Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την άκρη του νήματος αρχίζει να κρατά ο 3ος ειδικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας για τα όσα συνέβαιναν στην ΕΥΠ επί Κ. Μπίκα - Φ. Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΆΖ...
 
Νέα υπόθεση κατασκοπείας αλλά και απάτης πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της ΕΥΠ και με την εμπλοκή πρώην ισραηλινών αξιωματούχων ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. 
ΒΗΜΑ / Του Βασίλη Λαμπρόπουλου  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, το φθινόπωρο του 2009 οι Ισραηλινοί φέρεται να πίεσαν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου το Ισραήλ να αναλάβει την εγκατάσταση ειδικού συστήματος «δορυφορικών» προϊόντων στις μυστικές υπηρεσίες. 
 
Το οξύμωρο ωστόσο είναι ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίον πρώην στελεχών της ΕΥΠ επειδή είχαν επιχειρήσει να προμηθευθούν το ίδιο ακριβώς σύστημα από εταιρεία ρωσικών συμφερόντων.
 
Η σχετική έρευνα διεξάγεται από τον 3ο ανακριτή κ. Δ. Φούκα, ο οποίος ασχολείται με μια σειρά ζητήματα με πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον, όπως η υπόθεση υποκλοπών του 2004, η δραστηριότητα ενός ομογενούς από τις ΗΠΑ που ασχολείται με ερευνώμενες επενδύσεις του Ισραήλ στην Ελλάδα κτλ. Ηδη ο κ. Φούκας, όπως έχει αποκαλύψει «Το Βήμα», εντόπισε έναν ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA (με καταγωγή από την Κάρπαθο) που οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών την περίοδο 2004-2005, ενώ έχει συγκεντρώσει στοιχεία για «αμφιλεγόμενες» επενδύσεις Ισραηλινών στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στο Ελληνικό, στα Ναυπηγεία και αλλού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου