Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνελήφθη ανήλικος Ρομά - «εγκέφαλος» σπείρας ληστών

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών στην Πάτρα, και είχε ως εγκέφαλο έναν 17χρονο Ρομά ο οποίος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον αρμόδιο Εισαγγελέα μέχρι και να οριστεί δικάσιμος.

Επιπλέον αναμένονται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σπείρα, ανάμεσά τους και ένα 12χρονο κορίτσι, προκειμένου να συλληφθούν από τις αστυνομικές Αρχές, στις οποίες και είναι γνωστά και έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν...

Όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαουρδάς, μαζί με τον προϊστάμενο του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας Γιάννη Σταθούλια, «εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια, μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών, καθώς εξιχνιάστηκαν πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα στην Πάτρα».

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά οκτώ ανδρών και τριών γυναικών ηλικίας 12 έως 50 ετών, για συμμέτοχη σε εγκληματική ομάδα, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Επίσης κατηγορείται και ένα ανδρόγυνο, ηλικίας 37 και 41 ετών για την παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προσέθεσε ο κ. Τσαουρδάς «στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ακόμα ένας ανήλικος ημεδαπός ηλικίας 16 ετών καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών για προηγούμενη υπόθεση διάπραξης διακεκριμένων κλοπών. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι έντεκα ημεδαποί είχαν συστήσει τα τελευταία δυο χρόνια, δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, η οποία με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραττε επιθέσεις με άσκηση σωματικής βίας σε άτομα και κλοπές κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, σε σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλεφωνά».

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί πέντε ληστείες σε βάρος ατόμων και 74 περιπτώσεις κλοπών, -διαρρήξεων (61 σπίτια, 4 σε οχήματα, 1 σε κατάστημα και 8 σε άτομα με τη μέθοδο της απασχόλησης ή του εναγκαλισμού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου