Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Την βίαιη προσαγωγή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα διέταξε το Μονομελές Πλημελειοδικείο Αθηνών δικαστήριο* .

Στις 25 Ιουνίου 2014 η συνέχεια της  δίκης του Ελεύθερου Τύπου για την απόδειξη της ΕΥΠ που αφορά στον δημοσιογράφο Β. Χήτο.  Μυστήριο με τις αποδείξεις …(*)
Την βίαιη προσαγωγή του τέως  διοικητή της ΕΥΠ  Πρέσβη κ. Κωνσταντίνου Μπίκα διέταξε σήμερα (26 Μαρτίου 2014) το δικαστήριο, κατά την διάρκεια της δίκης του Ελεύθερου Τύπου για την υπόθεση της απόδειξης  που δημοσιοποίησε η εφημερίδα και  εμφανίζει τον δημοσιογράφο κ. Χήτο να έχει λάβει χρηματικό ποσό  από την ΕΥΠ. Την μήνυση στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος έχει υποβάλει η ΕΥΠ επί διοικήσεως του κ. Μπίκα και το δικαστήριο έκρινε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε υπάλληλος του υπουργείου των εξωτερικών ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο για να ενημερώσει ότι λόγω ανειλημμένων δραστηριοτήτων που επιβάλει η θέση του (είναι Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο) με αφορμή την ελληνική προεδρεία δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στην σημερινή ακροαματική  διαδικασία. 
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης και πρόστιμο 59 ευρώ για λιπομαρτυρία στον κ. Μπίκα για την ίδια υπόθεση.    Το δικαστήριο διέκοψε και ανέβαλε για τις 25 Ιουνίου 2014.
Η υπόθεση των  αποδείξεων της ΕΥΠ, με ποσά που φέρονται να έχουν λάβει, κατά περιόδους  πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι,  μεταξύ αυτών και ο δημοσιογράφος Β. Χήτος  έλαβε  σαφείς και έντονες  πολιτικές διαστάσεις καθώς ο δημοσιογράφος που  ήταν και υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και η εφημερίδα Ελ. Τύπος αποκάλυψε μια –εκ των δεκάδων αποδείξεων που κυκλοφόρησαν   εκείνη την χρονική περίοδο και εμφάνιζαν δημοσιογράφους να έχουν λάβει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου