Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

H Ιστορία της περίφημης αυτοκινητοβιομηχανίας AUDI

H Ιστορία της AUDI

διαθέτει ένα συναρπαστικό και γεμάτο συμβάντα παρελθόν. Η παράδοσή της στην κατασκευή αυτοκινήτων και κινητήρων ξεκινάει ήδη από το 19ο αιώνα. Όλα ξεκίνησαν με τον August Horch, έναν από τους πιο πρωτοπόρους μηχανικούς αυτοκινήτων της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από το πολυτεχνείο του Mittweida, στη Σαξωνία, ο Horch ....

....
εργάστηκε για πρώτη φορά με τον Carl Benz στο Mannheim, αρχικά στο Τμήμα Κατασκευής Κινητήρων και αργότερα ως Επικεφαλής του Τμήματος Κατασκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων. Στις 14 Νοεμβρίου 1899 ίδρυσε την εταιρία Horch & Cie στην Κολωνία.

Ο Horch μετεγκαταστάθηκε στη Σαξωνία το 1902, αρχικά στο Reichenbach και εν συνεχεία το 1904 στο Zwickau, όπου η εταιρία μετατράπηκε στην ανώνυμη Horch & Cie. Motorwagen Werke. Έχοντας διαφωνίες με το Διοικητικό Συμβούλιο, ο August Horch εγκατέλειψε την εταιρία το 1909 και αμέσως μετά ίδρυσε μία δεύτερη εταιρία

αυτοκινήτων στο Zwickau. Επειδή το επώνυμό του χρησιμοποιούταν ήδη και προστατευόταν ως εμπορικό σήμα, επέλεξε τη λατινική μετάφρασή του επώνυμού του για τη νέα εταιρία. Έτσι το "horch!", που σημαίνει "άκου!", έγινε "audi!". Η ιδέα της χρήσης της λατινικής μετάφρασης του ονόματος στην προστακτική προέκυψε από το γιο ενός από τους συνεργάτες του August Horch. Το αγόρι, γνωρίζοντας λατινικά, κρυφάκουσε τη συζήτηση για την αναζήτηση του ονόματος της νέας εταιρίας. Το επακόλουθο ήταν ο August Horch να υπογράφει ακόμη και την αλληλογραφία του ως "Audi-Horch". Τον Δεκέμβριο του 1914, η Audi Automobilwerke GmbH μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία.

Η μάρκα Audi χάραξε μία πορεία sport επιτευγχμάτων από την αρχή κιόλας. Χάρη στη νικηφόρο συμμετοχή του στα Αλπικά Ράλι της Αυστρίας μεταξύ 1911 και 1914, ο August Horch κατόρθωσε να κάνει την Audi διεθνώς γνωστή μέσα λίγα μόνο χρόνια. Το εξαιρετικά επιτυχημένο Audi Type C 14/35 hp απέκτησε την προσωνυμία "Alpine Victor". Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο August Horch αποσύρθηκε από την εταιρία και μετακόμισε στο Βερολίνο για να δουλέψει ως ανεξάρτητος ειδικός αυτοκινήτων.

http://www.audi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου