Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Εύχομαι ο ελληνικός λαός να περάσει το ποτάμι»! Παναγιώτατε....ξεχάσαμε να κολυμπάμε!


Ζεστή ατμόσφαιρα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Αισιόδοξος πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου.


«Περάσαμε ως γένος δυσκολότερες ημέρες, κάτω από δυσκολότερες συνθήκες», είπε ο κ. Βαρθολομαίος, «κι όμως τα βγάλαμε πέρα. Εύχομαι και αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός με εθνική ομοψυχία, κάτω από την ηγεσία της κυβερνήσεως του, υπό την προεδρία της εξοχότητός σας, θα μπορέσει, όπως λένε στη λαϊκή γλώσσα, να περάσει το ποτάμι. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σας, με την προσευχή μας».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο δίνει δύναμη και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει για όλη την Ορθοδοξία.


«Μας εμπνέει και ο δικός σας αγώνας, αγώνας δύσκολος και παντοτινός, όχι μόνο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά, βεβαίως, για όλη την Ορθοδοξία, για τα δίκαιά της. Ένας αγώνας που κάνετε για τη συνεργασία των πολιτισμών και βεβαίως για την μεγάλη υπόθεση της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε δίπλα σας και η παρουσία σας εδώ στην Ελλάδα δίνει και σε όλους μας την δύναμη που χρειαζόμαστε να φύγει η Ελλάδα από την κρίση και να μπορέσει να ευημερήσει ο ελληνικός λαός», είπε ο πρωθυπουργός.


Μετά τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Φίλιππο Πετσάλνικο και παρακολούθησε την τελετή για τους Special Olympics στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.


nwsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου