Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η ληστεία του αεροδρομίου θα μπορούσε να προταθεί για όσκαρ


'Ηταν τόσο καλά σκηνοθετημένη που θα ζήλευε τις λεπτομέρειες και ο καλύτερος σεναριογράφος του Χόλυγουντ.

Λεία το αμύθητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.


Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί οτι ένας άνθρωπος θα πήγαινε με απίστευτη άνεση σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της χώρας - το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος - και θα έφευγε με την ίδια άνεση πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ.

Είναι η ληστεία που συζητούν όλοι σήμερα και θα συζητούν για πολλές ημέρες ακόμα. Ο ένας και μοναδικός ληστής ρεζίλεψε τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο.


Οι αρχές αμήχανες και μουδιασμενες προσπαθούν μια ημέρα μετά να δουν τι έφταιξε και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι ένας άνθρωπος λήστεψε τράπεζα μέσα στο αεροδρόμιο.


'Ηταν 16.30 το απόγευμα της Κυριακής. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ολα κυλούσαν ρολόϊ. 'Ετσι νόμιζαν.


Τις προηγούμενες ημέρες, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον υπεύθυνο εταιρείας επισκευών είχε πει στους υπαλλήλους ότι θα πήγαιναν δύο τεχνικοί, για να κάνουν κάποιες εργασίες που είχαν αναλάβει. Είχε δώσει τα ονόματα, είχαν πει και τι θα φοράνε. Οι εργασίες θα γίνονταν το απόγευμα του Σαββάτου ή της Κυριακής.


Τελικά, ένας άνδρας με την φόρμα εργασίας που είχε περιγραφεί εμφανίστηκε με μία εργαλειοθήκη στο χέρι.


Απέξω δεκάδες αστυνομικοί έκαναν την βάρδιά τους...


Μέσα στο υποκατάστημα δύο γυναίκες υπάλληλοι και ένας άντρας. Εφτασε μπροστά από το υποκατάστημα, στάθηκε μπροστά στο γκισέ και είπε και το όνομά του.


Ηταν η λέξη - κλειδί. Ηταν ο άνθρωπος που περίμεναν... Του άνοιξαν.


Ο "εργάτης" μπήκε μέσα, άνοιξε την εργαλιοθήκη και αντί για κατσαβίδι έβγαλε ένα όπλο. Τους απείλησε και τους ανάγκασε να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Τους έδεσε και τους κλείδωσε μέσα εκεί που ήταν το χρηματοκιβώτιο.


Γέμισε με χρήματα τρεις σχολικές τσάντες και πήγε στην πιάτσα των ταξί.


Πριν φτάσει εκεί, χαιρέτησε και έναν από τους αστυνομικούς. Περίμενε υπομονετικά την σειρά του στην πιάτσα, πήρε ένα ταξί και έφυγε...


Τώρα η αστυνομία, ψάχνει να βρεί ποιό ήταν το ταξί που τον πήρε και που τον πήγε για να μπορέσουν να βρουν κάποιο ίχνος του....


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου