Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Χάσαμε τα πάντα μπροστά στον εκβιασμό ευρώ ή δραχμή.



Έσπειραν τον φόβο, πατώντας πάνω στην άγνοια μας. Δεν μας εξήγησε κανείς σοβαρά, με επιχειρήματα -παρά μόνο με συνθήματα- γιατί το εθνικό νόμισμα θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι έλεγε ότι ''δεν θα μείνουμε στο ευρώ πάση θυσία'', ουσιαστικά συμφωνεί με  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο να παραμείνουμε στο ευρώ. Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εξήγησε  τι ακριβώς θα χάναμε εαν επιστρέφαμε στη δραχμή.Δεν το έκαναν και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους υποστηρικτές του ευρώ να εκβιάζουν. 
Ενώ η συζήτηση περί νομίσματος μονοπωλεί το ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι έχασαν εργατικά δικαιώματα κατοχυρωμένα δεκαετίες, φόροι που μόνο απάνθρωποι μπορούν να χαρακτηριστούν επεβλήθησαν μπροστά στον εκβιασμό ευρώ ή δραχμή (Δείτε εδώ όλα τα μέτρα 2010-2012). Η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου γύρισε τριάντα τέσσερα (34) χρόνια πίσω!!! (Δείτε εδώ)  και η ανεργία σπάει κάθε ρεκόρ.
Είναι δυνατόν να περνάνε τα πιο βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί ποτέ και ο ΣΥΡΙΖΑ να σφυρίζει αδιάφορα; 

Τι περιμένει ο Τσίπρας να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση και να περιοριστεί στις γνωστές, ρητορικές του κορόνες; Θα έπρεπε να είχε κατεβάσει όλο τον κόσμο στους δρόμους, να τον έχει σύμμαχο του. Θα το κάνει την ημέρα της ψηφοφορίας αλλά θα είναι αργά. 

Οσο για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο τι ρόλο παίζει. Το εργατικό κόμμα της Ελλάδας για το μόνο που ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή είναι να έχει τους μετανάστες στους δρόμους για να διαδηλώνουν κατά του ρατσισμού.  Η πλήρη αποτυχία τους να εναντιωθούν σε όλο αυτό που συμβαίνει φάνηκε με την Αγροτική Τράπεζα.

 Οι εργαζόμενοι της Αγροτικής έχασαν όλα τα δικαιώματα τους και οι εργατοπατέρες ήταν απλά οι θεατές σε ένα προμελετημένο έγκλημα.
Όσο για το ξεπούλημα της τράπεζας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ σε όλες τις ανακοινώσεις και ομιλίες τους ποτέ δεν μίλησαν με αριθμούς, γιατί ...

οι αριθμοί στην περίπτωση της Αγροτικής είναι η απόλυτη αλήθεια. Περιορίστηκαν σε συνθήματα.
Η ημερεσία αποκάλυψε email που έστειλε η τρόικα στα υπουργεία το οποίο λέει ότι οι εργατικοί νόμοι πρέπει να είναι πιο «ευέλικτοι», να καταργηθεί το πενθήμερο και να γίνει εξαήμερο, η αποζημίωση να περιοριστεί στο ελάχιστο και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας. Το απόλυτο καθεστώς για «ευέλικτους δούλους». (Δείτε εδώ το δημοσίευμα)

Το παραμύθι του εκβιασμού για άλλη μια φορά δούλεψε, ο εκβιασμός ήταν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ευρώ ή δραχμή. Εαν δεν ήταν ο εκβιασμός ευρώ ή δραχμή θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο.Τσιμπήσαμε, φοβηθήκαμε και τελικά τα χάσαμε όλα. Χάσαμε την μοναδική ευκαιρία να δείξουμε σε όλους αυτούς τη δύναμη μας.
Το δίλημμα θα συνεχίζει να υφίσταται και να αγνοείται εντελώς η φασιστική πολιτική που καταδικάζει τους λαούς σε θάνατο. Μας έχουν γυρίσει δεκάδες χρόνια πίσω, το ζήτημα δεν είναι τεχνικό, ευρώ ή δραχμή.Επαναδιαπραγμάτευση(κυβέρνηση τρικολόρ), να πείσουμε τους εταίρους (ΣΥΡΙΖΑ) και άλλες τέτοιες γελοιότητες δεν θα υπήρχαν εάν συμμετείχαμε εμείς σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ζωή μας.

Εμείς πρέπει να ορίσουμε ποιες  είναι οι προτεραιότητες μιας κοινωνίας ανθρώπων και όχι μιας κοινωνίας αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου