Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014

Στόχος του Boeing 777 ήταν η βάση των ΗΠΑ Diego Garcia;- Πλησίασε και το κατέρριψαν;

Ένα ακόμη σενάριο για το τι μπορεί να συνέβη με το χαμένο αεροσκάφος έχει διαδοθεί τις τελευταίες ώρες. Το σενάριο αυτό αναφέρει ότι το μοιράιο Boeing 777 κατευθυνόταν στη βάση των ΗΠΑ στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία και το κατέριψαν οι Αμερικάνοι...
Η αμερικανική βάση στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού και έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.

Όταν το αεροσκάφος έστριψε προς τα δυτικά και αφού ο πιλότος είχε καληνυχτίσει τους ανθρώπους στον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ και έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του αεροσκάφους, σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε οριακά καύσιμα για να φθάσει μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, κάτω από τις Μαλδίβες.

Τα συστήματα των Αμερικανών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα εντόπιζαν το αεοροσκάφος, ακόμη και αν είχε κλειστούς όλους τους πομποδέκτες του, όπως βέβαιο θεωρείται ότι θα κατέρριπταν οποιοδήποτε αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματά τους.

Πιθανό θεωρεί αυτό το σενάριο και ο κορυφαίος Ελληνας ειδικός επί αεροπορικών δυστυχημάτων Ακριβός Τσολάκης μιλώντας, χθες, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και του ΑΝΤ1.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης.

Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.

«Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον εξομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή και γίνεται προσπάθε
ια επανάκτησής τους.
Οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου