Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Αυξήσεις έως και 33% στο χαράτσι της ΔΕΗ...


Δεν θα ισχύσει για τους πλούσιους!
Πριν προλάβουμε να αποπληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ για το 2011, θα το αυξήσουν ακόμη και κατά 33% για το 2012...
Μάλιστα, οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις θα γίνουν στις μεσαίες περιοχές εντός και εκτός λεκανοπεδίου. Αντίθετα, στις πλούσιες συνοικίες είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξουν καθόλου αυξήσεις.

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών με την οποία… απειλεί το υπουργείο Οικονομικών αυτή τη φορά θα έχει τεράστιες συνέπειες για τα ελληνικά νοικοκυριά. Στο παρελθόν, την πλήρωναν μόνο όσοι ήθελαν να κάνουν γονική παροχή, δωρεά ή αποδοχή κληρονομιάς. Επίσης, περισσότερους φόρους καλούνται να πληρώσουν όσοι ήθελαν να αγοράσουν ένα σπίτι καθώς και οι μεγαλοϊδιοκτήτες.


Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Όπως γράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», από τη στιγμή που επιβλήθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών επηρέασε όλη την Ελλάδα. Οι αυξήσεις φόρων είναι υπέρογκες και για να αποφευχθεί άλλη μια επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών δεν υπάρχει άλλη λύση από την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του φόρου.


Η αύξηση των τιμών ζώνης, βάσει των οποίων υπολογίζεται το χαράτσι της ΔΕΗ, θα οδηγήσει χιλιάδες ακίνητα σε διαφορετική ζώνη. Έτσι, το χαράτσι θα αυξηθεί αναλόγως. Τα μόνα ακίνητα που δεν θα επηρεαστούν θα είναι εκείνα που βρίσκονται στις ακριβότερες περιοχές, καθώς εκεί η τιμή ζώνης είναι ήδη πάνω από 5.000 ευρώ.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου