Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας σε εφορίες


ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ταλαιπωρία περίµεναν και χθες σε αρκετές εφορίες όσους τις επισκέφτηκαν για να προµηθευτούν τα ειδικά ... σήµατα κυκλοφορίας επειδή δεν τα έχουν ακόµη παραλάβει ταχυδροµικά.

Σε αρκετές µάλιστα περιπτώσεις ο συνωστισµός και οι µεγάλες ουρές ανάγκασαν τους φορολογουµένους να µεταβούν σε άλλη εφορία για ναπαραλάβουν το σήµα, αφού η προµήθειά του µπορεί να γίνει από οποιαδήποτε ∆ΟΥ. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα σε εφορία της Νοτιοανατολικής Αθήνας, όπου γύρω στις 12 το µεσηµέρι η ουρά στο τµήµα παραλαβήςτων ειδοποιητηρίω ν ξεπερνούσε τους 150 ανθρώπους.

Και ενώ η προθεσµία για την πληρωµή του σήµατος λήγει στις 31 ∆εκεµβρίου, όσοι δεν το έχουν ακόµη παραλάβει υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες. Υπάρχουν, δε, και κάποιοι που παρέλαβαν ειδοποιητήριο µε λανθασµένα στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ ή αριθµός κυκλοφορίας οχήµατος). Το δε υπουργείο έχει ανακοινώσει πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση. Οσοι λοιπόν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες,για να προµηθευτούν το αυτοκόλλητο σήµα θα πρέπει να προσκοµίσουν στην Εφορία την άδεια κυκλοφορίας του οχήµατος. Από τις 2 Ιανουαρίου και µετά, το αυτοκόλλητο σήµα θα µπορούν να το πάρουν µόνο από τη ∆ΟΥ µε την καταβολή προστίµου, που είναι ισόποσο της αξίας του τέλους, δηλαδή θα πρέπει να καταβάλουν τα διπλάσια χρήµατα.

Το υπουργείο πάντως έχει ανακοινώσει ότι απέστειλε καιτην τελευταία παρτίδα των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας για το 2011, και συγκεκριµένα εκείνη µε τους αριθµούς κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0. Μετά µάλιστα και από την τελευταία παρτίδα, έχουν αποσταλεί συνολικά 6.877.296 ειδοποιητήρια. Οι καθυστερήσεις στην αποστολή των ειδοποιητηρίων οφείλονται και στο γεγονός ότι άργησε να εκδοθείη υπουργική απόφαση για τα νέα «πράσινα» τέλη, τα οποία υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές ρύπων του κάθε οχήµατος. Οσοι έχουν λάβει τον σχετικό φάκελο,µπορούν να προµηθευτούν το σήµα από οποιαδήποτε τράπεζα, το ταµείο παρακαταθηκών και δανείων και τα ταχυδροµεία.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου