Μια ενέργεια που συγκλόνησε το πανελλήνιο πριν 11 περίπου μήνες. Για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει το αποτέλεσμα συγκέντρωσης πληροφοριών, πράγμα για το οποίο μια γενιά ολόκληρη αγωνίστηκε για την εξάλειψη του «προσωπικού φακελώματος». Δεν μπορούμε υποκριτικά να «αγωνιζόμαστε»για την εξαφάνιση των καμερών ή την μη αναγραφή του θρησκεύματος και να κωφεύουμε και εθελοτυφλούμε στον πλήρη και ισοπεδωτικό έλεγχο όλων των προσωπικών μας δεδομένων.
Φαινόμενα σαν αυτά που θα διαβάσετε και θα ξαναθυμηθήτε είναι ένα ελάχιστο μόνο συμβάν. Σκεφτείτε τα σοβαρότερα τα οποία σαφώς και θα γίνουν.
____________________
Σε μια χώρα βέβαια, στην οποία παρακολουθείτο το τηλέφωνο του πρωθυπουργού από «άγνωστα» έως τώρα κυκλώματα, καθώς και όλου του υπουργικού συμβουλίου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ερώτημα γιατί προμηθεύτηκε ένα τέτοιο σύστημα η αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα. Να πιθανολογήσουμε ότι σκέφτηκε μήπως πέσει καμιά στιγμή το σύστημα καταλόγου του ΟΤΕ και άρα όποιος θέλει να μάθει κάποιον αριθμό τηλεφώνου γιατρού, δικηγόρου κ.λ.π., μπορεί να τηλεφωνήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία;
Η προμήθεια από το State Department έγινε τον Ιανουάριο του 2004 έναντι 170.000 δολαρίων. Η ελληνική εταιρεία, στην οποία επεβλήθη το πρόστιμο είναι η CALINO ΑΕ. Το δε σύστημά της είναι το «Hellas Navigator»-«Χρυσά Πελατολόγια». Στους καταλόγους περιλαμβάνονται πολλές επαγγελματικές κατηγορίες. Το ενδιαφέρον είναι, όπως τονίζει η ΑΠΔΠΧ, ότι «σε αρκετές περιπτώσεις οι σύλλογοι πωλούσαν τα δεδομένα των μελών τους έναντι αμοιβής». Κάτι που, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει να φανεί ότι υπήρξε εμπόριο προσωπικών δεδομένων. Οι επαγγελματικοί σύλλογοι είναι «επαγγελματικές ενώσεις, επιμελητήρια, δικηγορικοί, φαρμακευτικοί, οδοντιατρικοί και ιατρικοί σύλλογοι, κ.λ.π.».
http://www.antinews.gr/?p=28868
Αναλυτικά η απόφαση 83/2009 της Αρχής:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου