Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Διαμαρτυρία αποστράτων


Περικόπτονται επιδόματα και μερίσματα

Η κυβέρνηση εφαρμόζουσα το Μνημόνιο της Τρόικας συνεχίζει τις περικοπές των μισθών- συντάξεων των Στρατιωτικών, οι οποίες σύμφωνα με τα νυν δεδομένα και μ' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσουν, εκτιμάται ότι θα φθάσουν μέχρι 20% επί των συνολικών ετησίων αποδοχών Μισθών - Συντάξεων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες... η κυβέρνηση εφαρμόζουσα το μνημόνιο θα περικόψει τα επιδόματα και τα μερίσματα των ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών αντίστοιχα.

Εάν, όντως, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές και περικοπούν τα επιδόματα και τα μερίσματα, τότε, μετά την κατάρτιση των 13ου και 14ου μισθών και την αύξηση του ΛΑΦΚΑ μέχρι και 10%, οι περικοπές μισθών - συντάξεων, θα φθάσουν άνω του 30% του συνόλου των αποδοχών.

Καθιστούμε γνωστό στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα για τα μερίσματα είναι χρήματα των Συνταξιούχων Στρατιωτικών, τα οποία καταβάλλουν με μηνιαίες κρατήσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας τους. Με ποιο νόμιμο δικαίωμα τα περικόπτει η κυβέρνηση;

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να είναι έτοιμοι για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο.

Οι απόστρατοι διαμαρτύρονται για την κατάντια της χώρας μας και ζητούν:

α. ΟΧΙ άλλες περικοπές Μισθών-Συντάξεων.

β. ΟΧΙ περικοπές στα επιδόματα

γ.  ΟΧΙ περικοπές στα μερίσματα Πρόκειται για παράνομη πράξη.

δ. Τη φυλάκιση των υπευθύνων για την κατάντια μας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καλεί τους Αποστράτους ανά την Επικράτεια, για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εάν συνεχιστούν οι περικοπές από τις συντάξεις τους και τα μερίσματα.

Για το Διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Πανταζόπουλος Δημήτριος Αντιστράτηγος ε.α.
Ο Γεν. Γραμματέας Σταφυλάς Φώτιος Ταξίαρχος ε.α.


(ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ – Σ.Λ.)

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν ελπίδες για να λάβει η κυβέρνηση σοβαρά μία διαμαρτυρία, όσο μεγάλη και να είναι αυτή ?
    Απλά ρωτάω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή