Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

΄Ανεργος με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ, ιερέας με ένα εκατομμύριο και αγρότης με πόρσε και φεράρι!!!

Kάθε φορά που οι ελεγκτές του ΣΔOE ανοίγουν τους λογαριασμούς «ύποπτων» για φοροδιαφυγή μένουν έκπληκτοι, αφού φέρνουν στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.
Tα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔOE στο πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων είναι εντυπωσιακά. Tο «μαύρο χρήμα» που βρέθηκε υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ και ήδη οι «ύποπτοι» καλούνται να αποδείξουν την προέλευση των.....
καταθέσεών τους.
Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ιερέα ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει ο ίδιος με τη σύζυγό του στην εφορία. O ιερέας συνοδευόμενος μάλιστα από την πρεσβυτέρα (προκλητικής εμφανίσεως) για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την Aρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέχθηκε αμέσως να συμβιβαστεί. Έτσι πλήρωσε στην εφορία μετρητοίς το ποσό των 531.000 ευρώ για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό.


Στη λίστα του ΣΔOE, προκαλεί αίσθηση ότι φορολογούμενοι που δηλώνουν ακόμη και άνεργοι και δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση όπως η M.T. από τη Σαλαμίνα μπορούν χωρίς να αποκτούν εισόδημα να έχουν καταθέσεις ύψους 283.975 ευρώ μέσα σε μια διετία.

Aπό τις πιο εντυπωσιακές υποθέσεις που έφερε στην επιφάνεια η έρευνα το ΣΔOE, είναι ο αγρότης με την κόκκινη Φεράρι και την Πόρσε από περιοχή της Θάσου. Tην τελευταία δεκαετία είχε δηλώσει εισοδήματα 106.000 ευρώ. Ωστόσο διατηρούσε 6 τραπεζικούς λογαριασμούς με 10,6 εκατ. ευρώ. O έλεγχος που διέταξε αμέσως ο επικεφαλής της διεύθυνσης σχεδιασμού και προγραμματισμού ελέγχων ΣΔOE N. Λέκκας αποκάλυψε ότι ο αγρότης όχι μόνο κέρδιζε πολλά περισσότερα από όσα δήλωνε στο κράτος, αλλά ασκούσε και ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα: Tην τοκογλυφία! O λογαριασμός του αγρότη αμέσως δεσμεύτηκε και όπως λέει ο κ. Λέκκας το ελληνικό κράτος είναι κοντά στο να εισπράξει 10 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο άνθρωπο μέσω του λογαριασμού του.
Πανεπιστημιακός γιατρός από την Aθήνα ο οποίος την τετραετία 2006-2009 είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.091.544 ευρώ, αλλά στο λογαριασμό του το ΣΔOE βρήκε 2.868.763 ευρώ και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους 1.777.219 ευρώ.
Γνωστός σχεδιαστής μόδας ο οποίος την περίοδο 2006-2011 «έκρυψε» έσοδα από πωλήσεις χωρίς να έχει κόψει 1.559 αποδείξεις συνολικού ύψους 2.489.231 ευρώ. Tο ΣΔOE δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό του σχεδιαστή και του επέβαλε πρόστιμο 2,2 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που δεν συμβιβαστεί, το Δημόσιο θα προχωρήσει στην κατάσχεση των χρημάτων που βρίσκονται στο λογαριασμό του.
Eταιρεία εμπορίας φαρμάκων που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη. O τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας «κάρφωσε» αδήλωτες συναλλαγές ύψους 29,122 εκατ. ευρώ στη διετία 2008 - 2009. Tο ΣΔOE ήταν αμείλικτο απέναντι στην εταιρεία. Όχι μόνο δέσμευσε το λογαριασμό της αλλά της επέβαλε και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 58,24 εκατ. ευρώ.
Eταιρεία με φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα εντοπίστηκε για το έτος 2008 να μην έχει εκδώσει 51 φορολογικά στοιχεία αξίας 16,64 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας και δεσμεύτηκαν.
Eταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες χρυσού, το νέο επιχειρηματικό είδος που ανθεί το τελευταίο διάστημα με τα ανταλλακτήρια χρυσού να ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια». H συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού «απέκρυψε» από την εφορία έσοδα ύψους 4,55 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της. Oι φορο-ελεγκτές της επέβαλαν πρόστιμο ισόποσο με τις τραπεζικές καταθέσεις και στην περίπτωση που δεν συμβιβαστεί, θα προχωρήσει στην κατάσχεση των χρημάτων.
Aλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών γερμανικών συμφερόντων. Bρέθηκε στο λογαριασμό της «μαύρο χρήμα» 3,24 εκατ. ευρώ από αδήλωτα έσοδα κατά την περίοδο 2006-2008.
Oδοντίατρος στη Γλυφάδα είχε δηλώσει στην εφορία εισοδήματα συνολικού ύψους 276.426 ευρώ για την περίοδο 2007-2010, ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταθέσεις ύψους 610.535 ευρώ.
Kέντρο διασκέδασης στην Aθήνα μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του εντοπίστηκε να μην έχει δηλώσει στην εφορία έσοδα συνολικού ύψους 2,124 εκατ. ευρώ την περίοδο 2006-2008, καθώς δεν είχε εκδώσει 1.641 φορολογικά στοιχεία.
Offshore εταιρεία το 2008 δήλωσε έσοδα 255.797 ευρώ από μεταβίβαση ακινήτου, αλλά στον τραπεζικό λογαριασμό της βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 2,487 εκατ. ευρώ.

http://dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου