Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μαντέψτε ποιος δίνει συμβουλές για τα μηχανογραφικά! Και μάλιστα από την δικιά του σελίδα!


Πέσαμε από τα σύννεφα! Απίστευτο!
Κείμενο για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, έχει αναρτήσει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο....

....πρώην υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, ελπίζοντας, όπως σημειώνει, να βοηθήσει.

«Απαλλαγμένος από ορισμένους συμβατικούς περιορισμούς της πολιτικής θέσης που κατείχα, θα ήθελα να προσπαθήσω να βοηθήσω τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους που αυτές τις μέρες προβληματίζονται με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Ελπίζω οι σκέψεις αυτές να εκληφθούν με την ειλικρίνεια που τις διατυπώνω», αναφέρει.

«Είναι μεγάλο λάθος», προσθέτει, «οι υποψήφιοι και οι γονείς τους να επηρεάζονται από όσα γράφονται για τις βάσεις (π.χ. «πέφτουν οι βάσεις», «σφαγή εδώ και εκεί» κλπ.). Ένα μόνο πράγμα πρέπει να κάνουν: Να συγκεντρωθούν για λίγο μόνοι τους και να αποφασίσουν την σειρά προτίμησης των σχολών που τους ενδιαφέρουν. Δεν θα αλλάξει τίποτα αν κάποια από αυτές τις σχολές έχει χαμηλότερη ή υψηλότερη βάση από πέρυσι».

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας προσθέτει ότι «αποκλειστικό κριτήριο για την εισαγωγή σε κάποιο τμήμα ή σχολή είναι η απόδοση του υποψηφίου και η σειρά προτίμησης με την οποία έχει δηλώσει τη συγκεκριμένη σχολή. Οι μόνοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εισαγωγή είναι η απόδοση των υπολοίπων υποψηφίων και κυρίως η σειρά των επιλογών των υπολοίπων υποψηφίων. Επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το δεύτερο δεν έχει έννοια να ασχολείται με αυτό. Οι περσινές βάσεις δεν επηρεάζουν σε τίποτα τα φετινά αποτελέσματα».

«Και όχι μόνο αυτό. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να λάβουν επίσης υπ' όψη τους ότι όχι μόνο δεν έχουν σημασία οι περσινές βάσεις, αλλά και ότι δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν και οι φετινές. Ο λόγος είναι ότι μια βασική υπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι ότι οι φετινοί υποψήφιοι θα "συμπεριφερθούν" στις επιλογές τους όπως και οι περσινοί. Η εμπειρία όμως έχει δείξει ότι αυτό δεν συμβαίνει» επισημαίνει.

Ο κ. Πανάρετος καταλήγει λέγοντας ότι «υπάρχει βέβαια και μια "αγορά" που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις βάσεις. Δημοσιεύματα στον τύπο, ειδικοί που αναλύουν και συμβουλεύουν τους υποψηφίους κλπ. Αυτό όμως δεν πρέπει να αφορά τους υποψηφίους»

«Ελπίζω οι σκέψεις αυτές να είναι χρήσιμες για τους ενδιαφερομένους» αναφέρει.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου