Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

∆ΕΗ: «Μίνι ανακωχή» στην απεργία! Μήπως μας περνάτε για Αμερικανάκια ρε λαμόγια;


Δεν περίμενα να το πω ποτέ αυτό αλλά κατεβάστε επιτέλους τα ΜΑΤ να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο, να πάνε στα σπίτια τους και στις δουλειές τους!
Έσβησαν λιγότερες µονάδες – Κρίσιµο το επόµενο 48ωρο για κλιµάκωση των κινητοποιήσεων

«Μίνι ανακωχή» είχαµε χθες στο µέτωπο της απεργίας της ∆ΕΗ, καθώς το συνδικάτο ενόψει συνάντησης που έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονοµικών Ευάγγελο Βενιζέλο – και πουπάντως δεν έχει οριστεί ακόµη – ανέστειλε την απόφασή του να «σβήσει» το απόγευµα κι άλλη µονάδα της ∆ΕΗ, όπως είχε κάνει την Τρίτη.

Ως συνέπεια οι ωριαίες περικοπές ρεύµατος περιορίστηκαν στις µεσηµεριανές ώρες, πλην κάποιων λίγων διακοπών το βράδυ σε Κρήτη και Ρόδο, ενώ στο ήπιο απεργιακά 24ωρο συνέβαλε τόσο ο ισχυρός άνεµος που ενίσχυσε την παραγωγή από αιολικά πάρκα όσο και οι πολλές εισαγωγές από γειτονικές χώρες (που χθες ξεπέρασαν κάθε προηγούµενο, φτάνοντας τα 1.200 µεγαβάτ).

Το επόµενο 48ωρο πάντως θεωρείται κρίσιµο για το ενδεχόµενο κλιµάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ. ∆εδοµένου ότι στο Μεσοπρόθεσµο Πλαίσιο που θα ψηφιστεί ώς τις 30 Ιουνίου δεν αναµένονται αλλαγές σχετικά µε την απόφαση πώλησης του 17% της ∆ΕΗ το 2012, η στάση των απεργών θα εξαρτηθεί από το περιεχόµενο των συνοµιλιών που θα έχουν µε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο και κάλεσαν χθες σε νέα συνάντηση «προκειµένου έστω και τώρανα σταµατήσει η σύγκρουση».

Για καλό και για κακό, πάντως, χθες ο διαχειριστής του συστήµατος έκρινε σκόπιµο να κόψει 200 µεγαβάτ µεταξύ 12 και 3 το µεσηµέρι, καθώς µε 19 µονάδες εκτός, το µέγιστο φορτίο ζήτησης να εκτιµάται για το µεσηµέρι στα 7.400-7.500 µεγαβάτ και το διαθέσιµο δυναµικό στα 7.400 µεγαβάτ, µια τυχόν βλάβη σε σταθµό θα µπορούσε να προκαλέσει δυσά ρεστες εκπλήξεις. Στο µεταξύ, σε µια κίνηση εντυπώσεων, η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε χθες το πρωίτο υπουργείο Υποδοµών του οποίου και έκοψε το ρεύµα, µε το επιχείρηµα ότι είναι ο νούµερο ένα «µπαταχτσής» της ∆ΕΗ, σύµφωνα µε τη λίστα των οφειλετών της επιχείρησης που έδωσε το συνδικάτο στη δηµοσιότητα. Το ∆ηµόσιο είναι ο µεγαλύτεροςκακοπληρωτής της ∆ΕΗ, καθώς της χρωστά 135 εκατ. ευρώ,και στην κορυφή της λίστας υπουργείων και δηµόσιων οργανισµών βρίσκεται το υπουργείο Υποδοµών, του οποίου τα ανεξόφλητα χρέη προς τη ∆ηµόσια Επιχείρηση, από το 1998, δηλαδή… τα τελευταία 13 χρόνια, ανέρχονται σε 46,6 εκατ. ευρώ. Στη λίστα των κακοπληρωτών βρίσκονται οι ∆ηµοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης µε ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τη ∆ΕΗ συνολικού ύψους 20,85 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών µε οφειλές 14,50 εκατ. ευρώ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (9,4 εκατ. ευρώ), το Αττικό Μετρό (6,7 εκατ. ευρώ), το Αρχηγείο Αστυνοµίας (6,7εκατ. ευρώ), τα νοσοκοµεία (3,8 εκατ. ευρώ) κ.ο.κ.

Ρεκόρ εισαγωγών ρεύµατος από γειτονικές χώρες είχαµε χθες, φτάνοντας τα 1.200
µεγαβάτ

Πώς µπορείτε να ενηµερώνεστε

Τα προγράµµατα των προβλεπόµενων εκ περιτροπής περικοπών που ανακοινώνει η ∆ΕΗ µπορεί κανείς να τα βρίσκει αναρτηµένα στην ιστοσελίδα της επιχείρησης (www. dei.gr), ή να επικοινωνεί µε την ειδική τηλεφωνική γραµµή 210-9298.100. Οπως λένε στελέχη της ∆ΕΗ, οι περιοχές στους πίνακες που ανακοινώνει ότι θα κόψει το ρεύµα είναι απολύτως ενδεικτικές, καθώς πρόκειται για προβλεπόµενες περικοπές, οι οποίες αναλόγως της πορείας της ζήτησης και των καιρικών συνθηκών, µπορεί και να µην εφαρµόζονται
Πηγή:TaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου