Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ!!

Nα είμαστε εμείς αφέντες στο σπίτι μας... Ειδάλλως πράγματι θα ερχόταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Εμείς θα ήμαστε απλώς εκπρόσωποί του στην κυβέρνηση...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
(Κοινή Διακήρυξη του Νέου Αγωνιστή, περιοδική έκδοση μελών ΠΑΣΟΚ και ανένταχτων σοσιαλιστών για την κοινωνική δημοκρατία και της Λαϊκής Αλληλεγγύης- Πρωτοβουλίας Σοσιαλιστών)
  
«Είναι μια πολιτική που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία μας. Εκείνο που μας χρειάζεται σαν προϋπόθεση είναι να είμαστε εμείς αφέντες στο σπίτι μας, για να μπορέσουμε να βγάλουμε πέρα αυτή τη δουλειά... Ειδάλλως πράγματι θα ερχόταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναλάβει αυτό τη διακυβέρνηση της χώρας. Εμείς θα ήμαστε απλώς εκπρόσωποί του στην κυβέρνηση»
Ανδρέας Παπανδρέου, 2-2-1983

Λίγες μέρες μένουν πια για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το πολιτικό τους διακύβευμα είναι πλέον ξεκάθαρο και δεδομένο μετά και την πρόσφατη διακαναλική συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου.
Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν εγκρίνουν την υποταγή της πολιτικής στους δανειστές της χώρας. Σε μια αποκαλυπτική αποστροφή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ‘προσέξτε τι θα ψηφίσετε, μας (σας) κοιτούν οι δανειστές’.
Αυτός που κατακεραυνώνει τις πελατειακές σχέσεις σε κάθε ευκαιρία, μετατρέπει τη χώρα σε πελάτη των μεγάλων ξένων τραπεζών, υπό το ψευδώνυμο των ‘αγορών’. Τι είναι ο πελάτης; Ένας που υποτάσσει την πολιτική του συνείδηση και την εκλογική συμπεριφορά του, στο δάνειο ή στην παροχή που του εξασφαλίζει ο πάτρωνας.
Τι μας λέει ο κ. Γ. Παπανδρέου;
Να ψηφίσουμε έτσι όπως επιθυμούν οι δανειστές μας. Αυτό είναι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου