Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει…

Με το ΠΑΣΟΚ, άκρη δεν βγάζει κανείς. Έφτασε τη χώρα εδώ που είναι σήμερα και συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Η είδηση πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος απέσυρε προσωρινά διάταξη, η οποία προέβλεπε την απέλαση λαθρομεταναστών οι οποίοι κάνουν ψευδείς καταγγελίες (βλ. Φαρμακονήσι), μετά από φωνασκίες της Κουμουνδούρου, όπως ήταν λογικό προκάλεσε οργή στην ΚΟ της ΝΔ και φυσικά, νέα κατάθεση της διάταξης.

Την ενέργεια (που ευτυχώς δεν πέρασε τελικά) του αν. υπουργού επικρότησε ο... εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, αλλά και αυτός είδε τη διάταξη να κατατίθεται εκ νέου, με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αλλά, εδώ βγαίνουν κάποια συμπεράσματα: με αυτή τους την πολιτικά ανεκδιήγητη ενέργεια στο ΠΑΣΟΚ κατέστησαν τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας βορά στα δουλεμπορικά συμφέροντα και στις ΜΚΟ που «πλουτίζουν» από αυτή την διαδικασία. Αλλά, αυτά για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως είναι «λεπτομέρειες»...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η Κουμουνδούρου από την άλλη έκανε ό,τι μπορούσε για να διασώσει την πελατεία της, που πολύ θα ήθελε κάποια στιγμή να την καταστήσει εκλογική. Σύμφωνα λοιπόν με τους αριστεριστές που περίμεναν στη γωνία για να αρχίσει η συζήτηση για τα άρθρα του μεταναστευτικού κώδικα, δεν πειράζει αν οι λαθρομετανάστες λένε ψέματα και εξαιτίας τους διώκονται άνθρωποι και δη κρατικοί λειτουργοί και διασύρεται η χώρα μας, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον είναι «χώρος».

Το ψέμα δεν ενοχλούσε ποτέ την αριστερά, που το χρησιμοποίησε ευρέως για να «αλλάξει» την ιστορία αλλά και για να σπιλώσει τους αντιπάλους της, αλλά και για να εξοντώσει τους αντιφρονούντες στους κόλπους της. Γι’ αυτό ακριβώς δεν έχει και αίσθηση Δικαιοσύνης, άσχετα αν την επικαλείται συνεχώς, ειδικά στο κοινωνικό πεδίο.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου ακολούθησε την ιδεοληπτική οδό των συνιστωσών και μίλησε για «ρατσιστική, τρομοκρατική και επικίνδυνη» διάταξη. Τι όριζε η τελευταία: «εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα». Βλέπετε εσείς κάτι παράλογο σε αυτό; Είναι δηλαδή «ρατσισμός» και «τρομοκρατία» να διώκεται η ψευδομαρτυρία;

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, διότι προέχει η προσπάθειά τους να διαλύσουν τον εθνικό κορμό. Τι φοβούνται στην Κουμουνδούρου; Φοβούνται για τους επαγγελματίες ψεύτες και επικριτές ανθρώπους τους στις ΜΚΟ, τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και «προοδευτικούς» που ζουν παρασιτικά από αυτή τη διαδικασία: άφιξη, καταγγελία, αίτημα για άσυλο, επιδοτήσεις και «ζεστό» ευρωπαϊκό χρήμα που «σπαρταράει».

Τώρα, αν αυτό γίνεται στην πλάτη του ελληνικού λαού, αλλά και εργαζόμενων ένστολων ανθρώπων οι οποίοι παίρνουν 700 – 800 και παλεύουν χύνοντας το αίμα τους στο βωμό του καθήκοντος, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους εθνομηδενιστές, οι οποίοι άλλωστε μισούν παράφορα το εθνόσημο και τη στολή. Γι’ αυτό και αν ποτέ καταλάβουν την εξουσία, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να καταργήσουν το εθνόσημο και να τοποθετήσουν αλλοδαπούς, με διάφορα προσχήματα, στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας. Και τότε, αν ποτέ αυτό συμβεί, θα είμαστε αιχμάλωτοι μέσα στην ίδια μας την πατρίδα...

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Αλλά, το παραπάνω είναι το ακραίο σενάριο, σενάριο όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιούσε, αν κάποιοι του έδιναν αυτή τη δυνατότητα δια της κάλπης. Φυσικά, όπως ήδη γράψαμε, η διάταξη κατατέθηκε εκ νέου, παρά τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ. Κι εκεί, επενέβη ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, λέγοντας πως «είναι αυτονόητη και βασική η ανάγκη της Πολιτείας να προστατεύσει τους ανθρώπους της που καλούνται να εφαρμόσουν τους νόμους, από κακόβουλες και αβάσιμες καταγγελίες και μάλιστα από δουλεμπόρους και διακινητές ανθρώπινων ψυχών».

Νίκος Χιδίρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου