Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Βαρουφάκης: "Να γιατί σταμάτησα να συνεργάζομαι με τον ΓΑΠ"

Για την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου, τα λάθη της διακυβέρνησης του, αλλά και τις διαφωνίες που τον οδήγησαν να πάψει να εκτελεί χρέη συμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού μίλησε ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

«Ήμουν σύμβουλός του ως το 2006, αλλά... διαφώνησα και έφυγα» είπε και συνέχισε: «Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση. Είμαι από αυτούς που επικρίνουν την Πρωθυπουργία του, αλλά δεν μου αρέσει και η ανθρωποφαγία που επιχειρείται».

Η διαδικασία επαναγοράς χρέους χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως μια θλιβερή διαδικασία, δηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους με αυτή τη φόρμουλα. «Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από την επαναγορά χρέους. Είναι μια φόρμουλα που εφηύρε η Γερμανία, ώστε να πειστεί η Κριστίν Λαγκάρντ να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι αξιόπιστη, γιατί το ευρώ είναι σαν ένας χάρτινος πύργος. Αν αφαιρέσεις ένα κομματάκι, καταρρέει όλος ο πύργος», καταλήγοντας ότι: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης».

axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου