Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Σταυρόπουλος : Αυτή είναι η Ελλάδα.

Άκουγα πρόσφατα σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη,τον επι κεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. Ιωάννη Καπελέρη ,να αποκαλύπτει ότι η Υπηρεσία του έχει στοιχεία για πολλούς Έλληνες, επώνυμους κι ανώνυμους,οι οποίοι βαρύνονται με αξιόποινες πράξεις και πρέπει να πάνε φυλακή.

Εννοούσε δηλαδή, οτι τα λαγωνικά του ξεσκόνισαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, την επιχειρηματική τους δραστηριότητα ,τις εταιρείες τους,τις χρηματικές τους συναλλαγές και βρήκαν πολλά κενά ,ανωμαλίες ή ποσά που δεν δικαιολογούνται. Αυτά υποθέτω εννοούσε.
Κάποιους από τους υποψηφίους για τον Κορυδαλλό ,οι περισσότεροι τους υποψιαζόμαστε.Μερικοί μάλιστα εξακολουθούν να προκαλούν ακόμη την κοινωνία,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και ηθικές αξίες.Στην ίδια συνέντευξη ,ο ειδικός γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. πρόσθεσε ότι τόσον ο ίδιος,όσο και η ομάδα του ,έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν,αλλά από εκεί και πέρα .......τον λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία.
Τότε μόλις , κατάλαβα ότι ζω στην Ελλάδα.
Σε μία χώρα που έχει ματώσει,που υποφέρει ,που συνθλίβεται,που αντιμετωπίζει δυσοίωνα και χωρίς προοπτική το μέλλον της και εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη.
Σε ένα ευνομούμενο κράτος ,μετά την αποκάλυψη μιας απατεωνιάς, επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ,άμεσα και αμείλικτα η Δικαιοσύνη.Η Πολιτεία μένει στην άκρη,δεν ακουμπάει την υπόθεση και μάλιστα ενισχύει και θωρακίζει τους θεσμούς ,για να έχουν πιο υγιή αντανακλαστικά.
Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο.Η εκτελεστική εξουσία διυλίζει κατά το δοκούν τα περιστατικά ,φρενάρει ή αποπροσανατολίζει όταν την συμφέρει πολιτικά τις έρευνες και επηρεάζοντας έμμεσα ή άμεσα τη δικαστική εξουσία,δημιουργεί απλά το άδικο.
Ο λαός ήδη ξεσηκώθηκε.Στέλνει καθημερινά τα ανησυχητικά του μηνύματα πρός κάθε κατεύθυνση.
Οταν στις 14 Ιουλίου έπεσε στη Γαλλία η Βαστίλλη ,οι πεινασμένοι Παριζιάνοι βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας δικαιοσύνη.Τα κρούσματα βίας στην Αθήνα πολλαπλασιάζονται ,καθώς η ανέχεια αυξάνεται.
Στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων,εκτός των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών και των δυστυχισμένων αστέγων,θέση στην ουρά καταλαμβάνουν πια καθημερινά και Ελληνες.Ηλικιωμένοι συνταξιούχοι,άνεργοι και αξιοπρεπείς οικογενειάρχες που βρίσκονται μπροστά σε αξεπέραστα αδιέξοδα.
Την ίδια ώρα «το μαύρο χρήμα» εξακολουθεί να συντηρεί μια απίστευτα προκλητική «νέα τάξη» Ελλήνων ,που ο Καπελέρης ,αν και ξέρει ονόματα και καταστάσεις ,δεν μπορεί να τους δείξει το δρόμο πρός τη φυλακή, γιατί κάποιοι τους προστατεύουν.
Κατά τη γνώμη μου,η στιγμή που θα διαρραγεί ανεπανόρθωτα ο κοινωνικός ιστός δεν αργεί.Ο πεινασμένος και αδικημένος είναι ανίκητος. Γίνεται ένας χείμαρρος από λάβα,που ξεχύνεται στους δρόμους διεκδικώντας τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες ,ο καθένας έχει υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του.....Η Δικαιοσύνη τυφλά να αποδώσει δίκαιο ,η Κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα του λαού κι εμείς οι δημοσιογράφοι ,με απόλυτη καθαρότητα ,να μην αποκρύψουμε τίποτα ,να απομονώσουμε αυτούς που παίζουν παιχνίδια και να αποκαλύψουμε τα πάντα.
Τα περιθώρια δεν στένεψαν απλώς,αλλά δεν υπάρχουν πια.Γύρω μας ισοπεδώνονται όλα.Αυτή η Ελλάδα δεν αξίζει σε κανέναν μας.Από εμάς εξαρτάται να την κάνουμε καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου