Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το αλκοόλ «σκοτώνει» σιγά σιγά τους ηλικιωμένους! Μήπως είναι σχέδιο της Κυβέρνησης;


Μην τα λέτε αυτά γιατί βλέπω να μοιράζει η κυβέρνηση ολόκληρες κάβες στους συνταξιούχους μήπως και γλιτώσει καμιά σύνταξη!
Εύκολο να λες σε κάποιον ηλικιωμένο να κόψει το αλκοόλ, αλλά δύσκολο να το κάνει.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το ένα τρίτο των «παππούδων» μας, έχουν τάσεις αλκοολισμού. Η κύρια αιτία είναι φυσικά το πένθος και μετά η πλήξη της συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με έκθεση του Βασιλικού Κολεγίου Ψυχιάτρων στη Βρετανία, το όριο κατανάλωσης αλκοόλ για τους άντρες ηλικιωμένους είναι 1,5 μονάδες, δηλαδή λίγο περισσότερο από μισό ποτήρι μπύρα για παράδειγμα. Σημασία έχει πως η πιο πρόσφατη σύσταση ήταν στις τέσσερις μονάδες. Όσον αφορά τις γυναίκες, άνω των 65 ετών, το όριο πρέπει να μειωθεί από τις τρεις μονάδες, στη μία, την ημέρα.


Ο ψυχίατρος, Δρ Tony Rao, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, δήλωσε πως « Τα γηρατειά από μόνα τους έχουν αρκετά ψυχοσωματικά προβλήματα. Το αλκοόλ μόνο κακό μπορεί να κάνει. Τα σημερινά όρια κατανάλωσης που έχουν τεθεί, είναι επικίνδυνα».


Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη πως με τη γήρανση του σώματος, συνεπάγεται λιγότερο νερό και περισσότερο λίπος, που σημαίνει ότι ακόμα και μικρές ποσότητες αλκοόλ μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά. Τέλος μπορεί να προκληθούν πιο εύκολα προβλήματα στη μνήμη, στο συντονισμό, με αποτέλεσμα τις πτώσεις και τα κατάγματα των ηλικιωμένων.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου