Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων..


Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών θα σημειωθούν από την ερχόμενη χρονιά, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών θα κυμανθούν στο 4% με 5%, ωστόσο σε κάποιες άλλες κατηγορίες ασφαλίστρων ενδεχομένως να μειωθούν.

Αναπόφευκτη δε, θεωρείται η δημιουργία ενός συστήματος συντάξεων όπου ο καθένας πολίτης θα έχει τον δικό του αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό λογαριασμό, εντός της ερχόμενης τριετίας.
Βασική αιτία της αύξησης των ασφαλίστρων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Allianz, κ. Π. Παπανικολάου είναι η άνοδος του ΦΠΑ στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις και αναμένεται να συμβάλλουν στην επιβάρυνση του ασφαλίστρου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, τα ελάχιστα ποσά της υποχρεωτικής ασφάλισης, αναπροσαρμόζονται εκ νέου από 1ης Ιανουαρίου 2011 και καθορίζονται στα 750.000 ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και 750.000 ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς, ενώ από την 1η Ιουνίου 2012 τα παραπάνω ποσά ανεβαίνουν στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και σε 5 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα.



trelokouneli


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/12/blog-post_5693.html#ixzz18orncoLz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου