Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το …επιχειρηματικό ΠΑΣΟΚ των εξοπλισμών είναι πάντα εδώ






Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ διαλύεται ή κατακερματίζεται πράγμα σωστό… αλλά όσον αφορά ίσως το πολιτικό σκέλος αυτού του μορφώματος που..
αυτοαποκαλείται μεταξύ άλλων και πολιτικός φορέας, κίνημα κλπ.
Η πραγματική αλήθεια βέβαια δεν είναι ‘’ορατή δια γυμνού οφθαλμού’’ και σίγουρα όχι άμεσα αντιληπτή από τον μέσο Έλληνα. Για να έρθω στο προκείμενο αναφέρομαι σε μία σειρά αποφάσεων που έχουν δρομολογηθεί ή δρομολογούνται, οι οποίες υπό τον μανδύα του άμεσου οικονομικού οφέλους ή της ικανοποίησης άμεσης επιχειρησιακής ανάγκης, η υλοποίηση της οποίας θα οδηγήσει σε οικονομικό όφελος, δημιουργούν αόρατες σήμερα για τους πολλούς, αλλά υπαρκτές – πραγματικές ανάγκες στο άμεσο μέλλον στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Ανάγκες οι οποίες θα οδηγήσουν την χώρα στην αναγκαστική υλοποίηση συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να καλύψουν τα κενά τα οποία εντέχνως δημιουργεί, όχι το πολιτικό αλλά το επιχειρηματικό σκέλος αυτού που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ, το σκέλος που ακόμα και σήμερα στρώνει το αυριανό τραπέζι των εξοπλισμών στους ημέτερους εμπόρους όπλων.


Οι αποδείξεις για όλα τα ανωτέρω βρίσκονται στις τελευταίες αποφάσεις του ΣΑΓΕ αλλά και των Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών όπλων. Επιγραμματικά αναφέρω για την Πολεμική Αεροπορία:


- Απόφαση αναστολής λειτουργίας της 113ΠΜ και μετακίνησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL 415 στην 112ΠΜ.


- Απόφαση απόσυρσης των Αεροσκαφών Α/ΤΑ-7Ε /C της 336Μ/116ΠΜ


- Απόφαση απόσυρσης των Αεροσκαφών RF-4E της 348ΜΤΑ


- Ενεργοποίηση Υποπρογράμματος Αναβάθμισης Α/Φ Αεροσκαφών F-16 Blk50 & 52+


Είναι απίστευτες οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται από την διαπλοκή που έχει εκθρέψει το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν τη Λερναία Ύδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και βγαίνουν δύο. Μόνο εάν αναλάβει ρόλο … Ηρακλή ο Α. Σαμαράς θα μπορέσει πραγματικά να δώσει στην χώρα αυτό που χρειάζεται. Και ίσως απαιτείται να ξεπεράσει τους άθλους του Ηρακλή.


Είναι χαρακτηριστική η παρακάτω αποκάλυψη που σχετίζεται με τα παραπάνω προγράμματα. Την προηγούμενη Τρίτη (20-3-12) ο εκπρόσωπος εταιρείας στην Ελλάδα, ο βοηθός του και ο διευθυντής της μητρικής εταιρείας είχαν συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τελευταία αποστρατευθένα ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας ΓΕΑ σε καφετέρια του Παπάγου. Μετά τη συνάντηση ο απόστρατος ανεχώρησε με την απαστράπτουσα ολοκαίνουργη τελευταίου πανάκριβου μοντέλου Mercedes E ( ο αριθμός κυκλοφορίας στην διάθεση μας). Θα μου πείτε κοινωνικές σχέσεις. Καλά με τους Έλληνες αλλά και με τον ξένο. Δεν νομίζω ότι κανείς το πιστεύει.


Η εταιρεία είχε στείλει επιστολή τον Αύγουστο του ’11 στον κ. Μπεγλίτη με κοινοποίηση στον τότε Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΑ για πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της ΠΑ. Η ίδια εταιρεία επανήλθε πρόσφατα προς τον κ. Αβραμόπουλο για το ίδιο πρόγραμμα. Κατά σύμπτωση ταυτόχρονα προωθήθηκε από την ΠΑ ενημερωτικό για τον κ. ΥΕΘΑ που υποστήριζε την σκοπιμότητά του εν λόγω προγράμματος για το αξιόμαχο της ΠΑ με γενικόλογα επιχειρήματα. Παράλληλα παρατηρήθηκαν επισκέψεις στο γραφείο του Δντου του Α/ΓΕΑ από πρώην προιστάμενο του που παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με τον εκπρόσωπο της ίδιας εταιρείας (δειπνούσανε παρέα σε πολυτελές εστιατόριο του Ψυχικού και επήρε δημοσιότητα το θέμα επειδή έκλεψαν το κομπιούτερ με απόρρητα στοιχεία από το αμάξι του). Θα πείτε ότι όλα είναι συμπτώσεις και παρεξηγούμε την κοινωνικότητα ορισμένων ανθρώπων. Τελικά φθάσαμε στην εισήγηση του ΑΑΣ για ενεργοποίηση του προγράμματος.


Ειδικός Συνεργάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου