Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δυο λόγια για τα πόθεν αίσχος των κηφήνων..


Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών. 
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και διαφάνειας της οικονομικής δραστηριότητας των βουλευτών. 
Θυμίζουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων λέει ως προς αυτό: 
«Εάν ήθελαν ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή: 
Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των ...εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. 
Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα. Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειωδώς έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής». 
Τέλος, επειδή έγινε προσπάθεια λαθροχειρίας σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Παφίλη και Σπ. Χαλβατζή, το ΚΚΕ κάνει γνωστό ότι «πέρα από την κατοικία τους, τα διάφορα αγροτεμάχια, άλλων μικρής και άλλων μηδαμινής αξίας, είναι προϊόντα κληρονομιάς, κάτι που ισχύει για χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όσων κατάγονται από την επαρχία». 
Από το Ριζοσπάστη

Θα μου επιτρέψετε να πω δυο λόγια για τα πόθεν αίσχος των κηφήνων:
Με εξαίρεση τους Αριστερούς βουλευτές, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμιά αξιοπιστία στο τι δηλώνουν. 

Κι αυτό γιατί αν έχει βάλει κάποιος το «δάκτυλο στο μέλι», τα έχει αρπάξει, ΔΕΝ το δηλώνει, είναι απλό. 

Φυσικά εκείνοι που έχουν τα αξιώματα σε καίριες κυβερνητικές θέσεις και σε κόμματα που κυβέρνησαν είναι «στόχοι» για να τους λαδώσουν οι κάθε λογής «φίλοι».

Αν ήθελαν να βρουν τι γίνεται πραγματικά θα υιοθετούσαν τις θέσεις του ΚΚΕ. 

Υπενθυμίζω πάντως, ότι η Αλέκα είναι η πολιτικός αρχηγός με τη μικρότερη περιουσία. Ίσως και γι αυτό, να γίνεται στόχος σφοδρών και ύπουλων επιθέσεων από τα ΜΜΕ...
Αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες για όλους τους βουλευτές πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου