Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ηθελε να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Ηθελε να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε... και αντιδρούν οι συγγενείς

buzz it!
Η

επιθυμία της ήταν να ταφεί στον τόπο της, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το δημοτικό διαμέρισμα του Καρδαμά, και όμως η επιθυμία αυτή δεν μπορεί να γίνει πράξη, αφού βάζουν εμπόδια οι ίδιοι της οι συγγενείς!

Το περιστατικό, όπως γράφει η Μαρία Καραμπάτση στην εφημερίδα "Πατρίς", αφορά μία γυναίκα και καταγγέλλεται από τους οικείους τους, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει τη μεταφορά των οστών της και την ταφή τους στο κοιμητήριο του Καρδαμά για την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο η μεταφορά αναβλήθηκε, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση των δικών της ανθρώπων, που διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα του 2010 συμβαίνουν και αυτά και δεν βρίσκουν λόγια για να περιγράψουν τον πόνο και την οργή τους.

Ήταν όλα έτοιμα

Η γυναίκα απεβίωσε το 2010 στην Αθήνα, καθώς διέμενε μεταξύ Αθήνας και Καρδαμά και ετάφη σε κοιμητήριο δήμου της πρωτεύουσας. Η επιθυμία της ωστόσο ήταν να ταφεί στον Καρδαμά και μετά την παρέλευση της πενταετίας, οι οικείοι της προχώρησαν σε εκταφή των οστών και προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιθυμία της εκλιπούσας.

Οι οικείοι της ήρθαν σε συνεννόηση με ανιψιά της αποθανούσας, η οποία δέχτηκε να μεταφερθούν τα οστά και να ταφούν στον τάφο που έχουν ταφεί οι γονείς της, ο αδελφός δηλαδή και η νύφη της εκλιπούσας, στο κοιμητήριο του Καρδαμά. Κανείς ωστόσο δεν φανταζόταν ότι η ενέργεια αυτή θα έβρισκε αντιδράσεις. Κανείς δεν φανταζόταν ότι τα ίδια της τα αδέλφια θα προκαλούσαν δυσκολίες, για τη μεταφορά και ταφή των οστών της αδελφής τους.

«Συγγενείς πρώτου βαθμού δεν επέτρεψαν να ταφούν τα οστά...» λέει απηυδισμένος ο γαμπρός της εκλιπούσας, που δεν βρίσκει λόγια να χαρακτηρίσει την ενέργεια και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Οι συγγενείς αντέδρασαν, τα προβλήματα άρχισαν, εκεί που όλα ήταν ομαλά ξαφνικά άρχισαν να μπαίνουν διάφοροι όροι και ενώ είχε ενημερωθεί και ο ιερέας και όλα ήταν έτοιμα για τις 11 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, η διαδικασία, τουλάχιστον προς το παρόν, αναβάλλεται, ενδεχομένως μέχρι να συναινέσουν οι συγγενείς της.


Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2010/09/blog-post_6510.html#ixzz0zy5VwpUY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου