Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σήμα κινδύνου γύρω από την Νομική και ΑΣΟΕΕ


Την ανάγκη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) στη Νομική Σχολή και στην ΑΣΟΕΕ επισημαίνει ο δήμος της Αθήνας με έγγραφό του στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εσωτερικών η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη και στο οποίο περιγράφονται συνθήκες ανομίας στις περιοχές γύρω από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ.


Στις οδούς Μασσαλίας και Ακαδημίας κοντά στη Νομική Σχολή, καθώς και στην οδό Πατησίων όπου βρίσκεται το κτίριο της ΑΣΟΕΕ «οργανωμένες ομάδες άσχετων με το πανεπιστήμιο ατόμων ή και φοιτητών εμποδίζουν βιαίως τις επιχειρήσεις των κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχουν προστασία στους παράνομους εμπόρους, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την προστασία του ασύλου. Επίσης, παρεισφρέουν άτομα τα οποία εκμεταλλευόμενα την παρουσία αλλοδαπών υπαίθριων μικροπωλητών, εκδηλώνουν ποινικά κολάσιμες παραβατικές συμπεριφορές, όπως είναι η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι επιθέσεις σε περαστικούς και οι κλοπές».

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του γενικού γραμματέα του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία «όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στα σημεία αυτά ενοχλούνται από την εκεί αστυνόμευση, επιδεικνύοντας συστηματική επιθετική συμπεριφορά, εξυβρίζοντας λόγω ή έργω τους δημοτικούς αστυνομικούς, λαμβανομένου υπόψη ότι οι τελευταίοι δεν φέρουν ούτε καν αμυντικό εξοπλισμό».


Η κατάσταση που επικρατεί οδηγεί στην αδυναμία της Δημοτικής Αστυνομίας να διενεργεί καθημερινούς συστηματικούς ελέγχους του παρεμπορίου με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών και σημειώνεται ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη σταθερής παρουσίας ειδικών σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΜΕΤ) πλησίον των ανωτέρω σημείων, προς άμεση συνδρομή των υπαλλήλων σε περίπτωση που δεχτούν ανάλογες επιθέσεις».


Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη έχει επισημάνει ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι όχι μόνο τραγική αλλά επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και πλήττει κατοίκους και εμπόρους.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου