Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ποιος είναι αυτός που μας αλλάζει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τα φώτα; Και με ποιο δικαίωμα;


Πολλοί θέλουν να τον πλακώσουν στα κλωτσομπουνίδια και μπορείτε να βάλετε και εμένα μέσα σε αυτούς!
Δείτε ποιος είναι!

Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΚΑΡΙΟΛΗΣ  ΤΟ  ΜΕΓΑΛΟ  ΛΑΜΟΓΙΟ   ΑΦΟΥ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Επί 32 χρόνια συνδικαλίζεται προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ και μόλις πέρυσι επανεκλέγεται πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Τα στοιχεία για το βιογραφικό του είναι σχεδόν... άγνωστα, η συνδικαλιστική του πορεία αδιάφορη για πολλά έτη και πάντα στην πλεύση του ΠΑΣΟΚ.

Ο άνθρωπος που μας «αλλάζει» τα φώτα

Λέγεται ότι για πολλά χρόνια στο γραφείο του δίπλα στη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου είχε και εκείνη του Τσε Γκεβάρα. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αποτελεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα συνδικαλιστών στην εποχή του Μνημονίου.

Είναι ο άνθρωπος που αποφάσισε να βυθίσει όλη τη χώρα στο σκοτάδι από προχτές με τις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες στη ΔΕΗ και τα διαδοχικά μπλακ άουτ ρεύματος ανά περιοχή στην Ελλάδα προκαλώντας την αντίδραση μερίδας πολιτών ( πέραν και της κυβέρνησης). «Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα και να ματώσει προκειμένου να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση» έλεγε πριν ένα χρόνο, και καθώς φαίνεται όχι μόνο η δήλωση έγινε πράξη αλλά και εφιάλτης για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και τους καταναλωτές.

Ωστόσο, οι κινήσεις και οι αποφάσεις του δεν προκαλούν καμία έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς ότι σταθερά τον τελευταίο χρόνο ο κ. Φωτόπουλος προλογίζει την συνδικαλιστική του τακτική με λεπτομέρειες μάλιστα. Είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως για τις σφοδρή σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η κυβέρνηση «συμμορφωθεί» με τις συστάσεις των εκπροσώπων της Τρόικας για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Χειμαρρώδης και πολλές φορές προκλητικός στις αναφορές του υπερασπίζεται με κάθε τρόπο το πάγιο αίτημα των εργαζομένων της ΔΕΗ να παραμείνει η επιχείρηση δημόσια. Είναι η πρώτη φορά όμως ίσως στην ιστορία της που η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προβαίνει όχι μόνο σε τόσο επιθετική συνδικαλιστική πολιτική κατά του ίδιου του κόμματος στο οποίο πρόσκειται αλλά και σε μέτρα αντίδρασης, όπως οι συνεχόμενες διακοπές παροχής ρεύματος σαν… ένα είδος επίδειξης δύναμης.

Η συνδικαλιστική τακτική του κ. Φωτόπουλου άλλαξε εν μία νυκτί όταν ανακοινώθηκε επίσημα η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ, γεγονός που αποτέλεσε και την αιτία «διαζυγίου» του κ. Φωτόπουλου με το ΠΑΣΟΚ. Κινητοποιήσεις, απεργίες, επιστολές προς τον πρωθυπουργό και εμπρηστικές δηλώσεις κατά της σημερινής ηγεσίας της χώρας στοιχειοθετούν την νέα στάση του κ. Φωτόπουλου καθιστώντας τον τον πιο σκληροπυρηνικό «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ έπειτα από…32 χρόνια.

«Δεν πάει άλλο με τα μέτρα. Η κρίση έχει υπευθύνους και ονοματεπώνυμο» έχει δηλώσει, ενώ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για αθέτηση των υποσχέσεών της. «Η φυλακή δεν με τρομάζει» έχει επίσης ξεκαθαρίσει ενώ δεν παρέλειψε να απειλήσει μέσω sms τους υπουργούς της κυβέρνησης «Κάτω τα χέρια από τη ΔΕΗ».

Αρκεί να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι η δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, που εξαπέλυσε πρόσφατα κ. Φωτόπουλος, παρουσιάζοντας φωτογραφίες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου να συμμετέχει σε καταλήψεις χώρων της εταιρείας επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε στη ιστορία.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι ο κ. Φωτόπουλος προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στην κυβέρνηση την απαξίωση που επιχειρείται να του αποδοθεί ως προς τους αγώνες του συνδικάτου και να κρατήσει με το μέρος του την κοινή γνώμη, για την οποία και ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται.

Βέβαια, κατέχει μια ακόμη πρωτιά ως ο μόνος ίσως συνδικαλιστής που κατόρθωσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρων των γερμανών δημοσιογράφων προκαλώντας το μένος της γερμανικής κοινής γνώμης.

Όπως ανέφερε με προ διμήνου δημοσίευμά του το περιοδικού Spiegel : «Οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα – και θα τα πάρουν. Ωστόσο με τα μέχρι τώρα μέσα δεν μπορεί να εξυγιανθεί η χώρα, η οικονομία συρρικνώνεται και τα φιλόδοξα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων είναι ουτοπικά. Μάλιστα, ο πρώην τροτσκιστής συνδικαλιστής της ΔΕΗ κατάφερε να αποσπάσει μόνο τα τελευταία τρία χρόνια για το συνδικάτο του 115.000 ευρώ για διαδηλώσεις κατά του εργοδότη του – της κυβέρνησης και του προγράμματος περικοπών». Και το δημοσίευμα καταλήγει «Τα συνδικάτα στους κρατικούς οργανισμούς παίρνουν θέση για να τρομάξουν τους ενδεχόμενους επενδυτές», παραπέμποντας στον πρόεδρο του συνδικάτου, Νίκο Φωτόπουλο.

Όπως και να έχει, το «αντάρτικο» του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει δημιουργήσει μόνιμο πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό, αλλά και σε μεγάλη μερίδα πολιτών – ο Σύνδεσμος Εμπόρων Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τα προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, παρά τη συμπάθεια που τρέφουν οι πολίτες για τα αιτήματα του κ. Φωτόπουλου και την δυναμική παρουσία των εργαζομένων της επιχείρησης στο κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένουμε τη στάση του κ. Φωτόπουλου απέναντι στο νέο υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο επιθυμεί να συναντηθεί τις προσεχείς μέρες. Αν και τα περιθώρια επίλυσης της «εμπόλεμης» κατάστασης είναι μάλλον λίγα, θα αρκεστούμε σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ των δύο κυρίων, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις εκατέροθεν θα έχουν σίγουρα χώρο.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου