Ο Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και γενικός γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, η Γεωργία Ίσαρη, επιστημονική συνεργάτις της Ενδοκρινολογικής Μονάδας της Β’ Παθολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και η Bέρα Γραπατσά από το Τμήμα Διατροφής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών, ανατρέπουν την... αδυνατιστική κοσμοθεωρία μας και μας λένε να μην κόψουμε τίποτα - αλλά να βάλουμε παντού «ρέγουλα».
1. Ναι στα πολλά και μικρά γεύματα. Στην προσπάθεια για σωστή και υγιεινή απώλεια βάρους ο ιδανικός τρόπος διατροφής είναι τα πολλά και μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διότι συμβάλλουν στη διατήρηση σταθερών των επιπέδων της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Διότι όταν μας «πέφτει το ζάχαρο» πεινάμε και νιώθουμε εκνευρισμό, που δεν βοηθάνε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κάνουμε να αδυνατίσουμε. Όντως, μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε από λίγο, πολλές φορές την ημέρα, έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο αδυνάτισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου