καλοκαίρι του 2009, την πραγματική κατάσταση της οικονομίας! Άρα, όταν μοίραζε αφειδώς τις υποσχέσεις του, ήξερε ότι ήταν ανέφικτες! Και κάτι ακόμα, που επιμελώς θέλουν να ξεχνάνε. Η οικονομία μας κατέρρευσε το τρίτο τρίμηνο του 2009, όταν Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Παπανδρέου και επι ένα τρίμηνο όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα μέτρο, αλλά ακύρωσε και εκείνα που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ναι αλλά είχαμε opengov και διαφάνεια
Βέβαια, μπορεί στην οικονομία να μην τα πήγε καλά, η κυβέρνηση των «11 μηνών», αλλά έκανε άλλες θεσμικές μεταβολές.

-Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου, ότι θα στελεχώσει το δημόσιο με αξιοκρατικά κριτήρια και χιλιάδες νέοι και επιστήμονες, μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν βιογραφικά. Μπορεί να μας απαντήσει πόσοι τοποθετήθηκαν με βάση τα βιογραφικά και πόσοι είναι κομματικά στελέχη;

-Είχε υποσχεθεί διαφάνεια. Μπορεί να μας απαντήσει πόσο κοστίζουν στον ελληνικό λαό όλοι αυτοί οι πολυπληθείς σύμβουλοι του εσωτερικού και του …εξωτερικού;

-Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά και τις μίζες. Ακόμα περιμένουμε να απαντήσει για το σκάνδαλο με το Τ10. Ποιοι ήξεραν και επωφελήθηκαν απ’ αυτό το πανηγύρι; Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο από την Κυβέρνηση Καραμανλή, τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του θα είχαν ανέβει στα …κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσαν την παραίτηση της Κυβέρνησης. Ενώ τώρα; Άκρα του τάφου σιωπή!

-Τέλος, εκείνα τα στοιχεία που είχε … «μαγειρέψει» η κυβέρνηση Καραμανλή, στάλθηκαν, επιτέλους, στην Eurostat, γιατί, αν ενθυμούμαι καλώς, ακόμα τα περιμένουν!

Και ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ποτέ στις γραπτές καταγγελίες του κ. Κοντοπυράκη ότι «επεξεργάστηκε» τα στοιχεία του ελλείμματος, κοινώς τα «πείραξε»;

Και άλλες υποσχέσεις του αέρα
Είχε δεσμευτεί ο κ. Παπανδρέου να επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή. Ζήτησε συγνώμη που αθέτησε την υπόσχεσή του;

Είχε δεσμευτεί να ακυρώσει την σύμβαση της COSCO με τον ΟΛΠ για την οποία κατακεραύνωνε τον Καραμανλή ότι «ξεπούλησε δημόσια περιουσία». Ζήτησε συγνώμη που κοροίδεψε τον κόσμο;

-Είχε δεσμευτεί ότι θα σχηματίσει μια ολιγομελή και ευέλικτη κυβέρνηση. Μπορεί να μας απαντήσει πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό, η πολυπλυθέστερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών;

-Κατηγορούσε τον Καραμανλή που «είχε λεφτά για τις Τράπεζες, αλλά δεν είχε για τον λαό». Μπορεί να μας απαντήσει γιατί συνεχίζει να δίνει λεφτά στις τράπεζες, ενώ δεν πήρε πίσω εκείνα που έδωσε η …ανίκανη κυβέρνηση του Καραμανλή;

Σ’ αυτά δεν απάντησε ο κ. Παπανδρέου. Έχει όμως ένα δίκιο, αφού δεν τον ρώτησε κανένας!

Τα δύσκολα έρχονται
Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου άρχισε στραβά και συνεχίζει χειρότερα. Δεν ξέρω αν ο ίδιος ναρκισσεύεται με τους επαίνους των Γερμανών που τον θεωρούν άνθρωπό τους (για φανταστείτε να λεγόταν κάτι τέτοιο για τον «κουρασμένο Καραμανλή») ή με τη παραφιλολογία που αναπτύσσεται ό,τι λογαριάζεται για υποψήφιος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ένα είναι βέβαιο. Η κυβερνητική του θητεία είναι καταστροφική για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για τους κερδοσκόπους δεν είμαι βέβαιος!

Με τέτοιο …πλούσιο έργο, δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Το θεωρώ αδύνατον να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση του δανείου, χωρίς τη λήψη νέων μέτρων. Και ο προϋπολογισμός δεν κλείνει με την υστέρηση που σημειώνεται στα έσοδα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου (δεν νομίζω να τις πήρε και κανένας στα σοβαρά) τα νέα μέτρα είναι καθ΄ οδόν. Απλώς αναζητούν το κατάλληλο timing και την φόρμουλα για να μας τα ανακοινώσουν. Όμως και τα νέα μέτρα θα επιδεινώσουν την κρίση γιατί κινούνται σε λάθος κατεύθυνση. Η οικονομική τους πολιτική χαράσσεται σε κινούμενη άμμο.

Με αυτά τα δεδομένα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η άνοδος του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Η αποδόμηση «της κυβέρνησης των 11 μηνών» είναι εύκολο έργο. Η παρουσίαση μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης είναι το στοίχημα, που έχει καθήκον να κερδίσει.









του Κώστα Ροδινού στο antinews
buzz it!